Karriereråd

Topp kortsiktige karriereopplæringsprogrammer

Denne illustrasjonen viser toppjobber med kortsiktige opplæringsprogrammer inkludert

Chelsea Damraksa / The Balance

Klar til å ta fatt på en ny karriere, men har ikke tid (eller penger) til å bruke fire år på å få en bachelorgrad? Et kortsiktig jobbtreningsprogram kan være akkurat billetten for deg for å få tilgang til et givende karrierefelt.

Det er overraskende mange felt du kan gå inn på uten å fullføre lange studium. Mange tilbyr lønn og arbeidsglede tilsvarende de som krever fireårige grader. Hvis du er i markedet for å bytte jobb, bør du vurdere et kortsiktig jobbtreningsprogram i et voksende yrke. Du kan finne ut at du raskt kan kvalifisere deg for en givende ny jobb.

Topp 10 kortsiktige karriereopplæringsprogrammer

Diagrammet nedenfor viser median, topp 10 % og nederste 10 % lønn for hvert treningsprogram.

1. Sertifiserte sykepleiere

Sertifiserte sykepleiere (CNA) er i høy etterspørsel gitt de økende behovene til en aldrende befolkning for medisinsk støtte. CNA-er jobber på sykehjem, omsorgsboliger, sykehus, private hjem og behandlingssentre. De støtter den medisinske innsatsen til det profesjonelle pleiepersonalet ved å observere og rapportere endringer i vitale tegn og pasientenes helsetilstand.

CNA hjelper pasienter med å forhandle sine daglige aktiviteter som å spise, kle på seg og bade. Treningsprogrammer tilbys av Røde Kors, sykehus, høyskoler og online. De fleste programmene kan fullføres på fire til seks uker og krever minst 75 timer med opplæring på stedet.

Søk i nettleseren din etter 'CNA-trening' for å finne en liste over alternativer i ditt område. Søk Indeed.com av 'CNA' eller 'Certified Nursing Assistant' for å se noen av jobbene som tilbys i ditt område. Noen sykehus og sykehjem tilbyr gratis opplæringsprogrammer til kandidater som forplikter seg til å jobbe for sin organisasjon.

Jobbutsikter – Ifølge Bureau of Labor Statistics (BLS), jobber for pleieassistenter anslås å vokse 11 % raskere enn gjennomsnittet for alle yrker fra 2016-2026.

Lønn - BLS-data indikerer at median årlig inntekt for pleieassistenter er $27.520. De øverste 10 % tjener minst $38.630, mens de nederste 10 prosentene tjener mindre enn $20.680.

2. Kommersielle drivere

Kommersielle sjåfører transporterer varer og materialer i tilhengere eller andre kjøretøy med stor kapasitet. Kontakt avdelingen for motorkjøretøy i staten din for de nøyaktige kravene i ditt område for å få en kommersiell lisens.

Du vil bli pålagt å gjennomføre en skriftlig prøve samt en veiprøve. Kommersielle kjøreskoler florerer. Rådfør deg med ditt lokale DMV-nettsted eller -kontor for en liste over anerkjente skoler i ditt område. Treningsprogrammer varer vanligvis i to til seks uker. Lær mer om en karriere innen lastebilkjøring.

Jobbutsikter – Muligheter for kommersielle lastebilsjåfører forventes å vokse omtrent like raskt som gjennomsnittet, med 4-6 % fra 2016-2026.

Lønn – Medianlønnen for tunge lastebilsjåfører er $42.480 med de øverste 10% som tjener minst $64.000 og de nederste 10% tjener mindre enn $27.510. Lastebilsjåfører tjener betydelig mindre med en median årslønn på $29.250, mens de høyeste 10% tjener mer enn $48.730 og de laveste 10% tjener mindre enn $17.660.

3. Akuttmedisinske teknikere

Emergency Medical Technicians (EMTs) er første kontaktpunkt for personer som blir skadet eller plutselig blir syke. EMT-er griper inn for å gi medisinsk hjelp og stabilisere skadde eller syke personer før behandling av leger og deretter transportere pasienter til sykehus for behandling. Bureau of Labor Statistics forventer jobbutsikter for EMT-er å ekspandere mye raskere enn for gjennomsnittlig yrke på grunn av den aldrende befolkningen og medfølgende slag, fall, hjerteinfarkt og andre nødstilstander.

Grunnnivå EMT krever 100 timers opplæring.

EMT-sertifiseringen på middels eller avansert nivå innebærer omtrent 1000 timers opplæring. Kandidater må bestå en nasjonal kvalifiserende eksamen samt fullføre en godkjent treningsprogram for å kvalifisere for alle nivåer av EMT-praksis. Lisenskravene varierer fra stat til stat. Søk i det statlige helsedepartementet i ditt område med et søk som inkluderer 'akkrediterte EMT-treningsprogrammer.' Lær mer om en karriere som en akuttmedisinsk tekniker .

Jobbutsikter – Sysselsettingen av EMT-er anslås å vokse mye raskere enn gjennomsnittet fra 2016-2026 med 15 %.

Lønn – EMT-er tjener en median årlig lønn på $33.380. De øverste 10% tjener minst $59.990 og de laveste 10% av inntektene får $21.880 eller mindre.

4. Hårstylister

Hårstylister sjamponerer, klipper, farger, retter ut, krøller og behandler håret til kundene. Treningsprogrammer er oftest ni til 10 måneder lange, med stater som krever omtrent 1000-1600 timer for lisensiering.

Stater krever at stylister fullfører en skriftlig eksamen og noen ganger en praktisk ferdighetseksamen for å kvalifisere for en lisens. Søk etter navnet på staten din og søkeord 'godkjente kosmetikkskoler' for å få en liste over skoler i ditt område. Her er mer karriereinformasjon for frisør .

