Jobbintervjuer

Topp intervjuspørsmål for ledere med de beste svarene

Hvordan svare på lederintervjuspørsmål

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Denne illustrasjonen viser vanlige intervjuspørsmål for lederroller, som f.eks

Emilie Dunphy / The Balance/span>

Hvis du forbereder deg til et intervju for en lederstilling, har du åpenbart intervjuet vellykket tidligere. Men selv med din erfaring kan det være nyttig å gjennomgå intervjuspørsmål og svar for lederkandidater.

Utover det kan det være lurt å gå over teknikker for suksess i intervjuer for å forbedre sjansene dine for å få jobben. Jo mer forberedt du er på intervjuet ditt, jo mer polert vil du fremstå, og jo mer sannsynlig er det at du går videre i ansettelsesprosessen.

Typer lederintervjuspørsmål

Et intervju for en lederstilling vil bestå av spørsmål om din erfaring, lederstil, hva du har oppnådd tidligere og hva dine forventninger er til fremtiden.

Ansettelseslederen vil stille spørsmål for å avgjøre hvor godt du vil passe inn i organisasjonen, og hvor effektiv du vil være i stillingen.

For å lage svarene dine, vil det hjelpe hvis du deler anekdoter og konkrete eksempler fra dine tidligere arbeidserfaringer. Dette vil vise intervjueren hvordan du dyktig håndterte situasjoner og jobbet med et team. Skreddersy spesifikke svar, så din jobbkvalifikasjoner vil komme frem høyt og tydelig.

Hvis du er intervju for en ledertrainee-stilling , der du ikke forventes å ha mye relatert arbeidserfaring, vil du mest sannsynlig bli spurt om din evne til å lede grupper, delegere oppgaver og utføre relaterte oppgaver. Det er greit å dele eksempler fra akademiske og fritidsaktiviteter for å vise intervjueren hvordan du er kvalifisert.

1:44

Hvordan besvare 4 vanlige lederintervjuspørsmål

Topp 12 lederintervjuspørsmål og beste svar

Når du intervjuer ledere, vil de fleste intervjuere fokusere på to forskjellige aspekter ved lederopplevelsen – enten du får resultater og hvor godt du håndterer mennesker. Begge er like viktige.

Hvis du ikke kan håndtere forskjellige personligheter i teammiljøer og under stress , ingenting annet du gjør vil ha betydning. På den annen side, hvis du blir for involvert i å håndtere folks personlige problemer, vil du neppe være i stand til å hjelpe organisasjonen med å nå sine mål.

Som leder vil du sette tonen for laget ditt. Hvis du ikke deler organisasjonens verdier, mål og kultur, vil du ikke være i stand til å lede effektivt.

Forbered deg på ditt kommende intervju med disse konseptene i tankene. Det kan hjelpe å gå gjennom disse vanlige lederintervjuspørsmålene.

Intervjuspørsmål om ledelse

De fleste spørsmålene du vil bli stilt under intervjuet vil være fokusert på din faktiske ledererfaring og din kunnskap om effektive ledelsesstrategier og -stiler.

1. Hva forventer du av en leder?

Hva de vil vite: Som en del av diskusjonen din om kreftene som førte deg til å gå inn i et lederkarrierespor, kan du bli spurt om din mening om hva du som ansatt forventer av en veileder . Hold svaret ditt positivt mens du beskriver hva du har funnet ut til å være god ledelse kvaliteter.

Eksempel svar

Lederne jeg har hatt tidligere, som jeg nå etterligner, hadde åpne dører-policyer med teamene sine – man følte seg alltid komfortabel med å gå til dem for å diskutere vanskelige arbeidsplassspørsmål. De respekterte våre meninger, samarbeidet med oss ​​for å komme frem til positive løsninger og opprettholdt vår konfidensialitet.

Utvide

Flere svar: Hvilke store utfordringer og problemer har du møtt? Hvordan taklet du dem?

2. Hvordan var det å jobbe for lederen din?

Hva de vil vite: Dette spørsmålet er ikke et spørsmål om informasjon så mye som det er en test av hvordan du vil svare når du snakker om jobbe med vanskelige ledere . Unngå kritikk av tidligere ledere for enhver pris - arbeidsgiveren prøver å finne ut om du vil være en hyggelig teamleder, så hold svaret ditt optimistisk.

