Lønn Og Fordeler

Topp 10 uventet høytbetalende jobber

Når de fleste tenker på godt betalte jobber, er det flere klassiske velstående yrker som dukker opp. Det vet for eksempel alle advokater , leger , og administrerende direktører tjener ofte en ganske høy lønnsslipp. Imidlertid kommer mange andre karrierer sammen med uventet høye lønninger.

Fra flygeledere til art directors, begravelsesledere til skogbrukere, det er et variert utvalg av jobber som gir mye mer penger enn man kunne forvente.

Les videre for en anmeldelse av 10 uventet høyt betalte jobber.

Flygeleder

Flygeleder på jobb

nåde oda / EyeEm / Getty Images

Flygeledere er ansvarlige for å styre flyten av kommersielle flyselskaper. De autoriserer og regulerer rutene til flyvninger. De formidler også viktig informasjon til piloter, som værforhold og stenging av rullebane.

For å komme i gang i denne jobben må flygeledere gjennomføre et FAA-anerkjent utdanningsprogram, og delta på et opplæringskurs ved FAA Academy.

Flygeledere tjene en median årslønn på $124.540. Denne jobben er anslått å vokse med 1 % mellom 2018 og 2028, ifølge Bureau of Labor Statistics.

Astronom/fysiker

Astronomer ser gjennom teleskop

Tetra Images / Erik Isakson / Brand X Images / Getty Images

Astronomer er involvert i observasjon, analyse og forskning av ulike astronomiske fenomener, for eksempel bevegelsene til himmellegemer som måner, planeter, stjerner og galakser.

Mange astronomer har utdanningsbakgrunn i matematikk eller fysikk. Profesjonelle astronomer har generelt en doktorgrad i fysikk, astronomi eller astrofysikk, og har en tendens til å være ansatt ved forskningsuniversiteter på høyt nivå.

Profesjonell astronomer og fysikere tjene en median årslønn på $119 580. Denne jobben forventes å vokse 9%, mye raskere enn gjennomsnittet, mellom 2018 og 2028, ifølge Bureau of Labor Statistics.

Sykepleier Jordmor

Sykepleier med gravid pasient

Science Photo Library / Ian Hooton / Brand X Images / Getty Images

Enten arbeider på egen hånd eller som del av et medisinsk team, sykepleier jordmødre er avansert praksis registrerte sykepleiere. De er involvert i OB/GYN helsetjenester for kvinner, og er spesielt ansvarlige for omsorg før, under og etter fødsel.

For å bli sykepleier jordmor må du ha en grad fra et akkreditert program. Du må også bestå en nasjonal sertifiseringseksamen.

Jordmødre sykepleier tjene en median årslønn på $113,930, ifølge Bureau of Labor Statistics. Disse jobbene forventes å vokse med 26 % mellom 2018 og 2028 – mye raskere enn gjennomsnittet.

Kunst direktør

Kvinne ser på bilder på datamaskinen

PeopleImages / DigitalVision / Getty Images

Art directors utvikler og designer visuelle kommunikasjonsmetoder og strategier for ulike selskaper. Art directors er ofte involvert i utformingen av grafisk design og layouter for et selskaps nettsted, reklamekampanjer og/eller overordnede multimediamarkedsføringsstrategier.

Kunstdirektører kan jobbe for et reklame- eller PR-firma, en avis eller et magasin, eller til og med jobbe for filmindustri.

Art directors tjene en median årslønn på $92 780, ifølge Bureau of Labor Statistics, som anslår at dette yrket vil vokse 1% mellom 2018 og 2028.

Begravelsessjef

Begravelsesfølge

Kris Loertscher / EyeEm / Getty Images

Begravelsestjenesteledere føre tilsyn med driften av et begravelsesbyrå, og kan også være involvert i planlegging og koordinering av individuelle minnestunder.

Begravelsestjenesteledere er også ansvarlige for anskaffelse og salg av begravelsesbyråets varer og tjenester, for eksempel kister eller kremasjon.

Begravelsestjenesteledere tjene en median årslønn på $57.580. Denne jobben forventes å vokse med 4 % mellom 2018 og 2028.

Talentagent

Utøver på scenen

quavondo / E+ / Getty Images

Talentagenter (også ganske enkelt kalt agenter) er hjernen bak artister, utøvere og idrettsutøvere. De fungerer ofte som mellommann mellom sine klienter og potensielle arbeidsgivere eller kunder, og håndterer auditions eller testouts, kontraktsforhandlinger, fordeler og lønnsvilkår, og publisitetssaker.

Selv om agenter ikke mottar millionlønnsslippene deres klienter er vant til, tjener de en gjennomsnittlig årslønn på 66 040 dollar, ifølge Bureau of Labor Statistics .

Postmester og postoverlege

Mann med utsikt over lageret

Paul Bradbury/EYE Images/Getty Images

Postmestere og postsuperintendenter planlegger og koordinerer de administrative og operasjonelle tjenestene til amerikanske postkontorer. De fører også tilsyn med postarbeiderne som jobber under kontoret deres.

Postmestere og postsuperintendenter tjener en gjennomsnittlig årslønn på $75.970. Imidlertid Bureau of Labor Statistics prosjekter som disse yrkene vil nedgang 27 % mellom 2018 og 2028.

Animatør

Kreativ profesjonell design på datamaskin

fotostorm / E+ / Getty Images

Animatører formulere og designe spesialeffekter, digital animasjon og andre multimedieelementer for filmer, TV-serier, dataspill, musikkvideoer, reklamefilmer og andre former for medier. De kan jobbe frilans, eller for et bestemt produksjonsselskap.

Animatører tjener en gjennomsnittlig årslønn på $72.520, ifølge Bureau of Labor Statistics , som anslår at denne okkupasjonen vil vokse med 4 % mellom 2018 og 2028.

Skogmann

Tømmerhogger feller tre

Tetra Images / Noah Clayton / Brand X Images / Getty Images

Skogbrukere er involvert i alle typer miljø- og friluftsarbeid, som å forvalte villmark eller beskyttet land, vurdere verdien av et tildelt areal, opprettholde skoghelsen og arbeide med bevaringsarbeid.

Skogbrukere tjener en gjennomsnittlig årslønn på $61 340, ifølge Bureau of Labor Statistics , og har en yrkesutsikt på 3 % vekst mellom 2018 og 2028.

Arkivar

En boks mangler fra rader med bokser i hyller

Michael Blann/Getty Images

Arkivarer er forskere som vurderer og forvalter historisk verdifulle dokumenter og poster. De kan også delta i forskning basert på arkiverte essays, brev eller fotografier, og er involvert i vedlikehold og vedlikehold av slikt materiale. Noen ganger hjelper de andre forskere eller besøkende med å lete etter gjenstander i arkivene.

Arkivarer tjener en median årslønn på $48 400, pr Bureau of Labor Statistics . Denne jobben forventes å vokse med 9 % mellom 2018 og 2028.

Artikkelkilde: Lønn og ansettelsesinformasjon er basert på U.S. Bureau of Labor Statistics' Occupational Outlook Handbook for mai 2018.