Jobbintervjuer

Topp 20 vanlige jobbintervjuspørsmål med svar

Topp 20 intervjuspørsmål og svar

James Bascara / The Balance

Forbereder for et jobbintervju ? I så fall bør du øve deg på å svare typiske intervjuspørsmål .

Hvis du intervjuer ofte, disse vanlige jobbintervjuspørsmål vil bli ganske kjent. Under forberedelsene til intervjuet, tenk på mulige svar som vil gjelde jobben du søker på, samtidig som du fremhever dine ferdigheter og erfaring. Også pusse opp på din intervjuferdigheter , så du er forberedt på å gjøre det beste inntrykket.

Hvorfor er det viktig å forutse intervjuspørsmål?

Målet med å forutse intervjuspørsmål er ikke å huske svar, men snarere å bli komfortabel med å snakke om disse emnene. Denne forhåndsforberedelsen vil hjelpe deg å føle deg mer selvsikker og mindre på stedet under intervjuet.

Mens du utvikler svarene dine, velg anekdoter og spesifikke eksempler fra dine tidligere arbeidserfaringer å dele med intervjuerne.

20 vanligste intervjuspørsmål og beste svar

Begynn med disse spørsmålene du mest sannsynlig vil bli stilt på et jobbintervju, pluss de beste svarene. Deretter vurdere andre spørsmål spesielt knyttet til stillingen , så du er forberedt på å klare intervjuet.

1. Fortell meg om deg selv.

Hva de vil vite: Å spørre om deg er en måte å bryte isen på et intervju og få deg til å føle deg mer komfortabel. Det er også en måte for intervjueren å avgjøre om du passer godt for jobben .

Før du går på et intervju, tenk over hva du vil si når du beskriver deg selv for potensielle arbeidsgivere. Opprette en heis tale , som er en rask oversikt over bakgrunnen din, er en god måte å forberede et svar på.

Jeg er elektriker med ti års erfaring innen boligbygging. Etter å ha tatt elektrikersertifikatet mitt ved ABC Tech, gikk jeg i lære hos Jones Brothers, og så ansatte de meg som elektrikersvenn. Fire år senere fikk jeg sertifiseringen min som mesterelektriker.

Utvide

Flere svar: Intervjuspørsmål: Fortell meg om deg selv

2. Hva var ditt ansvar?

Hva de vil vite: Vet hva som står på CV-en din, slik at du kan diskutere hva du gjorde på de andre jobbene du har hatt. Når du beskriver ansvarsområdene dine, prøv å nevne de som samsvarer med den nye jobbens krav.

Å vise at du har utført lignende arbeid vil være en fordel under intervjuet. Fokuser på ansvaret som er mest på linje med jobben du intervjuer for når du svarer rekruttereren.

Som spesiallærer har jeg jobbet med klassetrinn K-6 på en stor skole i sentrum av byen, i samarbeid med foreldre og andre lærere for å utforme IEPer og støtte inkludering av elever med funksjonshemninger i vanlige klasserom.

Utvide

Flere svar: Spørsmål om jobbintervju om ditt ansvar

3. Hva likte eller mislikte du med din forrige jobb?

Hva de vil vite: Hva du likte – og hva du ikke likte – med den siste jobben din eller selskapet du jobbet for, er en indikator på hvordan du kan ha det med denne stillingen hvis du skulle bli ansatt.

Vær forsiktig med hva du sier når du intervjuer for en lignende jobb. Hvis rollene er like, kan det være lurt å beholde det du ikke likte for deg selv. Det er viktig å være positiv og entusiastisk til jobben du vurderes for.

Jeg likte det progressive, iscenesatte opplæringsprogrammet arbeidsgiveren min brukte for å lære nyansatte inn og ut av finansielle tjenester – det var alltid noe nytt å lære, og vi visste at vi ville bli jevnlig forfremmet etter hvert som vi ble mer erfarne. Jeg likte imidlertid ikke pendlingen, og det er derfor jeg nå søker på jobber nærmere hjemmet.

Utvide

Flere svar: Slik svarer du på intervjuspørsmål om din forrige jobb

1:45

Se nå: Slik svarer du på 7 tøffe intervjuspørsmål

4. Hva var start- og sluttnivået for kompensasjon?

Hva de vil vite: Ansettelsesledere vil lære hvor mye du har tjent for å se om du er en konkurransedyktig kandidat for selskapet fra et lønnsperspektiv. Vær ærlig når du diskuterer hvor mye du fikk betalt fordi arbeidsgivere kan spørre om lønn når sjekker bakgrunnen din .

