Jobbintervjuer

Topp 50 populære jobbintervjuspørsmål

Bilde av Theresa Chiechi The Balance 2019

Det er mange skritt du kan ta til sørg for at intervjuet ditt går greit . En av de enkleste måtene å gjøre seg klar for ditt neste jobbintervju er å gjøre deg kjent med det populære spørsmål som ofte stilles i intervjuer og å øve på svarene dine.

Du kan starte med å anmelde de 50 mest populære intervju spørsmål spurt av arbeidsgivere, samt prøvesvarene for hvert spørsmål på listen. Klikk deg frem til Beste svar lenker for å få tips om hvilken informasjon du bør inkludere i svaret ditt – samt hvilke detaljer du bør utelate. Du kan forvente å høre minst ett – og sannsynligvis flere – av disse spørsmålene under ditt neste jobbintervju.

Hvorfor er det viktig å trene på vanlige intervjuspørsmål?

Det er ingen bedre måte å bygge opp selvtillit før intervjuet enn å øve på å svare på spørsmålene du mest sannsynlig vil bli stilt. Dette vil bidra til å sikre at du ikke blir tullete under selve intervjuet.

Selv om det er en god start å sette inn svarene dine på vanlige spørsmål, bør du også øve deg på å svare høyt, ideelt sett i et rollespillscenario der en venn eller et familiemedlem kan spille rollen som intervjueren din. Dette vil gjøre deg i stand til å fokusere på ditt kroppsspråk (øyekontakt og holdning) når du svarer på spørsmål.

Topp 50 populære jobbintervjuspørsmål

Her er de 50 mest stilte spørsmålene som stilles i intervjuer. Vær forberedt på å gå i detalj om arbeidshistorien din; du kan også bli spurt atferdsmessige eller situasjonsbestemt spørsmål som krever at du gir en anekdote om hvordan du har håndtert en arbeidsutfordring i fortiden, eller alternativt hvordan du vil forholde deg til en situasjon i fremtiden.

Spørsmål om jobbkvalifikasjonene dine / arbeidshistorie

Hva de vil vite: Ansettelsesledere vil være interessert i den faktiske yrkeserfaringen du kan ta med på bordet. Vær klar til å utdype arbeidshistorien du beskrev i CV-en din.

Slik svarer du: Det er viktig å gjøre mer enn bare å gi en bare-bones liste over jobber du har hatt tidligere. Prøv heller å beskrive hvordan du i dine tidligere stillinger har finpusset kvalifikasjonene som arbeidsgiveren søker (jobbutlysningen er din beste guide til å bestemme hvilke ferdigheter du bør vektlegge).

Hvis du er en startnivåkandidat med lite relatert arbeidserfaring, er det en god idé å trekke på din utdannings-/treningshistorie, deltidsjobber eller praksiserfaring for å demonstrere at du har de nødvendige ferdighetene.

1. Hvilken relevant erfaring har du? - Beste svar

2. Hva likte eller mislikte du med den forrige jobben din? - Beste svar

3. Hvilke store utfordringer har du håndtert? - Beste svar

4. Hvordan passet du inn i bedriftskulturen? - Beste svar

5. Hva var din største prestasjon (fiasko) i denne stillingen? - Beste svar

6. Hva var mest (minst) givende med jobben din? - Beste svar

7. Hvorfor forlater du jobben? - Beste svar

8. Hvorfor sa du opp? - Beste svar

9. Hvorfor sa du opp jobben? - Beste svar

10. Hvorfor fikk du sparken? - Beste svar

Spørsmål om dine arbeidsvaner og preferanser

Hva de vil vite: Intervjuere prøver å forutsi hvilke av kandidatene deres som mest sannsynlig vil tilpasse seg arbeidsplassen deres, deres nåværende team og deres måte å gjøre ting på.

Slik svarer du: Mens du bør være ærlig i svarene dine, prøv å undersøke selskapet før intervjuet ditt for å finne ut hvordan de driver forretninger. Er godt teamarbeid avgjørende for produktiviteten deres? Eller forventer de at de ansatte jobber selvstendig? Er det nødvendig med overtid eller sporadisk helgearbeid? Ideelt sett vil svarene dine på disse spørsmålene vise at arbeidsvanene dine stemmer godt overens med deres egen praksis, forventninger og krav.

11. Beskriv arbeidsstilen din. - Beste svar

12. Tar du med deg jobben hjem? - Beste svar

13. Hvordan vil du beskrive tempoet du jobber med? - Beste svar

14. Er det en type arbeidsmiljø du foretrekker? - Beste svar

15. Hva interesserer deg med denne jobben? - Beste svar

16. Hva synes du er de vanskeligste avgjørelsene å ta? - Beste svar

17. Har du noen gang hatt problemer med å jobbe med en leder? - Beste svar

18. Har du blitt sint på jobben? Hva skjedde? - Beste svar

19. Hvordan ville du taklet det hvis sjefen din tok feil? - Beste svar

20. Er du overkvalifisert for denne jobben? - Beste svar

Spørsmål om teamarbeid og menneskelige ferdigheter

Hva de vil vite: Du vil kunne fortelle fra stillingsutlysningen om teamarbeid og gode mellommenneskelige ferdigheter er nøkkelen til å lykkes i jobben du søker på. Hvis ja, planlegg å gi noen eksempler på hvordan du enten har ledet eller deltatt i team i samarbeidsmiljøer.

