Jobbsøking

Tips for å skrive en eksepsjonell CV

Bildet viser en kvinne som sitter ved datamaskinen sin med en kopp kaffe ved siden av seg og noen forskjellige CVer. På dataskjermen hennes er CV-en hennes. Teksten lyder:

Bilde av Brianna Gilmartin The Balance 2019

Selv om det virker som sunn fornuft, å ha en bunnsolid CV som inkluderer alle relevante komponenter er avgjørende for å få din neste jobb. Å lage en eksepsjonell CV i disse dager har den ekstra utfordringen å tiltrekke seg ikke bare ansettelsesledere, men programvarerobotene som gjør sitt forhåndsarbeid.

Alle har et tips eller to, og de fleste er gode når de kombineres med formuleringer som vil ta veien forbi programvareskjermene. Noen sier at det kan være gunstig å pusse ditt resymé med profesjonell hjelp for å oppnå den ekstra fordelen, men med denne listen burde du ikke trenge det.

Disse CV-tipsene ble skrevet for å vise frem dine unike talenter og ferdigheter, og når de brukes riktig, bør de resultere i et klikk fra både ansettelsessjefen og stonewalling programvare bot.

Gjennomgå vellykkede eksempler

Før du begynner arbeidet med å skrive eller oppdatere CV-en din, bør du se på CV-eksempler som passer til en rekke arbeidssituasjoner. Velg deretter en stil og et format som fremhever din best styrker og prestasjoner.

Bruk en mal

Å bruke en CV-mal som utgangspunkt gir mulighet for personlig tilpasning på en forhåndsdesignet plattform. Legg til informasjonen din i CV-malen, og juster den for å fremheve dine ferdigheter og evner.

Velg det beste CV-formatet

Flere grunnleggende typer CV er best for jobbåpninger. Avhengig av dine personlige og profesjonelle forhold, velg en kronologisk , funksjonell , kombinasjon , eller målrettet gjenoppta. Velg en som best passer din arbeidserfaring, utdanningsbakgrunn og ferdighetssett . Ta deg tid til å tilpasse CV-en din; det er vel verdt innsatsen da det ikke ser ut til å være kopiert.

Velg en grunnleggende skrifttype

Når du formaterer CV-en din, bruk en grunnleggende font som er lett å lese, både for ansettelsesledere og for søkerstyringssystemer. Google favoriserer også det enkle fremfor det komplekse. Mange skrifttyper gjør CV-en din oversiktlig og lettlest samtidig som du beholder din individuelle stil.

Legg til tall som kvantifiserer prestasjoner

Å legge til tall i CV-en din viser arbeidsgivere i svart-hvitt hva du har oppnådd på jobben. Ikke alle prestasjonene dine er kvantifiserbare, men å legge til de som er det kan tjene som kraftige forhandlingsverktøy når temaet lønn dukker opp.

Inkluder kontaktinformasjon, med et forbehold

Inkluder all kontaktinformasjon slik at arbeidsgivere enkelt kan komme i kontakt med deg. Oppgi fullt navn, gateadresse, by, stat, postnummer, telefonnummer og e-postadresse. Hvis du har en LinkedIn-profil eller et profesjonelt nettsted, ta med disse koblingene også. Under noen omstendigheter vil du kanskje ønsker ikke å inkludere hele postadressen din , men det er generelt god praksis å gjøre det.

Legg til en profil

Vurder å bruke en gjenoppta profilen eller sammendrag, med eller uten en overskrift , hvis du vil inkludere en objektiv på CV-en din. Husk å skreddersy profilen din slik at den matcher jobben du ønsker. Jo mer spesifikk du er, jo større er sjansen for å bli vurdert for jobben.

Sett de viktigste og mest relevante prestasjonene først

Prioriter innholdet i CV-en din slik at de viktigste og mest relevante erfaringene dine vises først. Beskriv viktige prestasjoner øverst i hver posisjon og kvantifiser dem hvis mulig.

Inkluder ofte analyserte søkeord

CV-en din bør inneholde de samme søkeordene som vises i stillingsbeskrivelsene. På den måten øker du sjansene for at CV-en din matcher ledige stillinger og for å bli valgt ut til et intervju. Inkludere nøkkelord i følgebrevet ditt også fordi den korrespondansen også vil bli vist. Nøkkelord endres med tiden, så hold deg oppdatert innen din bransje.

Optimaliser CV-jobbbeskrivelser

Disse CV-triksene vil hjelpe deg med å få beskrivelsene dine til å høres imponerende ut, og fanger ansettelsessjefens oppmerksomhet.

  • Bruk subtile fargehøydepunkter for å trekke øyet til viktige detaljer eller kvantifiserte suksesser
  • Bland din egen stil med språket programvarerobotene vil forstå. Gode ​​ansettelsesledere vil lese det samme
  • Hvis mulig, hold den under to sider. Både roboter og mennesker foretrekker kortere, mer konsise CVer

Glid forbi programvarebotene

Noen tips kommer deg lenger enn andre. CV-er i disse dager blir ofte lest av en maskin før et menneske ser dem. Disse raske og enkle tipsene kan hjelpe deg med å få CV-en forbi screeningsystemene. Noen få enkle justeringer kan utgjøre forskjellen mellom å bli slettet eller å bli lest.

Undersøk nettsteder i din bransje, de vil mest sannsynlig være optimalisert for programvaregjennomgang. Nylige eksempler på CV-er for toppledelsen vil også ha blitt optimalisert, og er generelt en god ressurs for å modellere din egen CV.

Skriv en tilpasset CV for hver jobb

Å skrive en tilpasset CV for hver jobb krever mer innsats, men innsatsen kan lønne seg, spesielt når du søker på jobber som passer perfekt til dine kvalifikasjoner og erfaring. Den ekstra tidsbruken betales ofte tilbake i form av intervjuer.

Send CV-er riktig og med riktige vedlegg

Når du sender en e-post CV, følg arbeidsgivers instruksjoner om hvordan du sender inn CV. Arbeidsgiveren vil kanskje ha CV-en din vedlagt e-postmeldingen og sendt i et spesifikt format, vanligvis som et Word-dokument eller en PDF. Alltid følge det arbeidsgiveren spesifiserer.

Send vedleggene riktig og ta med all informasjonen de trenger. Nederst forteller du mottakeren hvordan han kan kontakte deg.