Vær imidlertid også oppmerksom på at enkelte steder arbeidsgivere har forbud mot å spørre om din tidligere lønn . Noen arbeidsgivere har også implementert retningslinjer som begrenser spørsmål om lønn fra å bli stilt.

Da jeg startet min entry-level jobb som regnskapsfører, var min årslønn ca $42K; Jeg ble deretter en CPA og tar for tiden rundt $80 000 hjem.

Utvide

Flere svar: Intervjuspørsmål om lønnshistorikken din

5. Hvilke store utfordringer og problemer møtte du? Hvordan taklet du dem?

Hva de vil vite: Med dette spørsmålet prøver intervjueren å forstå hvordan du håndterer problemer og problemer. Kan du finne ut løsninger og løsninger når det er et problem? Hvor flink er du til å løse problemer? Liker du en utfordring, eller blir du nervøs når det er en feil?

Da jeg først ble ansatt som butikksjef, var omsetningshastigheten vår 75 % og vi var kronisk underbemannet. Jeg implementerte ytelsesincentivprogrammer som reduserte avgang med 63 % og forbedret talentpipeline vår betydelig ved å fokusere på intern opplæring og promotering.

Utvide

Flere svar: Intervjuspørsmål: Hvordan taklet du en utfordring?

6. Hva er din største styrke?

Hva de vil vite: Når du svarer på spørsmål om dine styrker, fokuser på de evnene du har som er nøkkelen til suksess i jobben du intervjuer for. Ikke vær for ydmyk. Det er viktig å gjøre ansettelseslederen oppmerksom på dine kvalifikasjoner.

Min største styrke er min evne til å lære nye prosesser raskt. Når jeg plasseres i et nytt miljø, observerer jeg aktivt hvordan andre mennesker gjør ting, slik at jeg enkelt kan trekke mitt vekt på laget. Jeg er også åpen for å teste nye måter å gjøre ting på for å optimalisere effektiviteten vår.

Utvide

Flere svar: Intervjuspørsmål: Hva er din største styrke?

7. Hva er din største svakhet?

Hva de vil vite: Det er forskjellige måter å takle spørsmål om svakheter på. Den ene er å snu et negativt til et positivt ved å dele et eksempel på hvordan noe du anså for å være en svakhet faktisk hjalp deg på jobben. Den andre er å snakke om ytterligere ferdigheter du nå har fordi du jobbet med de som trengte en oppgradering.

Jeg er en introvert, som jeg pleide å betrakte som en svakhet fordi jeg alltid var sjenert for å nå ut til folk. En del av det å være introvert er imidlertid at jeg er en god lytter, og jeg synes at dette virkelig har hjulpet meg som Help Desk-tekniker. Jeg er i stand til å fokusere på kundenes problemer, stille de riktige spørsmålene for å få frem informasjon og løse tekniske problemer.

Utvide

Flere svar: Intervjuspørsmål: Hva er din største svakhet?

8. Hvordan takler du stress og press?

Hva de vil vite: Hva gjør du når jobben blir stressende? Holder du deg rolig under press? Eller har du det vanskelig i stressende situasjoner? Hvis du intervjuer for en høytrykksstilling, vil intervjueren vite at du kan takle stresset.

Jeg er ganske god til å kjenne igjen når jeg begynner å føle meg stresset. Når dette skjer, bruker jeg fem minutter på å fokusere på pusten min. Jeg trener også veiledet meditasjon om morgenen før jobb i 30 minutter og trener en time om kvelden. Dette holder meg på jevn kjøl.

Utvide

Flere svar: Intervjuspørsmål: Hvordan takler du stress?

9. Beskriv en vanskelig arbeidssituasjon eller prosjekt og hvordan du overvant det.

Hva de vil vite: Når du svarer på spørsmål om hva du gjorde på jobben, vær forberedt på å dele et faktisk eksempel på en utfordrende situasjon på jobben, hva problemet var og hvordan du hjalp til med å løse det.

Teamet vårt, som allerede var underbemannet, ble kastet ut på en løkke da en stor kunde krevde at vi skulle fullføre leveransene våre to uker før skjema. Normalt prøver vi å imøtekomme slike forespørsler, men denne gangen var det ikke mulig. Jeg forklarte situasjonen til kunden, og fortalte dem at vi enten kunne belaste dem mer for å dekke kostnadene ved å ansette en vikar, eller, hvis de aksepterte den opprinnelige fristen, ville vi gi dem 20 % rabatt på deres neste bestilling. De valgte det siste.

Utvide

Flere svar: Hva er de vanskeligste avgjørelsene å ta?

10. Hva var din største prestasjon (eller fiasko) i denne stillingen?

Hva de vil vite: Hva er du mest stolt av? Var det en gang noe ikke fungerte, men du klarte å lære av det? Fortell ansettelseslederen hva du oppnådde, og del igjen eksempler fra den siste jobben din.

