Jobbintervjuer

Topp 12 intervjuspørsmål og beste svar på startnivå

To personer snakker under et dybdeintervju. Dybdeintervjuer er vanlige og nyttige forskningsmetoder innen sosiologi.

•••

Ezra Bailey / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Er du student eller nyutdannet på jakt etter en jobb på startnivå ? Hva kan du forventer under jobbintervjuet ?

Intervjuspørsmålene som ansettelsesledere stiller til startkandidater vil typisk være fokusert på hvorfor du er interessert i jobben og hvorfor selskapet bør ansette deg.

Den primære utfordringen i et intervju for en nybegynnerjobb er å bevise for en arbeidsgiver at du har like mye potensial som andre tidlige karrierekandidater som kan ha faktisk arbeidserfaring.

Fokuser på treningen din og på å vise intervjueren at du har kvalifikasjonene for ansettelse som er oppført i stillingslisten.

Topp 12 intervjuspørsmål og beste svar på startnivå

Når du gjennomgår disse intervjuspørsmålene om utdanning, karrieremål og planer for fremtiden, husk at svarene dine bør indikere hvordan du er forberedt på å gjøre overgangen fra å være student til å bli en produktiv profesjonell.

Intervjuspørsmål om college

Enten du var en seriøs student eller en avslappet student, er det kunnskapen og ferdighetene du fikk under utdanningen din som vil overtale en arbeidsgiver til å ringe deg tilbake for et nytt intervju.

Mens du sannsynligvis vil bli stilt generelle spørsmål om din overordnede , hvilken emner du likte best , og hvilke emner du likte minst , vil arbeidsgivere også være interessert i holdningen du presenterer og betydelige akademiske eller utenomfaglige prestasjoner som skiller deg fra andre nyutdannede.

1. Fortell meg om din utdanningsbakgrunn.

Hva de vil vite: Din utdannings- eller treningsbakgrunn er din hovedlegitimasjon når det gjelder å få en nybegynnerjobb i ditt valgte karrierefelt. Mange arbeidsgivere krever at kandidater viser at de har fullført et visst nivå av høyskole eller annen relevant profesjonell opplæring.

Jeg ble nettopp uteksaminert fra University of Missouri med høy utmerkelse. Jeg tok hovedfag i journalistikk der, og fikk muligheten til å skrive for og redigere skoleavisen. Jeg ble også valgt ut til et internship i Dow Jones News Fund i fjor sommer, og deltok i to perioder i Missouri State Reporting Program, hvor jeg intervjuet statlige lovgivere og dekket høringer i senatkomiteen.

Utvide

Flere svar: Beskriv din mest givende høyskoleopplevelse.

2. Hvordan har studieerfaringen din forberedt deg på en karriere?

Hva de vil vite: Arbeidsgivere er ikke bare interessert i relevant opplæring i harde ferdigheter du har mottatt på college, men også i hvor forberedt du er på det overgang til arbeidsplassen .

Jeg føler at jeg har lagt et sterkt grunnlag for en karriere innen regnskap. Ikke bare fikk jeg høye karakterer i regnskaps- og finanskursene mine, men jeg hadde også sjansen under de akademiske pausene til å få erfaring fra den virkelige verden som regnskapsassistent hos ABC Financial.

Utvide

Flere svar: Hvorfor valgte du høyskole eller universitet?

3. Hva var din største utfordring som student, og hvordan taklet du den?

Hva de vil vite: De beste medarbeiderne møter ikke bare opp på jobb hver dag, men de søker også muligheter til å utfordre seg selv for å forbedre ferdighetene sine. Vær forberedt med et eksempel på hvordan du lett har gjort det tok en vanskelig utfordring .

Den største utfordringen for meg under college var at jeg måtte jobbe fulltid, rundt studiene, for å finansiere utdanningen min. Dette betydde at jeg ikke hadde mye fritid om natten eller i helgene til å gjøre noe annet enn å studere, men det tillot meg også å oppgradere gjeldfri, med en GPA på 3,75.

