Jobbintervjuer

Topp 10 jobbintervjuspørsmål og beste svar

Hvordan besvare de vanligste intervjuspørsmålene

Moden forretningskvinne snakker med en mannlig kollega

••• SDI Productions / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Er du klar for å fullføre ditt kommende jobbintervju? En av de viktigste delene av intervjuforberedelsen er å være klar til å svare effektivt på spørsmålene som arbeidsgivere vanligvis stiller.

Siden disse intervjuspørsmålene er så vanlige, vil ansettelsesledere forvente at du kan svare på dem jevnt og uten å nøle.

Du trenger ikke å huske svarene dine, men du bør tenke på hva du skal si slik at du ikke blir satt på stedet.

Svarene dine vil være sterkere hvis du vet hva du kan forvente under intervjuet og ha en følelse av hva du ønsker å fokusere på. Å vite at du er forberedt vil øke selvtilliten din og hjelpe deg minimere intervjustress og føle deg mer komfortabel.

Her er de 10 beste intervjuspørsmålene arbeidsgivere sannsynligvis vil stille, pluss 100+ mer vanlige jobbintervjuspørsmål, eksempler på svar, tips for å gi det beste svaret og råd om hvordan du kan klare intervjuet.

Topp 10 intervjuspørsmål og beste svar

Se gjennom disse oftest stilte intervjuspørsmålene og eksempelsvarene, og forbered deretter svarene dine basert på erfaring, ferdigheter og interesser. Husk at det handler mindre om å gi de riktige svarene og mer om å demonstrere at du er den beste kandidaten for jobben.

1. Fortell meg om deg selv - Beste svar

Dette er et av de første spørsmålene du sannsynligvis vil bli stilt. Vær forberedt på å snakke om deg selv, og hvorfor du er en ideell kandidat for stillingen. Intervjueren ønsker å vite hvorfor du er en utmerket egnet for jobben .

Prøv å svare på spørsmål om deg selv uten å gi for mye eller for lite personlig informasjon. Du kan starte med å dele noen av dine personlige interesser og erfaringer som ikke er direkte relatert til jobb, for eksempel en favoritthobby eller en kort beretning om hvor du vokste opp, utdannelsen din og hva som motiverer deg.

Du kan til og med dele noen morsomme fakta og vise frem din personlighet for å gjøre intervjuet litt mer interessant.

2. Hvorfor er du den beste personen for jobben? - Beste svar

Er du den beste kandidaten til jobben? Ansettelseslederen ønsker å vite om du har alle nødvendige kvalifikasjoner. Vær forberedt på å forklare hvorfor du er søkeren som bør ansettes.

Gjør svaret ditt til et selvsikkert, konsist, fokusert salgsargument som forklarer hva du har å tilby og hvorfor du bør få jobben. Dette er et godt tidspunkt å gjennomgå kvalifikasjonene og kravene i stillingsannonsen, slik at du kan lage et svar som stemmer overens med det intervjueren ser etter.

3. Hvorfor vil du ha denne jobben? - Beste svar

Hvorfor passer du godt for stillingen? Hva ville du oppnådd hvis du ble ansatt? Dette intervjuspørsmålet gir deg en mulighet til å vise intervjueren hva du vet om jobben og bedriften, så ta deg tid på forhånd til å grundig undersøke selskapet , dets produkter, tjenester, kultur og misjon.

Vær spesifikk om hva som gjør at du passer godt for denne rollen, og nevne sider ved selskapet og stillingen som appellerer til deg mest.

4. Hvordan har erfaringen din forberedt deg på denne rollen? - Beste svar

Ansettelsesledere bruker dette spørsmålet for å finne ut hvordan din tidligere arbeidserfaring og utdanningsbakgrunn passer til jobben. For å forberede deg til å svare, lag en liste over de mest relevante kvalifikasjonene du har og match dem med kravene i stillingsbeskrivelsen.

Det er viktig å forklare hvordan din erfaring vil hjelpe arbeidsgiveren hvis du skulle bli ansatt. Du kan bruke STAR intervjumetode å forberede eksempler å dele med intervjueren. Du trenger ikke å huske svarene dine, men vær klar til å dele det du har oppnådd i dine tidligere roller.

5. Hvorfor forlater (eller har du sluttet) jobben din? - Beste svar

Vær forberedt med et svar på dette spørsmålet. Du må gi et svar som er ærlig og gjenspeiler dine spesifikke omstendigheter, men som holder det positivt. Selv om du slutter under utfordrende omstendigheter, er det ikke den beste tiden å dele det som kan tolkes som for mye informasjon med intervjueren.