Jeg er mest stolt av å ha overbevist vår administrerende direktør om å implementere et internt opplærings- og forfremmelsesprogram som tillot vårt personell å stadig avansere i organisasjonen vår.

Utvide

Flere svar: Intervjuspørsmål: Hva var dine største suksesser og fiaskoer?

11. Hvordan evaluerer du suksess?

Hva de vil vite: Svaret ditt på dette spørsmålet vil gi intervjueren en følelse av din arbeidsmoral, dine karrieremål og dine livsmål. Skreddersy svaret ditt til det du forventer å oppnå hvis du skulle bli ansatt av denne arbeidsgiveren.

Når jeg våkner hver morgen og er entusiastisk for å gå på jobb, for så å låse klinikken om natten i visshet om at vi har gjort en forskjell i folks liv, tror jeg at dagen har vært en suksess.

Utvide

Flere svar: Jobbintervjuspørsmål: Hvordan definerer du suksess?

12. Hvorfor slutter du eller har sluttet i jobben?

Hva de vil vite: Det er mange forskjellige grunner til å forlate en jobb. Du kan gå videre fordi du ønsker flere muligheter for vekst, du kan være på utkikk etter en lønnsøkning, kanskje du flytter, eller du har en annen grunnen til at du forlater jobben . Vær konsekvent i svaret når du møter representanter for en potensiell arbeidsgiver, fordi de kan sammenligne notater.

Virksomheten vår ble solgt, og selv om jeg ble invitert til å gå over til det overtakende selskapet, bestemte jeg meg for at dette var den perfekte muligheten for meg til å utforske nye karrieremuligheter.

Utvide

Flere svar: Intervjuspørsmål: Hvorfor ser du etter en ny jobb?

13. Hvorfor vil du ha denne jobben?

Hva de vil vite: Hvorfor søkte du på denne stillingen? Hva synes du er mest interessant med jobben og organisasjonen? Med dette spørsmålet ønsker arbeidsgiveren å vite hvorfor du tror denne jobben passer til dine karrieremål. Ta deg tid til beskriv hvordan dine kvalifikasjoner passer til jobben . Jo mer du kan vise at du er kvalifisert, jo lettere blir det å bli ansatt.

Siden blindtarmen min sprakk som barn og jeg tilbrakte en uke på sykehuset, har jeg ønsket å bli sykepleier – helst her på James Memorial. Selv om jeg gikk bort på sykepleierskolen, er jeg ivrig etter å flytte hjem og ta vare på lokalsamfunnet vårt nå som jeg har blitt en lisensiert RN.

Utvide

Flere svar: Svar på intervjuspørsmålet om din interesse i en jobb

14. Hvorfor skal vi ansette deg?

Hva de vil vite: Den beste måten å svare på dette spørsmålet på er å diskutere hva du kan gjøre for selskapet. Hva tar du med til bordet? Hvilke ferdigheter og egenskaper har du som vil komme organisasjonen til gode? Hva vil du oppnå hvis du skulle bli ansatt? Dette er en mulighet til selge deg selv til ansettelsessjefen .

Jeg er en suveren rådgivende selger som aldri unnlater å overgå kvotene mine og slå tidligere personlige salgsrekorder fordi jeg virkelig liker å jobbe med kunder for å matche dem med merkene jeg vet de vil elske like mye som meg.

Utvide

Flere svar: Intervjuspørsmål: Hvorfor skal vi ansette deg?

15. Hva er dine mål for fremtiden?

Hva de vil vite: Når du svarer på spørsmål om dine fremtidige mål, er det en god idé å kombinere målene dine med det selskapet kan tilby som en karrierevei . Sørg i det minste for at målene dine innebærer å bli hos dette selskapet for mer enn en kortsiktig basis.

Målet mitt er å signere med en nasjonal detaljhandelsorganisasjon hvor jeg etter hvert kan gå videre til en rolle som regional salgssjef.

Utvide

Flere svar: Intervjuspørsmål om dine mål for fremtiden

16. Hvilke lønnskrav har du?

Hva de vil vite: Spørsmål om lønn kan være vanskelige, spesielt hvis du ikke vet hva jobben lønner seg. En måte å svare på dette spørsmålet på er å si at du er fleksibel, basert på hele kompensasjonspakken inkludert fordeler.

Jeg snitter rundt $39K årlig, og jeg vet fra online lønnskalkulatorer at den omtrentlige lønnen her for profesjonelle med min erfaring varierer fra $38K til $40K. Men jeg er åpen for forhandlinger, avhengig av fordelspakken din.