Slik svarer du: Bruker STAR intervjuresponsteknikk å forberede svar på spørsmål om teamarbeid vil gjøre deg i stand til å gi eksempler som vil imponere intervjueren din: bare beskriv en s situasjon hvor du tjenestegjorde på et lag, den t spør du ble tildelt, den til handlingen du tok, og r resultatet av den handlingen.

21. Foretrekker du å jobbe alene eller i team? - Beste svar

22. Gi noen eksempler på teamarbeid. - Beste svar

23. Hva forventer du av en veileder? - Beste svar

24. Beskriv din beste sjef og din verste sjef. - Beste svar

25. Hvordan takler du stress og press? - Beste svar

26. Hvis de som kjenner deg ble spurt om hvorfor du skulle bli ansatt, hva ville de sagt? - Beste svar

27. Hva vet du om dette selskapet? - Beste svar

28. Hva kan du bidra med til dette selskapet? - Beste svar

29. Hva kan du gjøre for dette selskapet? - Beste svar

30. Hvilke problemer har du møtt på jobben? - Beste svar

Spørsmål om din personlighet og selvkunnskap

Hva de vil vite: De fleste arbeidsgivere håper å ansette ansatte som ikke bare har de faglige ferdighetene til å gjøre jobben, men som også har personlighetstrekk og et nivå av selvinnsikt som vil tillate dem å jobbe godt med sine overordnede, jevnaldrende og/eller klienter.

Slik svarer du: Ta mellomveien mens du svarer på disse spørsmålene: du vil ikke fremstå som overdrevent cocky eller full av deg selv, men du vil heller ikke være selvironisk eller skjule lyset ditt under en skjeppe. Den beste tonen å bruke er en av rolig selvtillit. Hvis du blir spurt om et lurespørsmål om dine svakheter eller feil du har gjort tidligere, må du stå for en liten feil, men forklar deretter hvordan du lærte å rette opp problemet.

31. Beskriv deg selv. - Beste svar

32. Er du den beste personen for denne jobben? Hvorfor? - Beste svar

33. Hvordan måler du suksess? - Beste svar

34. Hvordan vil du beskrive deg selv? - Beste svar

35. Hvorfor skal vi ansette deg? - Beste svar

36. Fortell meg om deg selv. - Beste svar

37. Hva brenner du for? - Beste svar

38. Hva har du lært av dine feil? - Beste svar

39. Hva er din største styrke? - Beste svar

40. Hva er din største svakhet? - Beste svar

Spørsmål om karriereveien din

Hva de vil vite: Ansettelsesprosessen kan være dyr og tidkrevende for arbeidsgivere, spesielt når intervjuere må ta seg tid fra sine vanlige oppgaver for å snakke med kandidater. Derfor er målet deres vanligvis å ansette noen som sannsynligvis vil holde seg rundt og vokse med organisasjonen deres.

Slik svarer du: Før intervjuet ditt, prøv å se for deg hvordan du i et ideelt tilfelle vil kunne nyte lang levetid med selskapet du søker til. Hva vil du gjøre om fem år? Ti? Tenk på hvordan du best kan tilpasse karrieremålene dine til mulighetene som tilbys av arbeidsgiveren. Deretter, i svaret ditt, selg kandidaturet ditt ved entusiastisk å postulere hvordan du ville være i stand til å bidra til deres operasjoner og stadig ta på deg stillinger med økende ansvar.

41. Beskriv dine karrieremål. - Beste svar

42. Hvor lenge forventer du å jobbe for dette selskapet? - Beste svar

43. Hvor mye forventer du å få betalt? - Beste svar

44. Fortell meg hvorfor du vil jobbe her. - Beste svar

45. Hva ser du etter i din neste stilling? - Beste svar

46. ​​Hva er dine mål for fremtiden? - Beste svar

47. Hva er din lønnskrav ? - Beste svar

48. Hvilke utfordringer ser du etter i din neste jobb? - Beste svar

49. Hvorfor vil du ha denne jobben? - Beste svar

50. Hva vil du gjøre hvis du ikke får et jobbtilbud? - Beste svar

Tips for å svare på populære intervjuspørsmål

Her er noen flere tips for å hjelpe deg med å gjøre ditt beste inntrykk og rocke jobbintervjuet ditt.

Opptredener teller. Et intervju er mer enn bare å stille spørsmål av en intervjuer og svare riktig. Det er din mulighet til å gjøre et godt inntrykk og vise frem hvilken ressurs du vil være for selskapet. Vær sikker på at du kle deg for suksess og kommer forberedt til få tilbud om jobben .

Vet hva de ikke kan spørre om. Vær oppmerksom på at det finnes spørsmål du ikke bør få under et jobbintervju også, for eksempel personlige spørsmål om alder, rase, familiestatus osv.

Under et intervju bør alle spørsmålene som stilles kun omhandle din evne til å utføre jobben. Du er ikke forpliktet til å diskutere eller avsløre noe annet.

Vet hva du bør spørre om. Det er viktig å ha noen spørsmål å stille intervjueren forberedt på når du får sjansen. Gjør noen forskning om selskapet og dens retningslinjer og kultur vil sikre at spørsmålene dine er relevante, og vil vise ansettelseslederen hvor interessert du er i stillingen.

Ta deg tid til å si takk. Sørg for å følg opp med en takkemelding etter intervjuet ditt. Ved å uttrykke din takknemlighet for intervjuerens tid og omtanke i tide (du bør få en e-post innen 24 timer), vil du forsterke det utmerkede inntrykket du gjorde under intervjuet.