Jobbintervjuer

Topp 20 telefonintervjuspørsmål og beste svar

Kvinne snakker i mobiltelefon hjemme

••• Paul Bradbury / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Er du forberedt på et telefonintervju? Hva vil intervjueren spørre deg om? Før du intervjuer personlig med en rekrutteringsansvarlig , kan du bli bedt om å delta i et kort telefonskjermintervju.

Hvis du intervjuer for en frilans- eller ekstern stilling eller for en hvilken som helst jobb med en virtuell ansettelsesprosess, kan du ha et lengre og mer dyptgående intervju. I disse tilfellene, a telefonintervju kan være det eneste faktiske intervjuet du vil ha.

Telefonintervjuer gjennomføres bare som personlige intervjuer . De brukes av ansettelsesledere og rekrutterere som et verktøy for screening av kandidater for ansettelse .

Viktigheten av telefonintervjuer

Telefonintervjuer kan gjøre eller bryte ditt kandidatur for en jobb. Selv om de er et godt middel for en arbeidsgiver å spare tiden og kostnadene som kreves for å intervjue kandidater personlig, er de i sin natur upersonlige.

I noen tilfeller vil du ikke engang snakke med en ansettelsesleder - en personalmedarbeider eller en administrativ assistent kan ganske enkelt stille deg en forhåndsinnstilt liste med spørsmål og registrere svarene dine for senere gjennomgang av deres overordnede.

Denne typen intervjuer kommer dermed med sine egne spesielle utfordringer. For det første er et telefonintervju sannsynligvis første gang du snakker direkte med en representant fra arbeidsgiveren, og du vil ikke kunne stole på kroppsspråk å bygge relasjon. Og i motsetning til å sende e-post frem og tilbake, gir et telefonintervju ingen mulighet til å lese og formulere tankene dine på nytt.

Vanlige telefonintervjuspørsmål og beste svar

Den beste tilnærmingen til et telefonintervju er å komme til samtalen forberedt på å svare på alle spørsmål ansettelseslederen måtte stille. Se gjennom noen typiske spørsmål og svar her, og du vil ha et godt forsprang.

Intervjuspørsmål om deg

Disse spørsmålene stilles både for å vurdere nivået av selvkunnskap og for å finne ut om du vil kunne passe inn i arbeidsgiverens arbeidsplasskultur. Intervjueren ønsker å vite om du er den rette personen for jobben og for selskapet.

Spørsmål om bakgrunnen din

Det er viktig å kunne beskrive utdanningen og arbeidserfaringen din på en måte som overbevisende viser dine sterke sider som kandidat. Ta deg tid til matche dine kvalifikasjoner med stillingsbeskrivelsen og vis ansettelseslederen hvorfor du passer perfekt for stillingen.

  • Hva var ditt ansvar? - Beste svar
  • Hvilke store utfordringer og problemer møtte du? Hvordan taklet du dem? - Beste svar
  • Hvorfor forlater du jobben din? - Beste svar
  • Hva er dine lønnsforventninger? - Beste svar

Spørsmål om den nye jobben og selskapet

En av de beste måtene å heve konkurrentene dine i et telefonintervju er å vise at du har tatt deg tid til det undersøke arbeidsgiverens selskap , historie, kultur og oppdrag. Forklar hvordan din erfaring kan hjelpe selskapet hvis du skulle bli ansatt, og del hva du har lært om organisasjonen.

Tips for å svare på spørsmål under telefonintervjuer

Her er noen flere strategier som vil hjelpe deg med å rocke telefonintervjuet ditt.

Overhold telefonintervjuetiketten Dos and Don'ts. Når det gjelder å bli ansatt, telefonintervjuetikett er like viktig som personlig jobbintervjuetikett . Det er fordi, uavhengig av kommunikasjonsmidler, vil et vellykket intervju bringe deg til neste trinn i ansettelsesprosessen.

Gjør et falskt intervju. Spør venner eller familiemedlemmer om å hjelpe deg med å gjennomføre en spottintervju og ta det opp slik at du kan høre hvordan du høres ut over telefonen.

Forbered miljøet ditt. Forbered et stille og behagelig sted for selve intervjuet, slik at du føler deg klar for samtalen.

Forbered deg på tøffe intervjuspørsmål. Forbereder på disse tøffe intervjuspørsmål vil spare deg fra å bli overrasket hvis intervjueren skulle bestemme seg for å hoppe over de enkle tingene. Og selv om hun holder det enkelt for telefonskjermen, vil du være glad for at du forberedte deg på de vanskeligere spørsmålene som kan oppstå i et ansikt til ansikt jobbintervju senere.

Hvordan gjøre det beste inntrykket

Som den gamle reklamefilmen sier, har du aldri en ny sjanse til det gjøre et førsteinntrykk . Et annet problem med telefonintervjuer er at du ikke kan stole på kroppsspråk (med mindre, selvfølgelig, telefonintervjuet ditt faktisk er et videointervju; tips om den situasjonen kan bli funnet her ).

Det lønner seg å ta seg tid til å øve på å svare på vanlige spørsmål før intervjuet.

Spørsmål å stille intervjueren din

I tillegg til å gjennomgå de typiske telefonintervjuspørsmålene du mest sannsynlig vil bli spurt om, er det også viktig å ha en liste over spørsmål klare til å stille telefonintervjueren . Det er meget mulig at intervjueren vil spørre, på slutten av samtalen, Er det noe jeg ikke har fortalt deg om jobben eller selskapet som du ønsker å vite?

Å stille interesserte og informerte spørsmål under telefonintervjuet kan bekrefte din forpliktelse til å forfølge muligheten.

Seriøse kandidater vil vite hvordan det er å jobbe i organisasjonen, om de passer inn i bedriftskultur , og hvor karrieren deres kan ta dem i selskapet hvis de skulle få jobben.

Artikkelkilder

  1. SHRM. , Screening og evaluering av kandidater .' Åpnet 27. august 2020.

  2. CareerOneStop. ' Typer intervjuer .' Åpnet 27. august 2020.