Eksempel svar

Jeg har aldri hatt en vanskelig leder – bare vanskelige prosjektutfordringer som vi alltid jobbet sammen for å løse. Jeg har vært heldig at lederne jeg har jobbet for opprettholdt åpne kommunikasjonslinjer slik at vi kunne kutte eventuelle problemer som oppstår.

Utvide

Flere svar: Hvem var din beste manager og hvem var dårligst?

3. Del noen eksempler på hvordan du har påvirket arbeidernes sikkerhet.

Hva de vil vite: Arbeidshelse og sikkerhet er en stor bekymring for arbeidsgivere, spesielt på arbeidsplasser med høy risiko som fabrikker, kjemiske laboratorier og byggeplasser. Beskriv hvordan du har det positivt påvirket arbeidernes sikkerhet er en god måte å tilføre verdi til inntrykket du gir av ledelseskompetansen din.

Eksempel svar

Som kundesenterleder la jeg merke til at flere av våre ansatte rapporterte tilfeller av karpaltunnelsyndrom og ryggsmerter. Gjennom noen smarte manipulasjoner av driftsbudsjettet vårt klarte jeg å kjøpe flere ergonomiske arbeidsstasjoner som resulterte i langt færre klager.

Utvide

Flere svar: Fortell meg om trender i din bransje eller yrke.

Intervjuspørsmål om ansatte

Arbeidsgivere må avgjøre om du som leder har det som skal til for å lykkes med å koordinere og lede personell med ulike bakgrunner og ferdighetsnivåer, samtidig som du tar retning fra dine egne overordnede.

4. Beskriv hvordan du klarte en problemmedarbeider.

Hva de vil vite: Kjennetegnet til en god veileder er at de vet hvordan de skal få frem det beste i arbeidsstokken sin. Dette involverer noen ganger jobbe med en utfordrende medarbeider for å løse ytelsesproblemer. Bruke STAR intervjuresponsteknikk å strukturere svaret på forhånd.

Eksempel svar

I fjor hadde jeg en ansatt tildelt avdelingen min, som var en strålende (men veldig ung) finansanalytiker, som kom rett ut av college. Hans folk ferdigheter lot noe å ønske. Snart klaget teammedlemmene hans over at han var avvisende overfor ideene deres og forringet bidragene deres. Så jeg kalte ham inn på kontoret mitt, og vi hadde en samtale om bedriftskulturen vår og hvordan samarbeidende teamarbeid er avgjørende for driften vår. Jeg varslet ham også om at han var på varsel om å slippe egoet sitt ved døren og forbedre oppførselen hans – noe han gjorde.

Utvide

Flere svar: Hvordan vurderer du suksess?

5. Hvis du visste at en leder tok 100 % feil om noe, hvordan ville du håndtert det?

Hva de vil vite: Selv om du selv er leder, vil du sannsynligvis være direkterapportert til en mer overordnet veileder. Intervjueren din ønsker å vite ikke bare hvordan du leder andre, men hvordan du selv, som ansatt, reagerer på retninger og kommuniserer med din egen sjef (spesielt når han eller hun tar feil ).

Eksempel svar

Ingen har rett hele tiden - alle har en dårlig dag av og til når de bare ikke er fokusert og gjør feil. Likevel, i virksomheten er det viktig å rette opp feil med en gang. Ved de svært få anledningene hvor jeg følte at lederen min ringte feil, har jeg aldri nølt med å snakke privat med dem om situasjonen, og begrunnet begrunnelsen min på en ikke-dømmende måte. I hvert eneste tilfelle innrømmet de at det hadde skjedd en forglemmelse, og de takket meg hjertelig for min gode fangst.

Utvide

Flere svar: Hvordan takler du stress og press?

6. Hvilke strategier vil du bruke for å motivere teamet ditt?

Hva de vil vite: Arbeidsgivere er interessert i din kreativitet og dedikasjon til å gjøre personellet du leder så produktivt som de kan være. Bruk denne muligheten til å diskutere din lederstil.

Eksempel svar

Jeg tar en av teammedlemmene mine ut for en tjue-minutters kaffepause hver dag, på roterende basis. Disse datoene er planlagt på forhånd, slik at hver person vet når deres tur blir. Vår en-til-en tid lar dem ta opp eventuelle bekymringer eller bekymringer de måtte ha, og lar meg bygge relasjoner og gi konstruktive tilbakemeldinger privat, hvis det er berettiget.

