Brev Og E-Poster

Tips for å skrive et brev og be om jobben tilbake

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Denne illustrasjonen viser hvordan du skriver et brev som ber om jobben tilbake inkludert

Ashley Nicole Deleon / The Balance

Har du nettopp begynt i en ny jobb og angrer allerede på at du sluttet i forrige stilling? Eller har du blitt degradert, permittert eller sagt opp fra jobben din? Du kan kanskje ikke få tilbake den gamle jobben din, men det skader absolutt ikke å spørre. Du har ingenting å tape på å sende en høflig forespørsel om å bli ansatt på nytt.

Sørg for at du virkelig vil tilbake til selskapet. Du dro av en grunn, tross alt. Hvis du bare skal tilbake fordi det er det enkleste alternativet, tenk godt om før du sender et brev eller e-post for å be om jobben tilbake.

Vurder å lage en fordeler-og-ulemper-liste for å vurdere om du bør gå tilbake til jobben.

Husk at hvis du skulle bli ansatt på nytt, ville du mest sannsynlig begynne på nytt som ny ansatt. Lønns- og fordelspakken din samsvarer kanskje ikke med det du tjente før.

Hva skal inkluderes i et forespørselsbrev om gjenansetting

Minn arbeidsgiveren din om avdelingen du jobbet i, sammen med stillingstittelen din. Du kan også nevne hvor lenge du har jobbet der. Hvis du har jobbet der en stund, vil dette minne dem om din dedikasjon til selskapet.

Start med å sende meldingen til din tidligere leder. Du må kanskje også snakke med menneskelige ressurser eller toppledelsen, men din tidligere sjef er en god person å begynne med.

Vurder å lage en liste over fordeler og ulemper for å hjelpe deg med å bestemme om du skal gå tilbake til jobben. Vær sikker på at du virkelig ønsker å gå tilbake til stillingen før du ber om å bli ansatt på nytt.

Du må overbevise din tidligere sjef om at det er en god idé for selskapet å ansette deg igjen. Fortell dem hvorfor du passer utmerket for jobben. Hvis du oppnådde noen store suksesser på jobben (for eksempel hvis du har hjulpet selskapet med å spare penger), minn dem på dette. Hvis du har utviklet noen nye ferdigheter etter at du forlot jobben, nevne dem.

Vær konsis

Ikke gå i detalj i dette brevet. Du kan nevne hvorfor du forlater den nye jobben din, men hold det kort og fokuserer hovedsakelig på hvorfor du mener du bør gå tilbake til den gamle stillingen.

Hvis din tidligere sjef vurderer deg for stillingen, vil du sannsynligvis møte ham eller henne personlig. Under det møtet, vær forberedt på å svare på flere spørsmål om hvorfor du forlot den gamle jobben din, og hvorfor du vil ha denne jobben tilbake.

Spør om andre muligheter

Jobben din kan allerede være besatt. Derfor, hvis du er villig til å vurdere andre ledige stillinger i selskapet, si ifra. Å være fleksibel kan hjelpe deg med å få et jobbtilbud.

Når du ønsker å trekke oppsigelsen din

Hvis du nettopp har sluttet i jobben og har tenkt deg om, kan du kanskje trekke oppsigelsen og fortsette å jobbe i din nåværende rolle. Her er hvordan trekke tilbake en oppsigelse , med råd om hva du skal si til lederen din, og eksempler på brev og e-poster som ber om å trekke tilbake en oppsigelse.

Når du har blitt degradert eller sluppet

Hva bør du gjøre hvis du har blitt degradert, permittert eller sparket? Du kan kanskje ikke gjøre noe med det, men det kan være verdt å klage på vedtaket og skrive et brev for å be arbeidsgiver vurdere på nytt.

Anmeldelse tips for å skrive et klagebrev , med et eksempel og en mal for din egen appell.

Følg Business Letter Format

Trykt brev

Hvis dette er et skriftlig brev, bruk offisielt forretningsbrevformat når du skriver brevet ditt. Ta med kontaktinformasjonen din øverst, datoen og arbeidsgiverens kontaktinformasjon. Sørg for å gi en hilsen i begynnelsen, og en håndskrevet signatur på slutten .

E-postmelding

Hvis dette er en e-post, begynn med en hilsen, og Avslutt med ditt skrevne navn . For en e-post, sørg også for å inkludere navnet ditt i emnet for meldingen slik at forespørselen din blir lest.

Korrekturles og rediger nøye

Dette brevet er det som kan få foten din inn igjen hos ditt gamle firma. Ta deg derfor tid til å gjøre dette brevet så profesjonelt som mulig. Les gjennom og korrekturles brevet nøye for eventuelle feil.

Eksempelbrev som ber om jobb tilbake

Dette er et eksempel på et brev som ber om en jobb tilbake. Last ned brevmalen (kompatibel med Google Docs og Word Online).

Skjermbilde av et brev som ber om jobb tilbake Last ned Word-malen

Eksempelbrev som viser hvordan du ber om en jobb tilbake (tekstversjon)

Stephen-søker
123 Business Rd.
Business City, NY 54321
555-555-5555
stephen.applicant@email.com

19. november 2021

Jerry Lee
Ansvarlig redaktør
XYZ Company
321 Metropolis Ave.
Business City, NY 54321

Kjære Mr. Lee,

Som du vet begynte jeg nylig i ny jobb hos ABC Company. Jeg har imidlertid innsett at arbeidsoppgavene og arbeidsmiljøet ikke er det jeg forventet. Jeg skriver derfor for å spørre om muligheten for å gå tilbake til stillingen min som assisterende redaktør i XYZ Company, som jeg har hatt de siste fire årene.

Jeg angrer oppriktig på min beslutning om å si opp, og hvis jeg skulle bli ansatt på nytt, kan jeg forsikre deg om at jeg kan tilby en langsiktig forpliktelse til selskapet.

I mellomperioden siden jeg var assisterende redaktør, har jeg fått erfaring med nye innholdsstyringssystemer, inkludert Drupal og WordPress. Jeg tror disse ferdighetene vil være uvurderlige ettersom ABC Company fortsetter å utvide sin online tilstedeværelse.

Hvis selskapet ville vurdere å ansette meg på nytt, forstår jeg at jobben min kan ha blitt besatt. I så fall, er det noen andre ledige stillinger jeg vil være kvalifisert til å søke på?

På forhånd takk for din vurdering. Jeg ser frem til å høre fra deg, og jeg er tilgjengelig når det passer deg for en samtale. Jeg kan nås på 555-555-5555 eller på stephen.applicant@email.com.

Med vennlig hilsen,

Stephen-søker (signaturpapirbrev)

Stephen-søker

Utvide

Sende en e-postforespørsel om å bli ansatt på nytt

En forespørsel om å bli ansatt på nytt kan sendes på e-post. Skriv navnet ditt og tidligere stillingstittel i emnelinjen i meldingen: Ditt navn - stillingstittel. Ta med din kontaktinformasjon i signaturen på meldingen, slik at det blir enkelt for din tidligere veileder å komme i kontakt med deg.