Utvide

Flere svar: Synes du at karakterene dine er en god indikasjon på dine akademiske prestasjoner?

Intervjuspørsmål om din arbeidserfaring

Selv om du som nylig student kanskje ikke har mye yrkeserfaring, har du sannsynligvis hatt minst en deltidsjobb eller meldt deg frivillig for en ideell organisasjon.

Vær klar til å fremheve hvordan disse rollene har hjulpet deg med å få arbeidsferdigheter som vil oversettes til din profesjonelle karriere.

4. Fortell meg om din arbeidserfaring? Hvordan har det forberedt deg for en karriere?

Hva de vil vite: Mange studenter har kanskje ikke mye karriererelatert arbeidserfaring når de uteksamineres fra college. Derimot, som beskriver sommerjobb eller studiearbeid du har hatt kan hjelpe deg med å bevise at du har en god arbeidsmoral, tidsstyring og teamarbeidskompetanse, og de andre myke ferdighetene som ansettelsesledere ser etter hos kandidater på startnivå.

Eksempel på svar: Jeg var CIT på videregående, og jobbet deretter hver sommer under college som rådgiver ved Camp Wildwood. Det var flott å kunne jobbe med barn i barneskolealder mens jeg fikk min K-12-lærerlegitimasjon.

Flere svar: Har du oppnådd noe du er stolt av på jobben?

5. Har du gjennomført noen praksisplasser? Hva fikk du ut av erfaringen?

Hva de vil vite: En av de beste måtene å få yrkeserfaring under college er å fullføre betalte eller ubetalte praksisplasser i bransjen du håper å målrette deg mot når du er ferdig utdannet. Dette plasserer deg automatisk foran andre nyutdannede høyskolestudenter hvis erfaring er begrenset til klasseromsstudiene.

Ja, i fjor sommer ble jeg tatt opp i lederpraksisprogrammet hos Fred Meyers, som lærte meg mye om hvordan jeg kan motivere og veilede et team, kontrollere varelager og skape positive kundeopplevelser.

Utvide

Flere svar: Hvordan takler du stress og press?

6. Hvilke store problemer har du møtt på jobben, og hvordan taklet du dem?

Hva de vil vite: Dette spørsmålet er designet for å måle hvordan du reagerer på og løser uventede utfordringer.

Da jeg først ble ansatt på Perfect Pizzeria, var assisterende leder ikke villig til å la meg gjøre mye mer enn å vaske opp – og jeg var alltid den første personen som ble sendt hjem hvis det ikke var mye forretning. Men jeg fikk tilliten hans ved å alltid komme tidlig og gjøre den oppgaven han tildelte muntert og effektivt – med det resultat at han snart lot meg kjøre kassaapparatet og holdt meg på hele skift.

Utvide

Flere svar: Hva har du lært av dine feil?

Intervjuspørsmål om deg

Intervjuspørsmål som ber om informasjon om din personlighet, styrker og svakheter er utformet for å måle nivået av selvkunnskap og for å finne ut hvor sannsynlig det er at du vil akklimatisere deg godt til arbeidsgiverens arbeidsplasskultur.

7. Hvordan vil du beskrive deg selv?

Hva de vil vite: Dette isbryter spørsmål hjelper intervjueren å bli kjent med deg og se hvor selvreflekterende du er om dine styrker og evner.

Jeg vil beskrive meg selv som en selvmotivert og nysgjerrig person som alltid er spent på å lære nye ting. Jeg er også en ivrig problemløser som ikke liker noe bedre enn å forbedre status quo.

Utvide

Flere svar: Hvis jeg skulle be professorene dine beskrive deg med tre ord, hva ville de vært?

8. Hva motiverer deg?

Hva de vil vite: Ved å spørre dette spørsmålet , prøver en ansettelsesleder å finne ut hvordan du nærmer deg målene dine, hva du brenner for, og om du vil passe godt for deres eksisterende lederstil og bedriftskultur .

