Karriereveier

De 10 beste grunnene til å bli veterinær

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Veterinær undersøker hund på klinikk

Heltebilder / Getty Images

Veterinærmedisin er et av de mest populære og givende karrierealternativene for dyreelskere, så hvis du elsker dyr, er det mange grunner til å satse på en karriere som veterinær .

1. Å hjelpe dyr

En av de største fordelene med en karriere innen veterinærmedisin , som en veterinær patolog , er sjansen til å fremme helsen og velferden til pasientene dine. Du har også evnen til å lindre lidelsen til dyr som har opplevd traumatiske skader eller kroniske sykdommer. Selv rutinemessige steriliserings- og kastrasjonsoperasjoner hjelper dyrene i samfunnet ditt ved å redusere overbefolkning av kjæledyr.

2. Interessant arbeid

Ingen dager er lik for en veterinær. Du vil få undersøke forskjellige typer dyr, se en rekke skader og tilstander, og bruke mange diagnostiske verktøy for å finne de beste handlingsplanene. Du vet aldri hva som kommer gjennom klinikkdøren på en gitt dag.

3. Utmerket lønn

Veterinærmedisin er en av dyrekarrierene som kan tilby en høyt betalte lønn , selv om du må ta hensyn til alle utdanningskostnadene ved å oppnå den ettertraktede DVM-graden. Veterinærer tjener en medianlønn på $89 000 fra begynnelsen av 2019, med et lønnsområde mellom $50 000 og $200 000 per år. De med ekstra spesialitetstrening eller styresertifiseringer kan tjene enda høyere lønn.

4. Fellesskapsinteraksjon

Veterinærer får møte mange medlemmer av samfunnet i kraft av å se dyrene deres for avtaler og nødsituasjoner. De har også muligheter til å utdanne og gi råd til eiere om en rekke viktige helseproblemer, for eksempel kastrering/kastrering og riktig ernæring for dyrene deres.

5. Problemløsning

Det må gjøres noe detektivarbeid for å evaluere hvert enkelt tilfelle, og en sentral egenskap hos en veterinær er at de liker denne utfordringen. Dyret kan åpenbart ikke forklare hva som plager dem, så du må finne ut av ting basert på den fysiske undersøkelsen, laboratorietester og eierkommentarer.

6. Profesjonell uavhengighet

Mens du kanskje begynner å jobbe for en etablert klinikk, har du muligheten til å starte din egen praksis, kanskje til og med en mobil praksis , noe som i stor grad reduserer oppstartskostnadene. Du kan bli partner i en etablert klinikk hvis de ønsker å utvide eller hvis andre veterinærer planlegger å pensjonere seg. De fleste veterinærer har en viss grad av fleksibilitet i timeplanene, spesielt når de blir mer etablerte.

7. Livstidslæring

Veterinærer slutter aldri å lære nye ting. Etterutdanningstimer kreves for å fornye lisensen din til å praktisere medisin, og de fleste veterinærer ønsker å lære nye teknikker og innovasjoner selv når det ikke er noe offisielt krav.

Bransjen utvikler seg hele tiden, og det er viktig å følge med på den siste utviklingen slik at du kan yte best mulig omsorg til kundene dine. Veterinærer kan forfølge styresertifisering i en rekke spesialitetsområder som krever mye ekstra opplæring og praktisk erfaring.

8. Karrierealternativer

Du kan bruke veterinærbakgrunnen din til å gå over til en rekke roller med andre organisasjoner, for eksempel veterinærfarmasøytiske salgsselskaper, fôrselskaper, dyrelivsbyråer, laboratorier, akademiske institusjoner eller militæret. Spesielt bedriftsveterinærer har en tendens til å tjene topp dollar og jobbe normal arbeidstid. Du trenger ikke å begrense deg til en tradisjonell privat praksis som ser pasienter hver dag.

9. Faglig fellesskap

Veterinærer har muligheten til å lede et team av dyreelskere inkludert veterinærteknikere , kennelbetjenter , og kontoransatte. Det gjør en forskjell når alle ansatte på et kontor nyter det de driver med, og i denne bransjen har folk en tendens til å være virkelig forpliktet til å hjelpe dyr.

10. Dyredrømmejobb

Veterinærmedisin er den desidert mest populære drømmejobben for dyreelskere, og mange barn begynner å nevne sin interesse for denne karriereveien i veldig ung alder. Hvis du har pågangsmotet, karakterene og lysten til å jobbe med dyr, kan veterinærmedisin være den perfekte jobben for deg.