Menneskelige Ressurser

Topp 10 tips for å ansette den rette medarbeideren – hver gang

10 beste måter å sikre at du finner den rette personen for jobbåpningen din

Trenger du ti tips for å ansette en medarbeider? Å ansette riktig medarbeider er en utfordrende prosess. Å ansette feil medarbeider er dyrt, kostbart for arbeidsmiljøet og tidkrevende. Å ansette den rette medarbeideren, derimot, betaler deg tilbake i ansattes produktivitet, en vellykket arbeid forhold, og en positiv innvirkning på ditt totale arbeidsmiljø.

Ansette rett medarbeider forbedrer arbeidskulturen din og betaler deg tilbake tusen ganger i høy ansattes moral , positiv fremtidsrettet planlegging og å oppnå utfordrende mål. Det sikrer også at du får mest mulig ut av tiden og energien som de andre ansatte investerer i et forhold til den nye medarbeideren – en kostbar og emosjonell prosess, faktisk.

Dette er ikke en omfattende veiledning for ansettelse, men disse trinnene er nøkkelen når du ansetter en ansatt. Hvis du trenger en trinn-for-trinn-prosess, bør du vurdere å bruke denne sjekklisten for å lykkes med å ansette ansatte . Det gir en helhetlig tilnærming.

Definer jobben før du ansetter en ansatt

C-Users-Susan-Downloads-hire-right-employee-92125257.jpg

Definer jobben nøye før du legger den ut og rekrutterer. Alex Brosa/E+/Getty Images

Å ansette den rette medarbeideren starter med en jobb analyse . Jobbanalysen lar deg samle informasjon om plikter, ansvar, nødvendige ferdigheter, resultater og arbeidsmiljø for en bestemt jobb.

Informasjonen fra jobbanalysen er grunnleggende for å utvikle stillingsbeskrivelse for den nyansatte. De stillingsbeskrivelse hjelper deg med å planlegge din rekrutteringsstrategi for å ansette riktig medarbeider.

Planlegg din rekrutteringsstrategi for ansatte

ung kvinnelig kontorarbeider chatter med en kollega

sturti / Getty Images

Med stillingsbeskrivelse i hånden sette opp et rekrutteringsplanleggingsmøte som involverer nøkkelmedarbeiderne som ansetter den nye medarbeideren. De rekrutteringsansvarlig er avgjørende for planleggingen. På dette møtet planlegges rekrutteringsstrategien din og utførelsen starter. Lag som har jobbet sammen ofte for å ansette en ansatt, kan ofte fullføre dette trinnet via e-post.

Bruk en sjekkliste for å ansette en ansatt

4 kolleger studerer en sjekkliste på en bærbar datamaskin

Corey Jenkins/Image Source/Getty Images

Denne sjekklisten for å ansette en medarbeider vil hjelpe deg med å systematisere din prosess for å ansette en ansatt . Enten det er din første ansatte eller en av mange ansatte du ansetter, hjelper denne sjekklisten for å ansette en ansatt deg med å holde oversikt over rekrutteringsinnsatsen din.

Sjekklisten for å ansette en ansatt holder rekrutteringsarbeidet på rett spor og kommuniserer fremgang til interesserte ansatte og ansettelseslederen.

Rekrutter de riktige kandidatene når du ansetter en ansatt

USA, New Jersey, Jersey City, Kvinne håndhilsende med mann ved skrivebordet

Tetra Images / Getty Images

Du kan utvikle relasjoner med potensielle kandidater lenge før du trenger dem når du ansetter en ansatt. Disse ideene vil også hjelpe deg med å rekruttere et stort utvalg av kandidater når du har en ledig stilling.

Jo flere kvalifiserte kandidater du kan utvikle når du ansetter en ansatt, jo mer sannsynlig er det at du finner en kvalifisert potensiell ansatt. Les videre for å finne de beste måtene å utvikle din talentmasse ved ansettelse av en ansatt.

Gjennomgå legitimasjon og applikasjoner nøye

Følgebrevet er en mulighet for jobbsøkeren

Peter Dazeley/Photographer's Choice/Getty Images

Arbeidet med å gjennomgå CV, følgebrev, jobbsøknader og jobbsøknadsbrev starter med en velskrevet stillingsbeskrivelse. Din punktliste over de mest ønskede egenskapene til den mest kvalifiserte kandidaten ble utviklet som en del av rekrutteringsplanleggingsprosessen.