Jeg elsker både individuelle og teamutfordringer, og jeg er alltid ivrig etter å overgå mitt personlige beste. Det som motiverer meg mest er å ha etablerte mål med klare tidsfrister – det er spennende å treffe hvert benchmark i tide og se prosjekter komme sammen som de skal.

Utvide

Flere svar: Hvorfor burde jeg ansette deg?

9. Hva er din største styrke?

Hva de vil vite: Dette er en annen av disse personlige spørsmål som vurderer ditt nivå av selvbevissthet. Den beste tilnærmingen er å svare selvsikkert, men uten hybris. Prøv å velge en styrke som samsvarer med de viktigste kvalifikasjonene til jobben du sikter deg inn på.

Medfølelse og empati. Jeg er en utmerket lytter som er personen andre kommer til for å få råd og støtte, og det gjør meg utrolig glad å føle at jeg har hjulpet dem med å takle vanskelige problemer. Det er derfor jeg har utdannet meg til å bli sosialarbeider – jeg vil gjøre en forskjell i folks liv.

Utvide

Flere svar: Hva er din største svakhet?

Spørsmål om fremtiden

Bedrifter foretrekker generelt å opprettholde talentfulle og stabile arbeidsstyrker, så ansettelsesledere er alltid på utkikk etter kandidater de tror vil forbli i organisasjonen deres. Å understreke din vilje til å vokse med selskapet vil tjene poeng i din favør.

10. Hva ser du etter i en jobb? Hva er viktig for deg?

Hva de vil vite: Ditt svar på dette spørsmålet vil gi ansettelseslederen beskjed om du deler organisasjonens verdier og om du vil være dedikert til deres suksess.

Jeg ser etter sjansen til å bygge videre på ledelses- og kontinuerlige forbedringsstrategiene jeg lærte på college, slik at jeg kan hjelpe arbeidsgiveren min å forbli konkurransedyktig og – forhåpentligvis – etablere meg som en langsiktig ansatt. Stabilitet og en god balanse mellom jobb og privatliv er viktig for meg, og det samme er å kunne forbli her i hjembyen min.

Utvide

Flere svar: Hvordan planlegger du å nå dine mål?

11. Hva ser du deg selv gjøre om fem år?

Hva de vil vite: Arbeidsgivere ønsker å vite om det er sannsynlig at du vil være en langsiktig ansatt (og dermed en god avkastning på investeringen deres i å ta ombord og lære deg) eller om du kan bli fristet til å hoppe av og jobbe for noen andre. Dette spørsmålet vurderer også om du har en klar karrierevei og ambisjon om å tjene opprykk og avansement.

Jeg planlegger, om fem år, å være den anerkjente eksperten på ABC Corporations farmasøytiske tilbud og å være en av dine beste regionale selgere, posisjonert for eventuell avansement til en salgslederrolle.

Utvide

Flere svar: Hva ser du deg selv gjøre om ti år?

12. Ville du fortsatt være interessert i denne jobben hvis du visste at arbeidsmiljøet på et tidspunkt i fremtiden ville endre seg fra et individuelt miljø til en teambasert tilnærming?

Hva de vil vite: Bedriftsrestruktureringer skjer av og til. Når de oppstår, er de ansatte som beholdes de som er i stand til å tilpasse seg prosedyreendringer. Det beste svaret på dette spørsmålet bør angi din fleksibilitet i å kunne jobbe både selvstendig og som en del av et nytt team.

Ja. Jeg nyter både friheten ved å jobbe selvstendig og kameratskapet ved å jobbe i team, så jeg kan være glad og produktiv i begge miljøer.

Utvide

Flere svar: I hva slags arbeidsmiljø trives du best?