Utvide

Flere svar: Hvordan vil du motivere laget ditt?

Intervjuspørsmål om dine kvalifikasjoner og ferdigheter

Disse mutter-og-bolter-spørsmålene vil hjelpe arbeidsgiveren å avgjøre om du har den profesjonelle harde ferdigheter og mellommenneskelig myke ferdigheter de søker.

7. Hvorfor skal vi ansette deg?

Hva de vil vite: Ansatte ledere som stiller dette spørsmålet vil vite hvorfor du ville være den beste personen for jobben – så du må gi dem et overbevisende salgsargument. Prøv å beskrive minst fem kvalifikasjoner du vil ta med til stillingen, kvantifiser dem med prosenter hvis du kan.

Eksempel svar

Jeg har åtte års erfaring som personalsjef for et produksjonsfirma med en arbeidsstyrke på størrelse med din egen – rundt 1200 ansatte. I løpet av min periode har jeg redusert omsetningshastigheten vår med 60 %, hentet mer kostnadseffektive arbeidsfordeler som har reddet over 8 000 USD for bunnlinjen vår, og har introdusert interne opplæringsprogrammer slik at vi kan markedsføre innenfra i stedet for rekruttere utenfra.

Utvide

Flere svar: Hvorfor burde vi ansette deg?

8. Hvilke relevante egenskaper og erfaring har du?

Hva de vil vite: Dette er din mulighet til å utdype gjeldende ferdigheter og erfaring du presenterte i CV-en din – med hell, siden du fikk et intervju!

Eksempel svar

Jeg har ti års erfaring i ledelse av firestjerners restauranter, og har med suksess ledet front- og back-of-house operasjoner for team på opptil 50 ansatte. Jeg kan tilby deg dokumentert kompetanse innen budsjettering, kostnadskontroll, lagersporing og utvikling av markedsføringsstrategi, og jeg er vant til å jobbe 50 til 60 timer i uken for å sikre vårt kompromissløse tilbud av matopplevelser i verdensklasse.

Utvide

Flere svar: Hva var ditt ansvar ved dine nåværende (eller siste) stillinger?

9. Hva kan du bidra med til denne bedriften?

Hva de vil vite: Dette spørsmålet måler både din selvbevissthet og din kunnskap om arbeidsgivers virksomhet, bedriftskultur og målsetning. Sørg for å lære så mye du kan om disse, slik at du kan gi et overbevisende svar.

Eksempel svar

Eksempel på svar : Jeg kan legge til verdi til bedriften din, ikke bare på grunn av min åtte års erfaring som kontrollør – som jeg er sikker på at mange av dine andre kandidater har – men også på grunn av min energi, fleksibilitet og forpliktelse til å være en god cheerleader. Mange regnskapssjefer er introverte som foretrekker å jobbe alene, men jeg trives med menneskelig kontakt og samarbeid. Så jeg utfører ikke bare ledelsesoppgavene mine nøyaktig, men jeg prøver også å sikre at kontoret mitt er et hyggelig sted å jobbe. Jeg er imponert over dine hyppige Best Place to Work-priser, og vet at jeg kan bidra til at du fortsetter å motta denne anerkjennelsen.

Utvide

Flere svar: Hvis de som kjenner deg ble spurt om hvorfor du skulle bli ansatt, hva ville de sagt?

Intervjuspørsmål om deg

Fortell meg om deg selv. Dette er kanskje det mest stilte spørsmålet i begynnelsen av jobbintervjuer. Arbeidsgivere ønsker å få en følelse av ikke bare dine karriereferdigheter, men også av hvem du er som person. Bruke fortid, nåtid, fremtidsteknikk å strukturere en vinnende respons.

Slik svarer du: Fortell meg om deg selv.

I tillegg til å lære mer om deg, vil intervjueren også jobbe med å finne ut om du passer for rollen og selskapet. Her er noen flere spørsmål du kan bli stilt:

10. Hva ser du etter i din neste jobb? Hva er viktig for deg?

Hva de vil vite: Når du svarer på dette spørsmålet, husk at det ikke bare handler om hva du selv ønsker i en jobb. Snarere er det ment å avgjøre om dine personlige mål stemmer overens med arbeidsgiverens behov og krav.