Jobbutsikter – Det forventes at ledige stillinger vil vokse raskere enn gjennomsnittet på 13 % fra 2016 til 2026.

Lønn – Hårstylister tjener en median timelønn på $11,95. De laveste 10% tjener mindre enn $8,73 mens de høyeste 10% tjener mer enn $24,36 per time.

5. Massasjeterapeuter

Massasjeterapeuter manipulere muskler og det myke vevet til klienter for å lindre smerte, redusere stress og øke avslapning. De gir råd til klienter om måter å redusere stress og muskelspenninger og oppnå større avslapning. Massasjeterapeuter jobber i privat praksis, med kiropraktorer og på sykehus, spa og treningssentre.

De fleste stater lisensierer massasjeterapeuter og krever gjennomføring av et akkreditert program, vanligvis et år eller så langt, med minst 500 timers studier. Søk etter navnet på staten din og søkeord 'godkjente massasjeterapiskoler' for å få en liste over skoler i ditt område.

Jobbutsikter – Jobber for massasjeterapeuter forventes å vokse med 26 % fra 2016-2026, en mye raskere hastighet enn for andre yrker.

Lønn – Median årslønn for meldingsterapeuter er $39 990. De laveste 10 prosentene tjener mindre enn $20 300 mens de øverste 10 prosentene tjener minst $77 470.

6. Personlige trenere

Personlige trenere designe og levere treningsprogrammer for klienter. De utvikler rutiner for å optimalisere den aerobe kondisjoneringen, fleksibiliteten og muskelstyrken til sine klienter. Trenere må markedsføre sine tjenester til potensielle kunder på en kontinuerlig måte for å opprettholde en levedyktig inntekt.

Personlige trenere jobber i private hjem til klienter, fellesskapsbaserte treningssentre/treningsfasiliteter og treningssentre for bedrifter eller feriesteder. Sertifiseringsorganer krever at kandidater gjennomfører en skriftlig eksamen og i noen tilfeller en ferdighetsprøve. Kandidater fullfører vanligvis enten nettkurs som varer seks til tolv uker eller opplæringsprogrammer som varer i omtrent seks måneder. Søk ' personlig trener kurs ' og posisjonen din for å identifisere noen treningsprogrammer i ditt område. Spør lokale personlige trenere om anbefalinger angående de beste programmene.

Job Outlook - Jobber for personlige trenere forventes å vokse med 10 % fra 2016-2026, en raskere hastighet enn for andre yrker.

Lønn - Median årslønn for personlige trenere er $39.210. De laveste 10% tjener mindre enn $19,640 mens de øverste 10% tjener minst $74,520.

7. Fysioterapi hjelpere

Hjelper i fysioterapi gi støtte til fysioterapeuter og fysioterapiassistenter. De hjelper til med å ordne utstyr og forberede pasienter til prosedyrer. Fysioterapihjelpere hilser på pasienter og planlegger avtaler. Fysioterapi hjelpere hjelper pasienter inn og ut av behandlingsområder. De forsterker behandlingsprotokoller etter at terapeuter har satt i gang intervensjoner med klienter. De fleste fysioterapihjelpere er opplært på jobben i tre til 12 måneder.

Job Outlook - Jobber for fysioterapihjelpere forventes å vokse med 29 % fra 2016-2026, en mye raskere hastighet enn for andre yrker.

Lønn - Median årslønn for fysioterapiassistenter er $25.730. De laveste 10% tjener mindre enn $19 620 mens de 10% øverst tjener minst $38 490.

8. Vindturbinteknikere

Vindturbinteknikere vedlikeholde anlegg og utstyr som genererer kraft gjennom vinden. De tester utstyr for sikkerhet og effektivitet, diagnostiserer problemer, erstatter deler og utfører andre reparasjoner. Vindkraft har ekspandert raskt på grunn av presset for alternative energikilder og fremskritt innen vindkraftteknologi, så jobbene utvides mye raskere enn gjennomsnittet.

Teknikere fullført sertifikatprogrammer som varierer i lengde fra tre måneder til to år. Søk på 'Vindturbinteknikeropplæring' for å identifisere noen alternativer i ditt område.

Job Outlook - Jobber for vindmølleteknikere forventes å vokse med 96 prosent fra 2016-2026, en mye raskere hastighet enn for andre yrker.

Lønn - Median årslønn for vindturbinteknikere er $53.880. De laveste 10 prosentene tjener mindre enn $37.850, mens de øverste 10 prosentene tjener minst $80.170.

9. Lærlingprogrammer

Lærlingeprogrammer gi en mekanisme for nye arbeidere til å lære fag gjennom en kombinasjon av betalt arbeidsopplæring og klasseromsundervisning. Vanlige lærlingeyrker inkluderer rørlegger, elektriker, varme- og klimaanleggtekniker, snekker, maskinist og mekaniker. Opplæringen varer vanligvis ett til tre år, men traineer mottar lønn i løpet av denne tiden og det er vanligvis ingen kostnad for opplæringen. Undersøk lærlingalternativer i ditt område gjennom din statlig lærekontor .

10. Salgstraineer

Salgstraineer engasjere kunder og oppmuntre dem til å kjøpe produkter eller tjenester. Kandidater med sterke verbale og mellommenneskelige ferdigheter kan ofte overbevise arbeidsgivere om å ansette dem uten noen direkte salgserfaring. Sørg for at du viser handlekraft og selvsikkerhet i din tilnærming til arbeidsgiveren. Oppførsel informasjonsintervjuer med selgere og andre ansatte ved målbedrifter for å vise frem din kommunikasjons ferdigheter . Mange organisasjoner har på jobbopplæringsprogrammer for å utdanne traineer om deres produkter og salgsstrategier.