Flere intervjuspørsmål på startnivå

 • Hvorfor valgte du høyskole eller universitet? - Beste svar
 • Hvordan vil du forberede deg til viktige prøver eller eksamener? - Beste svar
 • Hvilke høyskolefag likte du best? Hvorfor? - Beste svar
 • Hvilke høyskolefag likte du minst? Hvorfor? - Beste svar
 • Beskriv situasjoner der du har brukt dine lederegenskaper. - Beste svar
 • Beskriv din mest givende høyskoleopplevelse. - Beste svar
 • Hvis jeg skulle be professorene dine beskrive deg med tre ord, hva ville de vært? - Beste svar
 • Hva var din største utfordring som student, og hvordan taklet du den? - Beste svar
 • Synes du at karakterene dine er en god indikasjon på dine akademiske prestasjoner? - Beste svar
 • Foretrakk du å jobbe selvstendig eller i grupper på skoleprosjekter? - Beste svar
 • Hvilke fritidsaktiviteter har du deltatt på? - Beste svar
 • Hvorfor valgte du hovedfag? - Beste svar
 • Fortell meg om din arbeidserfaring. Hvordan har det forberedt deg for en karriere? - Beste svar
 • Hvordan tror du en venn eller professor som kjenner deg godt vil beskrive deg? - Beste svar

Tips for å gi best respons

Balansen, 2018

Slik sikrer du at du er godt forberedt på startnivåintervjuet ditt.

Undersøk selskapet. Gjør noen før intervjuet forskning på selskapet . Gå gjennom Om oss-delen av selskapets nettsted for å få en følelse av deres oppdrag og bedriftskultur.

Hvis du kjenner noen som jobber i selskapet, kan du spørre dem litt om selskapet også.

Dette vil hjelpe deg med å svare på spørsmål om selskapet, og hvorfor du passer godt for organisasjonen.

Se gjennom stillingsbeskrivelsen. Les stillingsannonsen på nytt før intervjuet ditt for å få en følelse av hvilke ferdigheter og egenskaper arbeidsgiveren ser etter hos en kandidat. I det minste noen av intervjuspørsmålene vil handle om hvorvidt du har disse ferdighetene eller ikke. Intervjueren kan til og med be om eksempler på ganger du demonstrerte disse ferdighetene og egenskapene.

Bruk eksempler utenfra. Når du tenker på eksempler på ganger du demonstrerte spesielle ferdigheter eller egenskaper, kan du bruke eksempler fra arbeid og ikke-arbeidserfaringer. Du kan for eksempel trekke på erfaringer fra skole eller fritidsaktiviteter. Du kan også trekke på arbeidserfaringer selv om de ikke er direkte relatert til jobben.

Så lenge du kan vise at du har egenskapene og ferdighetene for stillingen, vil noen av disse typene eksempler fungere.

Forbered spørsmål å stille intervjueren. Sammen med å utarbeide svar på vanlige intervjuspørsmål , bør du også forberede deg spørsmål å stille intervjueren . Forbered spørsmål som vil gi deg mer informasjon om jobben og selskapet, samtidig som du fremhever dine egenskaper, ferdigheter og erfaring ytterligere.

Hvordan gjøre det beste inntrykket

Får din første jobb kan være skremmende, men å vite hvordan du skal nærme deg prosessen kan ta mye av presset og tillate deg å presentere deg selvsikkert og profesjonelt. Her er et par ting å huske på:

Kle deg passende . Hva du slitasje til et intervju har en innvirkning på det viktige førsteinntrykket du gjør, og kan påvirke om du får jobben eller ikke.

Ikke lyv eller pynt på bakgrunnen din (å gjøre det er oppsigelsesgrunn), men understreke og ta til orde for styrkene og ferdigheter du har tilegnet deg gjennom utdannelsen din, tidligere arbeid og erfaring. Arbeidsgivere setter pris på tillit og stolthet over arbeidserfaringen du har fått, og din evne til å overføre ferdighetene dine til din neste stilling.

Beskriv din høyskole- og fritidsopplevelse. Under møtet ditt vil du sannsynligvis bli spurt om typiske intervjuspørsmål på startnivå, så vel som andre vanlige jobbintervjuspørsmål . Når du er en høyskolestudent eller nyutdannet, er det viktig å forholde deg til høyskoleutdanningen din, fritidsaktiviteter , og erfaringer til jobben du søker på, spesielt når disse ga deg muligheter til å utøve din lederegenskaper .