Intervjueren vil vite hvorfor du forlot jobben din og hvorfor du vil jobbe for firmaet deres. Når du blir spurt om hvorfor du går videre fra din nåværende stilling, hold deg til fakta, vær direkte og fokuser svaret ditt på fremtiden, spesielt hvis du forlater var ikke under de beste omstendighetene .

6. Hva er din største styrke? - Beste svar

Dette er et av spørsmålene som arbeidsgivere nesten alltid stiller for å finne ut hvor godt du er kvalifisert for stillingen. Når du blir spurt om dine største styrker, er det viktig å diskutere egenskapene som kvalifiserer deg for den spesifikke jobben, og som vil skille deg fra andre kandidater.

Når du svarer på dette spørsmålet, husk å vise fremfor å fortelle. For eksempel, i stedet for å si at du er en utmerket problemløser Fortell en historie som demonstrerer dette, ideelt sett basert på en anekdote fra din profesjonelle erfaring.

7. Hva er din største svakhet? - Beste svar

Et annet typisk spørsmål som intervjuere vil stille handler om dine svakheter . Gjør ditt beste for å ramme svarene dine rundt positive aspekter ved dine ferdigheter og evner som ansatt, og snu tilsynelatende svakheter til styrker.

Dette spørsmålet er en mulighet til å vise ansettelseslederen at du er godt kvalifisert for jobben. I tillegg til å lære om du har rett legitimasjon, vil ansettelseslederen vite om du kan ta utfordringer og lære nye oppgaver.

Du kan dele eksempler på ferdigheter du har forbedret deg, og gir spesifikke eksempler på hvordan du har gjenkjent en svakhet og tatt skritt for å rette den.

8. Hvordan takler du stress og press? - Beste svar

Hva gjør du når ting ikke går knirkefritt på jobben? Hvordan takler du vanskelige situasjoner? Arbeidsgiver ønsker å vite hvordan du håndterer stress på arbeidsplassen.

Jobber du godt i stressende situasjoner? Trives du med press, eller foretrekker du en mer lavmælt jobb? Hva gjør du når noe går galt?

Den beste måten å svare på dette spørsmålet er å dele et eksempel på hvordan du har klart å håndtere stress i en tidligere stilling.

Unngå å påstå at du aldri, eller sjelden, opplever stress. Formuler heller svaret ditt på en måte som anerkjenner stress på arbeidsplassen og forklarer hvordan du har overvunnet det, eller til og med brukt det til din fordel.

9. Hva er dine lønnsforventninger? - Beste svar

Hva ser du etter lønnsmessig? Spørsmål om penger er alltid vanskelige å svare på. Du vil ikke selge deg selv short eller prise deg ut av et jobbtilbud. Noen steder har arbeidsgivere lovlig forbud mot å spørre deg om lønnshistorie —men de kan spørre hvor mye du forventer å få betalt.

Gjør din research før møtet slik at du er forberedt på å angi en lønn (eller lønnsområde ) hvis du blir spurt. Det er flere gratis online lønnskalkulatorer som kan gi deg et rimelig utvalg basert på stillingstittel, arbeidsgiver, erfaring, ferdigheter og plassering.

10. Hva er dine karrieremål? - Beste svar

Er du en jobbhopper? Eller har du tenkt å bli i selskapet, i det minste for en stund? Hvor ser du for deg at karrieren din går? Stemmer dine planer for fremtiden med karriereveien for en som vanligvis ansettes for denne stillingen?

Dette spørsmålet er laget for å finne ut om du kommer til å holde deg eller gå videre så snart du finner en bedre mulighet. Hold svaret ditt fokusert på jobben og selskapet, og gjenta for intervjueren at stillingen stemmer overens med dine langsiktige mål.

Arbeidsgivers oppfølgingsspørsmål

Her er noen relaterte spørsmål du kan bli spurt under et jobbintervju som vil kreve litt omtanke å svare på.

100+ flere intervjuspørsmål og svar

Trenger du mer hjelp? For en omfattende liste over over 100 av de vanligste intervjuspørsmålene, se gjennom oftest stilte intervjuspørsmål , tips for å svare og prøvesvar du kan bruke for å øve deg på et jobbintervju.

Du kan også forvente å bli spurt om hvordan du vil reagere på en spesifikk arbeidsrelatert situasjon. Her er en liste over eksempler på disse atferdsintervjuspørsmål du kan bli spurt.

