Menneskelige Ressurser

Topp 10 måter å vise din takknemlighet til ansatte

Du demonstrerer verdsettelse for å oppmuntre til motivasjon og engasjement

Arbeidsteam high-fiving

•••

Lilly Bloom / Getty Images

Du kan fortelle dine kolleger, kolleger og ansatte hvor mye du setter pris på dem og deres bidrag til jobben alle dager i året. Stol på dette. Ingen anledning er nødvendig. Faktisk, små overraskelser og tegn på takknemlighet spredt utover året hjelper menneskene i arbeidslivet til å føle seg verdsatt av deg hele året.

Ikke reserver din takknemlighet for spesielle anledninger, men gjør det til standard praksis takke ansatte regelmessig, la ansatte vite at du bryr deg, og fremme deres lykke på jobb. Uforutsigbar, uventet ros og uttrykk for takknemlighet på overraskende måter er den beste måten å hjelpe dine ansatte og kollegaer til å føle din verdsettelse.

Vet du hva dine kolleger og ansatte vil sette pris på i form av ros fra deg? Du kan komme i kontakt med det du setter pris på fra dine medarbeidere på jobben. Mens hver ansatt har forskjellige behov for verdsettelse, kan dine egne behov tjene deg godt som et utgangspunkt for å vise verdsettelse til andre.

Leter du etter ideer om hvordan du kan rose og takke kolleger og ansatte? De mulighetene er uendelige og begrenset kun av fantasien din.

10 gode måter å uttrykke din takknemlighet til ansatte på jobben

Her er ti måter å vise din takknemlighet til ansatte og kolleger. Hvorfor ikke gå videre og gjøre dagen deres?

Ros en vel utført jobb.

Identifiser de spesifikke handlingene du fant beundringsverdig. Denne rosen føles oppriktig siden du tok deg tid til å stave detaljer – ikke bare 'Du gjorde en god jobb.' Du legger også vekt på handlingene du ønsker at den ansatte skal gjøre oftere, og alle har godt av når folk opplever en klar retning . For eksempel, 'Mary, når du legger ved grafikk og diagrammer når du skriver rapporter, er forskningsmeldingen din visuell og setter stor pris på.'

Si takk.

Vis din takknemlighet for deres harde arbeid og bidrag. Og ikke glem å si vær så snill ofte også. Sosiale hyggeligheter hører hjemme på jobben. En mer nådig, høflig, sivilisert arbeidsplass er verdsatt av alle.

Lær dine kollegers interesser.

Spørsmål og anerkjennelser om familien deres, hobbyen deres, helgen deres eller en spesiell begivenhet de deltok på er alltid velkomne. Din genuine interesse – i motsetning til å være nysjerrig – får folk til å føle seg verdsatt og brydd seg om. Vis denne interessen regelmessig ved å stille spørsmål som, 'Hvordan ble Johnnys turnering denne helgen?'

Tilby fleksibel planlegging.

Hvis arbeidsdekning er kritisk, legg ut en kalender slik at folk kan balansere fritiden med kollegene sine. Dette er en mye bedre løsning enn at lederen velger og velger hvem som får fri og når. (Noter det en fleksibel arbeidsplan er en fordel som ansatte ønsker hele tiden.)

Gi en personlig gave.

Kjenn kollegaens interesser godt nok til å gi en liten gave av og til. En verdsatt gave og gesten ved å gi den vil lyse opp din kollegas dag. Et gratulasjonskort tjener samme formål. Du kan gi et kort uten grunn i det hele tatt, for å feire en spesiell dag som en bursdag, eller for å gi sympati når en kollega er syk eller opplever en familiedød.

Gi økonomiske insentiver.

Slutt av året bonuser , oppmøtebonuser, kvartalsvise bonuser og gavekort sier 'takk' ganske pent.

Unn kolleger ved å sørge for et måltid.

Ta med kolleger eller ansatte til lunsj for en bursdag, en spesiell anledning eller uten grunn i det hele tatt. La din gjest velge restauranten. Eller bestill pizza til lunsj fra en cateringfirma eller en butikk som leverer. Planlegg en brunsj for et team som har nådd sine nåværende mål og overleverer på sin lovede tidslinje.

Lag en morsom tradisjon.

ReCellular-ansatte trekker navn til sine Hemmelig julenisse gaveutveksling. Alison Doyle, en jobbsøkerekspert, pleide å jobbe i Career Services ved Skidmore College hvor de tok en gave på sin årlige feriefest. LuAnn Johnson, som jobber som SVP og Chief HR Officer HR/Communications/Facilities and Real Estate hos Quest Software sier:

«Vi feirer Treat Tuesday, hver tirsdag mellom Thanksgiving og jul. Vi matcher avdelinger eller personer som vanligvis ikke jobber sammen som en enhet, og tildeler en dag for å gi klissete, sunne eller deilige godbiter til de andre gruppene. Det er en flott mikser, en mulighet til å vise frem våre kulinariske ferdigheter og en moralbygger – for ikke å si noe om det høye sukkeret.'

Kom med små overraskelser.

Tilbud som kjeks eller cupcakes, spesielt alt du har bakt personlig, er en stor hit. (Har du prøvd å bake cupcakes i iskrem? Folk elsker dem.) Nok en hit? Ta med sjokolade – sjokolade hva som helst.

Gi en mulighet for avansement.

Folk vil ha sjanser for trening og krysstrening . De ønsker å delta i en egen komité hvor talentene deres blir lagt merke til. De liker å delta på møter i fagforeninger og representere organisasjonen din på samfunns- og filantropiske arrangementer. Har du for øyeblikket bare dine ledere som deltar på disse arrangementene? Spre mulighetene til alle ansatte. De vil virkelig sette pris på mulighetene.

Bunnlinjen

Ansattes verdsettelse er aldri malplassert. Faktisk, i mange organisasjoner, er det ofte en mangelvare. Gjør din arbeidsplass til unntaket. Bruk enhver anledning til å vise din takknemlighet og verdsettelse til ansatte.