Eksempel svar

Jeg er mest interessert i å finne en jobb som lar meg gi tilbake til samfunnet vårt. Jeg ble sosialarbeider fordi jeg selv som fosterbarn var vitne til både feilene i systemet og underverkene som kan oppnås av noen få dedikerte talsmenn. Hvis jeg kan gjøre mitt for å forbedre velferden til våre lokale familier som din neste programleder, vil jeg anse meg selv for å ha lykkes i mitt valgte yrke.

Utvide

Flere svar: Hva ser du etter i din neste jobb?

11. Hva synes du er de vanskeligste avgjørelsene å ta?

Hva de vil vite: Dette er en atferdsintervjuspørsmål designet for å se hvordan du har klart utfordrende situasjoner. Felles vanskelige beslutninger for ledere inkludere ansettelses- og avskjedsbeslutninger, budsjettkutt og forfremmelsesbeslutninger.

Eksempel svar

Jeg synes alltid det er utfordrende å bestemme hvem jeg skal promotere, sannsynligvis fordi jeg personlig trener mine ansatte og alltid har noen få kandidater i kø for neste ledige avansement. Jeg finner at den beste måten å rettferdiggjøre min endelige avgjørelse på er å ærlig forklare begrunnelsen min til kandidaten som har blitt forbigått, og berømme ferdighetene deres samtidig som de definerer områdene de bør forbedre seg på for å ha sjansen til neste opprykk.

Utvide

Flere svar: Hva kritiserer folk ofte om deg?

12. Hva var mest og minst givende med din siste stilling?

Hva de vil vite: Dette er en annen situasjon hvor det er hvordan du svarer som er viktigst. Juster svarene dine til det du vet at arbeidsgiveren søker i sin neste leder – det mest givende scenarioet ditt bør gjenspeile en kvalitet de ønsker, og ditt minst givende eksempel bør beskrive en ferdighet eller situasjon som ikke er relevant for din evne til å lykkes i ny lederrolle.

Eksempel svar

Jeg fant ut at den mest givende delen av min siste jobb var muligheten jeg fikk til å lære opp nye avdelingsansatte. De var alltid ivrige etter å lykkes, og det var flott å bidra til deres fremgang. Den minst givende delen, helt ærlig, var den seksti-minutters pendleturen til jobb hver vei, noe som kan være utmattende i Atlantas ustabile trafikk. Det er en grunn til at jeg er spent på muligheten for å jobbe for deg – jeg bor bare tjue minutter unna.

Utvide

Flere svar: Hva var dine største suksesser og fiaskoer?

Flere intervjuspørsmål for ledere

Tips for å svare på lederintervjuspørsmål

Her er flere tips for å hjelpe deg med å forberede deg til ledersamtalen.

Ikke glem å forberede svar til standard intervju spørsmål . Ansettelsesledere vil fortsatt vite hvordan du har det overvunnet utfordringer i fortiden , hva dine langsiktige planer er for karrieren din, og om du vil passe inn i bedriftskultur .

Gjør deg klar for noen få kurveball spørsmål . Mange intervjuere liker å stille vanskelige spørsmål til alle sine potensielle ansatte. De kan spesielt forvente at lederkandidater tenker raskt på beina og holder seg kule selv når samtalen går i en uventet retning.

Vis at du er ledelsesmateriale under intervjuet. Søk innspill eller avklaring etter behov, forbli positiv og fokusert på problemet (eller intervjuspørsmålet), og se etter muligheter til å fortelle historier som viser suksessene dine.

Kle deg for suksess . I mange selskaper forventes det at ledere både ser ut og spiller rollen. Gjør din at din intervjuantrekk er upåklagelig og profesjonell.

Hvordan gjøre det beste inntrykket

Den beste måten å gjøre et godt inntrykk på i et lederintervju er å demonstrere din selvtillit og kompetanse i å lede andre, samtidig som uttrykke din entusiasme for selskapet du søker til.

Når du har gjort ditt forskning fra arbeidsgiver og ha finpusset salgsargumentet ditt (Dette er grunnene til at du bør ansette meg som din neste leder ...), vil du være klar til å bevise for intervjuerne dine at du er den perfekte kandidaten for jobben.