Utvide

Flere svar: Tips for lønnsforhandling (hvordan få et bedre tilbud)

17. Hvem var din beste sjef og hvem var verst?

Hva de vil vite: Dette spørsmålet er laget for å finne ut hvilken type lederskap og ledelsesstil som fungerer best for deg. Vær forsiktig med å svare, og ikke vær for negativ. Selv om du hadde en forferdelig sjef, kan hvordan du snakker om dem få intervjueren til å lure på hvordan du vil snakke om andre veiledere hvis du ikke kom overens med dem.

Min beste leder hadde en åpen dør-policy der vi alltid var velkomne til å snakke med henne privat om problemer. Jeg har aldri hatt en dårlig leder. Jeg er ikke like komfortabel med de som foretrekker å mikrostyre arbeidet mitt, men når dette skjer prøver jeg å få tilliten deres slik at de vil føle seg tryggere på å gi meg litt autonomi.

Utvide

Flere svar: Jobbintervjuspørsmål om dine beste og verste sjefer

18. Hva brenner du for?

Hva de vil vite: Hva er viktigst for deg? Hva elsker du å gjøre? Svarene på dette spørsmålet trenger ikke bare handle om arbeid. Selskapet er ute etter å finne ut om du er en godt avrundet person, og det du liker å gjøre utenom jobben kan gi dem innsikt i hvilken type ansatt du ville vært hvis du ble ansatt.

Jeg brenner for folkemusikk, og elsker å delta på festivaler om sommeren. Jeg spiller også fele med et lokalt band i helgene.

Utvide

Flere svar: Intervjuspørsmål: Hva brenner du for?

19. Spørsmål om dine veiledere og medarbeidere.

Hva de vil vite: Kom du overens med lederen din? Har du jobbet med vanskelige kolleger? Hvordan du samhandler med veiledere og medarbeidere vil gi intervjueren innsikt i ditt mellommenneskelig og kommunikasjons ferdigheter .

Jeg tror jeg kommer godt overens med både lederen min og kollegene mine, fordi jeg nærmer meg alle med respekt. Når det oppstår problemer, prøver jeg å be om avklaring og finne enighetspunkter vi kan bruke for å løse meningsforskjeller.

Utvide

Flere svar: Intervjuspørsmål om medarbeidere og veiledere

20. Har du noen spørsmål til meg?

Hva de vil vite: Det siste spørsmålet på et jobbintervju handler som regel om hva du ønsker å vite om jobben og bedriften. Vær klar med en liste over spørsmål å stille . Du kan virke uinteressert hvis det ikke er noe du vil lære mer om.

Har du en formell tidsplan og mekanisme for ytelsesvurderinger? Hvor raskt etter ansettelse vil jeg motta min første anmeldelse?

Utvide

Flere svar: Beste spørsmål å stille i et jobbintervju

Tips for å svare på vanlige intervjuspørsmål

Her er noen flere tips for å hjelpe deg å bygge selvtillit før intervjuet.

Øv deg på å svare høyt på de vanligste intervjuspørsmålene

Be en venn om å rollespille rollen som intervjueren din, slik at du kan øve på å opprettholde øyekontakt mens du tenker høyt.

Forbered deg på noen få Curveball-spørsmål

Noen intervjuere liker å stille sine potensielle ansatte utfordrende spørsmål – eller til og med spørsmål der det ikke er noen riktige eller gale svar, for å se om de kan holde roen under press. Gjennomgå disse kurveball spørsmål så du vil ikke bli overrasket.

Vet hva arbeidsgivere ikke bør spørre

Ikke alle potensielle intervjuspørsmål er rettferdig spill for ansettelsesledere. Før ditt neste jobbintervju er det en god idé å gjøre deg kjent med ulovlige jobbintervjuspørsmål , for eksempel, Hvor gammel er du? eller Er engelsk ditt første språk? Skulle du støte på en av disse, kan du senere bestemme om du foretrekker å ikke jobbe for en organisasjon som stiller disse spørsmålene, eller om du vil kalkulere feiltrinnene deres til uforsiktighet.

Hvordan gjøre det beste inntrykket

Husk at du i jobbintervjuet vil bli evaluert ikke bare etter svar på spørsmål, men også etter hvor godt du lytter til intervjuerne dine . Vær nøye med dem mens de snakker, uten å avbryte, spesielt når de beskriver kulturen i organisasjonen og deres forventninger til hvem de enn ansetter.

Det er også en god idé å ta korte notater under møtet. Bruk disse umiddelbart etterpå til å lage en takk for intervjuet for å uttrykke din takknemlighet, bekrefte interessen din for stillingen, og berøre eventuelle punkter du glemte å gjøre under intervjuet.