02:00

Hvordan svare på 5 vanlige intervjuspørsmål

Spørsmål å stille intervjueren

På slutten av intervjuet spør de fleste intervjuere om du har spørsmål om jobben eller selskapet.

Hvis du ikke har noen spørsmål, kan dette få det til å virke som om du er apatisk til muligheten. Det er alltid en god idé å ha en liste over spørsmål klar, og være forberedt på å diskutere dem .

Hva intervjueren ikke bør spørre

Det er noen spørsmål som ansettelsesledere ikke bør stille under et jobbintervju av juridiske årsaker. Her er spørsmål som ikke bør stilles , med råd om hvordan man kan reagere diplomatisk.

Hvordan forberede seg til et jobbintervju

Jo mer tid du bruker forbereder et jobbintervju , jo større er sjansene dine for å klare det. Du vil føle deg mer komfortabel med å snakke med ansettelsessjefen hvis du er kjent med selskapets produkter og tjenester.

Undersøk selskapet. Før intervjuet ditt, ta deg tid til å lære så mye som mulig om jobben og din potensielle arbeidsgiver. Det er mange forskjellige ressurser du kan bruke for å finne informasjon og nyheter om organisasjonen, dens oppdrag og dens planer.

Trykk på tilkoblingene dine for innsideinformasjon. Hvem du kjenner i en bedrift kan hjelpe deg med å bli ansatt.

Sjekk LinkedIn for å se om du har forbindelser som jobber i selskapet. Spør dem om de kan gi deg noen råd som kan hjelpe deg med intervjuprosessen.

Hvis du er en høyskoleutdannet, sjekk med karrierekontoret ditt for alumni som kanskje kan hjelpe.

Lag en kamp. Ta deg tid før intervjuet til å lage samsvarer mellom dine kvalifikasjoner og kravene som det står i stillingsutlysningen. På denne måten vil du ha eksempler tilgjengelig for å demonstrere din egnethet for jobben.

Øv på svarene dine. Skriv ut svaret på forhånd for hvert spørsmål, og les det deretter høyt for å sikre at det høres naturlig ut. Prøv å holde det kort og godt. Du vil ikke fremstå som den typen person som uendelig drøner på om seg selv.

Vær forberedt på å vise og fortelle. Det kan være nyttig å huske tipsshowet, ikke fortell det. For eksempel, i stedet for å si at du er en utmerket problemløser gi et eksempel som viser dette , ideelt sett basert på en anekdote fra din profesjonelle erfaring.

Hvordan gjøre det beste inntrykket

De førsteinntrykket du gjør på et jobbintervju , kommer til å bli den viktigste. Ansettelsesledere kan avgjøre om du er en god kandidat eller ikke, i løpet av få minutter etter møte med deg. Disse tipsene vil hjelpe deg å gjøre et fantastisk førsteinntrykk.

Kle deg for suksess. Hva du har på deg til intervjuet er viktig fordi du ikke vil være underkledd eller overkledd. En tredelt dress kan være like malplassert som en shorts og en t-skjorte. Velg med omhu passende antrekk , og ikke vær redd for å spørre personen som planla intervjuet hvis du ikke er sikker på hva du skal ha på deg.

Vær i tide eller litt tidlig. Du vil definitivt ikke la intervjueren din vente, så vær i tide eller noen minutter for tidlig til avtalen. Hvis du ikke er sikker på hvor du skal, gjør en prøvekjøring på forhånd slik at du vet hvor lang tid det vil ta deg å komme dit.

Hvis intervjuet ditt er virtuelt , sjekk for å være sikker på at du er komfortabel med teknologien på forhånd.

Hold det positivt. Prøv alltid å legge en positiv skråstilling på svarene dine på spørsmål. Det er bedre å gi inntrykk av at du er mer motivert av muligheten for nye muligheter enn å prøve å unnslippe en dårlig situasjon. I tillegg er det viktig å unngå å krenke din nåværende organisasjon, kolleger eller veileder. En arbeidsgiver vil sannsynligvis ikke ha noen som snakker negativt om en bedrift.

Følg opp etter intervjuet. Etter hvert jobbintervju, ta deg tid til send en takkemelding eller e-postmelding dele din takknemlighet for tiden intervjueren brukte med deg, og gjenta din interesse for jobben. Hvis det var noe du skulle ønske du hadde sagt under intervjuet, men ikke fikk anledning til, er dette en god anledning til å nevne det.