Screen alle søkere mot denne listen over kvalifikasjoner, ferdigheter, erfaring og egenskaper. Du vil bruke tiden din med de mest kvalifiserte kandidatene når du ansetter en ansatt. Og det er en god bruk av tiden din.

Forhåndssjekk dine kandidater

Forretningskvinne på telefonen

kate_sept2004 / Getty Images

Den viktigste grunnen til å forhåndsscreene kandidater når du ansetter en ansatt, er å spare tid for intervju- og utvelgelseskomiteen. Mens en kandidat kan se bra ut på papiret, vil et forhåndskontrollintervju fortelle deg om deres kvalifikasjoner virkelig passer for jobben din.

I tillegg, i et forhåndsscreeningsintervju, kan du avgjøre om deres forventet lønn er kongruente med jobben din. En dyktig telefonintervjuer vil også innhente bevis på om kandidaten kan passe innenfor din kultur -eller ikke.

Still de riktige jobbintervjuspørsmålene

GettyImages_121330596.jpg

Martin Barraud/OJO Images/Getty Images

De jobbintervju er en kraftig faktor for å ansette en medarbeider. Jobbintervjuet er nøkkelverktøyet arbeidsgivere bruker ved ansettelse. Spørsmålene til jobbintervjuet som stilles er kritiske forstørre kraften i jobbintervjuet for å hjelpe deg med å ansette riktig medarbeider.

Intervjuspørsmål som hjelper deg å skille ønskelige kandidater fra gjennomsnittlige kandidater er grunnleggende når du ansetter en ansatt. Spørsmål om jobbintervju er viktige for arbeidsgivere. Her er eksempler på jobbintervjuspørsmål.

Sjekk bakgrunner og referanser når du ansetter en ansatt

Svart forretningsmann bruker telefon ved skrivebordet

Hill Street Studios / Getty Images

Effektive bakgrunnssjekker er et av de viktigste trinnene når du ansetter en ansatt. Du må verifisere at alle de presenterte, fremragende legitimasjonene, ferdighetene og erfaringen faktisk er i besittelse av kandidaten din.

Bakgrunnssjekkene må inkludere arbeidsreferanser, spesielt tidligere veiledere, utdanningslegitimasjon, sysselsettingsreferanser og faktiske jobber, og kriminell historie. Annen bakgrunnssjekker når du ansetter en ansatt, for eksempel kreditthistorikk, må være spesifikt knyttet til jobben du ansetter en ansatt til.

7 kritiske faktorer å vurdere før du ansetter en ansatt

Gruppe ser på paperword

LWA/Photographer's Choice/Getty Images

Når du vurderer å ansette en ansatt, er det fristende å tilby jobben til den kandidaten som er mest lik deg. Kandidaten føler seg like komfortabel som en godt slitt sko. Du vil ikke få veldig mange overraskelser når du først gir jobbtilbudet, og magen din er komfortabel med at favorittkandidaten din kan gjøre jobben.

Pass på, pass på denne praksisen når du ansetter en ansatt. Hvorfor trenger organisasjonen din en annen ansatt akkurat som deg? Her er syv kritiske faktorer å vurdere før du ansetter en ansatt og gir et jobbtilbud.

Forleng et jobbtilbud

Mann og kvinne på et kontor har nettopp gitt og akseptert et jobbtilbud.

Bland bilder - Ariel Skelley/Brand X Pictures/Getty Images

Jobbtilbudsbrevet gis til kandidaten du har valgt til stillingen. Oftest har kandidaten og organisasjonen muntlig forhandlet vilkårene for ansettelse, og jobbtilbudsbrevet bekrefter de muntlige avtalene om lønn og goder.

Jo høyere stillingen er, jo mer sannsynlig vil jobbtilbudet bli til en langvarig forhandling om lønn, fordeler, oppsigelse, bonuspotensial, sluttvederlag , aksjeopsjoner og mer når du ansetter en ansatt.

Bruk effektive ansettelsesbrev når du ansetter en ansatt

Ung kvinne som sitter ved kafédisken og leser tilbudsbrevet sitt på e-post.

Rogan Macdonald / Getty Images

Disse eksempler på ansettelsesbrev vil hjelpe deg med å avvise jobbkandidater jobbtilbud , velkommen ansatte og mer når du ansetter en ansatt. Bruk disse eksempler på ansettelsesbrevene til å utvikle ansettelsesbrevene du bruker i organisasjonen din når du ansetter en ansatt.

Artikkelkilder

  1. OPM.Gov. ' Vurdering og utvelgelse: Jobbanalyse .' Åpnet 3. januar 2020.