Jobbsøking

Tips for å skrive en CV-profil

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Bildet viser flere ikoner som representerer jobbsøknadsprosessen og planlegging for fremtiden. Teksten lyder:

Bilde av Theresa Chiechi The Balance 2019

Noen ansettelsesledere anbefaler at jobbsøkere begynner sin CV med en gjenoppta profilen i stedet for en objektiv . Men hva er forskjellen, og hvorfor kan det ene være bedre enn det andre?

En CV-profil er en kort oppsummering av søkerens ferdigheter , erfaringer og mål når de er knyttet til en spesifikk jobbåpning. På den annen side, a gjenoppta målet angir ganske enkelt hvilken type stilling søkeren søker.

I hovedsak er en profil en veldig komprimert versjon av et følgebrev . Uten å gjenta hele CV-en din, samsvarer den med kvalifikasjonene dine til jobbkravene. Hensikten er å vise ansettelseslederen raskt og overbevisende at du er den beste personen for jobben.

En CV-profil kalles også karriereoppsummering , personlig profilerklæring, profilerklæring, CV-sammendrag eller oppsummering av kvalifikasjoner. Alle refererer til profilering av nøkkelkvalifikasjonene dine for jobben på CV-en din.

Fordeler med å bruke en profil

For noen tiår siden, før nettbaserte jobbsøknader ble normen, var CV-mål standardmåten for å starte e-post-CV.

Internett gjorde det imidlertid mulig for arbeidsgivere å øke kandidatmassen eksponentielt. Selv om dette var bra for arbeidsgiverne, har det skjerpet konkurransen mellom arbeidssøkere i mange bransjer.

En CV-profil gir søkere en måte å skille seg ut blant de hundrevis av CV-er som bedrifter mottar. De fleste arbeidsgivere bruker bare sekunder på å se på en CV, og mye av denne tiden går til å se på den øverste halvdelen. Derfor, selv om arbeidsgivere bare leser profilen din (plassert rett under overskriften og kontaktinformasjon ), vil de fortsatt ha en klar ide om dine unike kvalifikasjoner.

I tillegg bør profilen din inneholde gjenoppta søkeord som vil hjelpe søknaden din å bli plukket opp av søkersporingssystem som mange bedrifter bruker til å screene søknader for ledige stillinger.

Gjenoppta profil vs. CV-mål

Å angi et mål på CV-en din er en måte å overbevise arbeidsgivere om at du vet hva du vil ha i en jobb, mens en profil forklarer hva du har å tilby arbeidsgiveren og kan hjelpe med å selge kandidaturet ditt.

Et annet alternativ er å ikke bruke noen av dem og ganske enkelt starte CV-en med din siste arbeidserfaring – men dette ofrer en nøkkelmulighet til å innlemme søkeordsetningene som er avgjørende hvis CV-en din skal rangeres høyt av søkersporingssystemer.

Det gjør også at en ansettelsesleder må jobbe hardere – i stedet for å ha et uthevet sammendrag av kvalifikasjonene dine for jobben topp og senter, må han eller hun prøve å finne ut fra erfaringsdelen om du har ferdighetssettet som kreves.

De fleste arbeidsgivere foretrekker CV-profiler for å gjenoppta mål, men det er opp til deg å bestemme hvilken som fungerer best for CV-en din med tanke på din arbeidserfaring, ferdigheter, nivået på stillingen og kvalifikasjonene for jobben du søker på.

For eksempel, mens et mål kan si: 'Erfaren engelsklærer søker stilling ved uavhengig skole,' vil en profil si engelsklærer med 10 års erfaring i uavhengige skolesystemer. Suksess i å utvikle kreative undervisningsstrategier for å oppnå bestått karakternivå på statlige eksamener.' I motsetning til målet, svarer profilen på spørsmålet 'Hva kan denne søkeren tilby arbeidsgiveren?'

Som en generell tommelfingerregel er det sannsynligvis den beste strategien for profesjonelle med arbeidserfaring å bruke en CV-profil i stedet for et CV-mål. Dette er fordi profilens fokus er på arbeidsgivers behov (og hvordan jobbkandidaten kan oppfylle disse kravene) snarere enn på kandidatens egne selvsentrerte karrieremål.

Tips for å skrive en CV-profil

Hold profilen din kortfattet. En CV-profil bør være mellom én og fire (korte) setninger lang. Du kan skrive profilen din som et kort avsnitt eller i punktform. Alternativt kan du også begynne med en beskrivende setning etterfulgt av fire eller fem punkttegn som beskriver dine mest ønskelige kvalifikasjoner (som kundeservice eller markedsføring eller tekniske ferdigheter). Her er et eksempel på hvordan denne kombinerte tilnærmingen ser ut:

Eksempelprofil for en CV

Medfølende, energisk operasjonssykepleier med 8 års erfaring i å betjene landlige samfunn via reisekontrakter.

  • Sykepleie: Godt bevandret i å håndtere preoperative, intraoperative og postoperative stadier av akutte og planlagte kirurgiske prosedyrer.
  • Pasientforhold: Suverene pasientkommunikasjonsferdigheter på både engelsk og spansk, adresserer pasient- og familieproblemer og gir pasientopplæring med klarhet og følsomhet.
  • Sertifiseringer: Gjeldende BLS-, PALS- og ACLS-sertifiseringer.
  • Nøkkelferdigheter: Dokumentert fleksibilitet og pålitelighet i å jobbe utfordrende skift; tilgjengelig for overtidsplanlegging når det er nødvendig.
Utvide

Fokuser på stillingsannonsen. I profilen din må du kun inkludere ferdigheter og kvalifikasjoner som er knyttet til den spesifikke jobben du søker på. En profil er spesielt nyttig hvis du har en arbeidshistorie som ikke er relatert til dine nåværende karrieremål – den lar deg bare fremheve din mest relevante erfaring.

Fokuser på fremtiden. En profil tjener til å vise hva du har å tilby en arbeidsgiver – hva du vil gjøre for selskapet i fremtiden. Se på stillingslisten for innsikt i hva bedriften ser etter hos en ansatt. Forklar i profilen din hvordan du vil møte selskapets forventninger.

Krever en salgsdirektørstilling noen som kan forbedre selskapets salgsrekord? Profilen din kan opplyse om at du er en 'dyktig salgsdirektør med suksess i å utvikle strategier som har generert 6- og 7-sifret inntektsvekst.' Forklar hva du har gjort som en måte å vise ansettelseslederen hva du kan og vil gjøre hvis de ansetter deg.

Plassering betyr noe. Det er viktig at din CV-profil eller -mål er oppført der en arbeidsgiver kan se den når de først vurderer CV-en din, så plasser den øverst på den første siden, over arbeidshistorikken din.

Eksempler på CV-profiler

Det er alltid nyttig å gå gjennom prøver for å få ideer til din egen CV. Her er eksempel på CV-profiler for en rekke stillinger.

Når du skriver dine egne profiler, prøv å integrere dine ansettelseshistorie og ferdigheter til kvalifikasjonene oppført i stillingsannonse , slik at du ved ansettelsessjefens aller første øyekast fremstår som godt kvalifisert for jobben.

Artikkelkilder

  1. CareerOneStop. ' Eksempel på overskrift og sammendrag ,' åpnet 29. november 2019.

  2. Karrierebygger. ' Arbeidsgivere deler sine mest opprørende CV-feil og umiddelbare avtalebrytere ,' åpnet 29. november 2019.