Bokutgivelse

De 5 beste akademiske bokutgiverne

Papir som flyr ut av manuell skrivemaskin

•••

PM Images / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

De fem beste akademiske forlagene, som publiserer vitenskapelige arbeider og bøker for studenter , er tydelig forskjellige fra 'Big Five' handelsutgivere , som gir ut bøker for allmennheten. Listen nedenfor inneholder prestisjetunge navn, hvorav noen er assosiert med ærede universiteter. En av disse forlagene hevder til og med å dateres tilbake til det trettende århundre.

Disse pressene har kontorer over hele verden, men du finner kontaktinformasjonen for de amerikanske lokasjonene.

Cambridge University Press

Cambridge University Press
Liberty Plaza 1, 20. etasje
New York, NY 10006
BRUKER
(212) 337 5000

Cambridge University Press stammer fra et 'Letters Patent' fra kong Henry VIII i 1534 for å trykke 'alle slags bøker', og hevder å være den eldste universitetspressen og en av de eldste forlagene og trykkeriene i verden. Pressen er en del av University of Cambridge, og publiserer 50 000 forfattere i mer enn 100 forskjellige land. Listen omfatter akademiske, profesjonelle og skoletitler 'fra estetikk til zoologi.'

Deres bemerkelsesverdige forfattere inkluderer poet og forfatter John Milton (1608 – 1674), fysiker og matematiker Sir Isaac Newton (1642 –1727), filosof Bertrand Russell (1872 – 1970), språkforsker og filosof Noam Chomsky, og teoretisk fysiker Stephen Hawking. Cambridge University Press har mer enn 50 kontorer over hele verden.

Oxford University Press (OUP)

198 Madison Avenue
New York, NY 10016
BRUKER
(800) 445 9714

Gitt en rivalisering med Cambridge som dateres tilbake til det trettende århundre, er det kanskje ikke rart at Oxford også hevder at University Press er den eldste i verden, med henvisning til opprinnelse tilbake til 1478. OUP hevder også å være verdens største universitetspresse med den bredeste global tilstedeværelse.

New York-utposten til OUP ble opprettet i 1896 og begynte på 1920-tallet å publisere listen sin. Spesielt den første originale publikasjonen, Livet til Sir William Osler av Harvey Cushing, vant Pulitzer-prisen i 1926.

Fra og med 2019 hevder Oxford University Press totalt sytten Pulitzer-prisvinnende titler, hvorav den siste var Den nye negeren av Jeffrey C. Stewart, som også vant en av de ti nasjonale bokprisene pressen har vunnet.

OUP publiserer så anerkjente forfattere som historikeren Alan Brinkley, etnologen Richard Dawkins, journalist , og taleskriver William Safire, litteraturkritiker og pedagog Henry Louis Gates, Jr., og miljøforkjemperen Rachel Carson.

Routledge

52 Vanderbilt Avenue
New York, NY 10017
BRUKER
(212) 216-7800

Sammenlignet med Cambridge University Press og Oxford University Press, er Routledge en unggutt, grunnlagt i 1836. Forlaget er en del av Taylor & Francis Group, en handelsavdeling av Informa UK Ltd.

Routledge hevder å være verdens ledende akademiske utgiver innen humaniora og samfunnsvitenskap, og publiserer rundt 2000 nye bøker hvert år gjennom kontorer over hele verden.

Routledge har en tilbakeliste på mer enn 35 000 titler som fortsatt er på trykk og har publisert eksepsjonelle forfattere som teoretisk fysiker Albert Einstein, filosof Ludwig Wittgenstein, psykiater , og psykoterapeut Carl Jung, filosof Marshall McLuhan, og filosof, forfatter, aktivist Jean-Paul Sartre.

Princeton University Press

William Street 41
Princeton, NJ 08540-5237
BRUKER
(609) 258-4900

Startet i 1905 av Princeton-utdannet Whitney Darrow for å produsere skolens Alumni Weekly, Princeton University Press (PUP) skiller seg fra andre universitetspresser ved at den alltid har vært privat eid og drevet, i motsetning til å være eid eller økonomisk støttet av universiteter.

PUP begynte i leide kvartaler over Marshs apotek på Nassau Street i Princeton, New Jersey. Charles Scribner II, en tillitsmann ved universitetet og en bokutgiver i New York, bidro med midler for å hjelpe pressen med å gjeninnføres som en ideell organisasjon i 1910, hvorfra den vokste til et bokforlag.

Spesielt inkluderer PUP-forfattere Theodore Roosevelt, Joseph Campbell og Stephen Hawking. Princeton University Press sin mest populære bok er I Ching , oversatt av Wilhelm / Baynes, som har mer enn 900 000 eksemplarer på trykk.

Palgrave Macmillan

One New York Plaza, Suite 4500
New York, NY 10004
BRUKER
(212) 726 9200

Palgrave Macmillan er mest kjent for å publisere innen humaniora, samfunnsfag , næringsliv og politikk.

Palgrave Macmillan er et ganske nytt forlag, grunnlagt i 2000, men ble født fra mangeårig forlegger St. Martin's Press Scholarly and Reference i USA, sammen med den nesten to hundre år gamle Macmillan Press i Storbritannia. Det er et datterselskap av Springer Nature.