Jobbsøking

Toppjobber i restaurantbransjen

Bedriftseier med ansatte som jobber på en restaurant

••• andresr / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Over 13 millioner amerikanere jobber i restauranter, ifølge de siste dataene fra Statista, en leverandør av markedsdata. Restauranter er viktige arbeidsgivere, spesielt for unge mennesker som nettopp har begynt karrieren, og kan være store økonomiske drivere i områder som er avhengige av turisme.

Karrieremuligheter i restaurantbransjen

Og mens restauranter vanligvis ansetter et stort antall nybegynnere, er dette for det meste ikke ufaglærte jobber. Heller ikke matserveringsjobber er en profesjonell blindvei: Den nasjonale restaurantforeningen rapporterer at 9 av 10 restaurantsjefer og 8 av 10 restauranteiere begynte sin karriere i entry-level roller.

Kundeserviceferdigheter slipt i fronten av huset kan også overføres til mange andre bransjer, inkludert detaljhandel, salg og forretnings-/profesjonelle tjenester.

Dessuten kan servitører i eksklusive restauranter ofte tjene veldig gode penger på tips, noen ganger trekker de sekssifrede lønningene ned, iht. Wall Street Journal . Og noen restauranter ansetter for et veldig bredt utvalg av stillinger, fra høyt utdannede kokker til administrativt personale.

Typer restaurantjobber

Type restaurant påvirker hvilke jobber som er tilgjengelige. En stor hurtigmat- eller uformell serveringskjede vil tilby administrative, menneskelige ressurser, ledelse og markedsføringsstillinger, mens det er mer sannsynlig at disse pliktene på en liten kafé eller et gourmetrestaurant faller på daglig leder, innehaveren, eller selv kokken.

Generelt er arbeidet i restaurant delt inn i bak-på-huset og foran-på-huset stillinger. I store kjeder er det også vanligvis en bedriftslokasjon hvor den øverste ledelsen og administrasjonen vil finne sted.

Hvis du er interessert i å jobbe deg opp på en restaurant, er sjansene dine sannsynligvis bedre ved en kjedebedrift, hvor det sannsynligvis er protokoller på plass for pleie og opplæring av ansatte for kampanjer. Faktisk begynner noen eksklusive kokker på uformelle spisesteder, nettopp fordi disse kjedene er mer sannsynlig å tilby treningsprogrammer.

Back-Of-The-House jobber

Back-of-the-house stillinger gjelder tilberedning av mat, samt oppvaskpersonalet. Små restauranter har kanskje bare en enkelt kokk eller kokk. Større steder kan ha et helt matlagingsteam, inkludert en kokk, souschef, kokk, linjekokk og baker, pluss en kjøkkensjef med ansvar for opplæring, inventar og andre tilsyns- og administrative oppgaver.

På kjederestaurantsteder vil daglig leder ha det endelige ansvaret for både forsiden og baksiden av huset, men denne rollen har vanligvis ingen direkte motsvarighet i proprietære restauranter.

Back-Of-The-House lønn og stillingsbeskrivelser

Kokk: Som jobbtittelen antyder, tilbereder og tilbereder kokker mat, i tillegg til å håndtere og lagre mat og vedlikeholde matlagingsområder. De fleste kokker lærer på jobben, selv om noen kan gå på kulinariske skoler eller delta i læreprogrammer. Bureau of Labor Statistics (BLS) rapporterer at kokker tjener en median årslønn på $26.360 —omtrent halvparten av den typiske lønnen for kokker og kokker.

Prep Cook: Disse arbeiderne kutter grønnsaker og frukt, måler ingredienser, rengjør og renser matlagingsområder og holder styr på lager og forsyninger. I følge PayScale tjener kokker en gjennomsnittlig årslønn på $28.945.

Baker: Bakere tilbereder, baker og dekorerer brød, kaker, bakverk og andre desserter og retter. Vanligvis kommer bakere på jobb tidlig om morgenen, i god tid før servere eller annet personale, for å sørge for at ferske bakevarer er tilgjengelige ved åpning. Per Glassdoor tjener bakere en gjennomsnittlig årslønn på $21 859.

Kjøkkensjef: Kjøkkensjefer ansetter, trener og planlegger kjøkkenpersonale, i tillegg til å bestille forsyninger, administrere inventar og svare på kundeklager og spørsmål. PayScale rapporterer at kjøkkensjefer tjener en gjennomsnittlig årslønn på $43 258.

Daglig leder: Daglig leder fører tilsyn med restaurantdriften, inkludert ansettelse og sparking, vedlikehold av budsjettet og bestilling av mat, forsyninger og utstyr. Vanligvis har søkere til daglig lederjobber mye ledererfaring i food service-bransjen. Per Glassdoor tjener daglige ledere en gjennomsnittlig årslønn på $89 240.

Jobber foran huset

Front-of-the-house stillinger er de som omhandler direkte offentligheten. Disse titlene kan inkludere vert eller vertinne (eller maître d', i mer eksklusive restauranter), server (eller servitør servitrise ), busser (eller busboy/busgirl, eller back waiter), runner, og bartender .

Noen restauranter har spesialiserte roller: en som gir råd til middagsbesøkende om vinvalg er en sommelier, og sjefen for osteutvalget, som både gir råd om servering og overvåker riktig oppbevaring, er maître d' fromage.

Hurtigmatrestauranter vil ha kasserere og gjennomkjøringsoperatører. Det kan være flere støtte- eller lederstillinger, avhengig av størrelsen og kompleksiteten til restauranten, for eksempel skiftleder, etasjesjef eller bordkaptein. Ansvaret til alle disse stillingene kan variere fra en restaurant til en annen, avhengig av virksomhetens struktur.

Front-Of-The-Huset lønn og stillingsbeskrivelser

Vert/vertinne: Restaurantverter eller vertinner er de første kundene ser når de går inn i restauranten. Disse arbeiderne gir kundene menyer, viser dem til plassene deres og kan hjelpe servitører med oppgaver som å ta imot drikkebestillinger. Glassdoor rapporterer at restaurantvert/vertinner tjener en gjennomsnittlig årslønn på $21 582.

Server: Servitører og servitriser tar imot bestillinger, leverer mat og drikke og håndterer kundeforespørsler (og noen ganger klager). I følge PayScale tjener servitørene en gjennomsnittlig årslønn på $24.774.

Busser / bakservitør: Vanligvis rengjør og tilbakestiller busser bord, samt fyller på servietter, krydder og andre bordrekvisita. De jobber også med oppvaskmaskiner for å sikre en jevn tilførsel av servise og bestikk. Glassdoor rapporterer at bussere tjener en gjennomsnittlig årslønn på $21 679.

Bartender: Bartendere tilbereder og serverer drinker. De vedlikeholder og lager også barområdet og kan servere forretter og snacks til gjester. I følge PayScale, bartendere tjene en gjennomsnittlig årslønn på $36 009.

Kasserer: Kasserere mottar betaling fra kunder og gjør bytte. Ved å bruke kasseapparater og salgsstedsprogramvare behandler de kreditt- og debetkorttransaksjoner. Kasserere er ofte ansvarlige for å avstemme kontantskuffer på slutten av dagen. Ifølge Glassdoor tjener restaurantkasserere en gjennomsnittlig lønn på $11 per time.

Restaurant Management jobber

I regionale eller nasjonale restaurantkjeder vil det være et off-site bedriftskontor som huser den øverste ledelsen og deres relaterte støttepersonell, inkludert administrative assistenter, kontorsjefer, IT-spesialister og rengjøringspersonale.

Ofte vil det være separate avdelinger for administrasjon, kommunikasjon, menneskelige ressurser, forskning og utvikling og markedsføring. Disse stillingene ligner de på bedriftskontoret til et hvilket som helst stort selskap, i alle bransjer.

Bedriftskontoret er ansvarlig for saker som involverer hele selskapet, eller hele regionale avdelinger i selskapet, som å fastsette markedsstrategi, definere selskapets merkevare og utvikle og håndheve selskapets policy.

PayScale rapporterer at restaurantsjefer tjener en gjennomsnittlig årslønn på $46 826.

Artikkelkilder

 1. ekstra. Antall ansatte i restaurantbransjen i USA fra 2010 til 2019 . Åpnet 24. august 2020.

 2. Den nasjonale restaurantforeningen. Restaurantbransjefakta på et øyeblikk . Åpnet 24. august 2020.

 3. Wall Street Journal. Ventebord på topprestauranter er ny karrierevei for matelskere . Åpnet 24. august 2020.

 4. New York Times. Nåværende jobb: Prisvinnende kokk. Utdanning: University of IHOP . Åpnet 24. august 2020.

 5. Bureau of Labor Statistics' Occupational Outlook Handbook. Kokker . Åpnet 24. august 2020.

 6. Bureau of Labor Statistics' Occupational Outlook Handbook. Kokker og sjefskokker . Åpnet 24. august 2020.

 7. PayScale. Gjennomsnittlig timelønn for forberedelse . Åpnet 24. august 2020.

 8. Glassdør. Baker Lønn . Åpnet 24. august 2020.

 9. Faktisk. Hvordan skrive en jobbbeskrivelse for kjøkkensjef . Åpnet 24. august 2020.

 10. PayScale. Gjennomsnittlig timelønn for kjøkkensjef . Åpnet 24. august 2020.

 11. Glassdør. Restaurant Daglig leder Lønn . Åpnet 24. august 2020.

 12. Glassdør. Vert/vertinne Lønn . Åpnet 24. august 2020

 13. PayScale. Gjennomsnittlig kelner/servitør timelønn . Åpnet 24. august 2020.

 14. Glassdør. Busboy lønn . Åpnet 24. august 2020.

 15. PayScale. Gjennomsnittlig timelønn for bartender . Åpnet 24. august 2020.

 16. Glassdør. Restaurant Kasserer Lønn . Åpnet 24. august 2020.

 17. PayScale. Gjennomsnittlig lønn for restaurantsjef . Åpnet 24. august 2020.