Ferdigheter Og Nøkkelord

Toppferdigheter og egenskaper arbeidsgivere ser etter

De beste ferdighetene å ha for jobbsøking

arbeidsferdigheter

••• Copyright Westend61/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Å få en ny jobb handler om mer enn bare din tidligere erfaring. De fleste arbeidsgivere ser etter personer med de rette typene ferdigheter for å gjøre dem egnet for jobben.

Lær mer om hvilke typer ferdigheter arbeidsgivere ser etter.

Myke ferdigheter og harde ferdigheter

Når du søker på ny jobb, er det noen ferdigheter og egenskaper arbeidsgivere søker hos alle sine ansatte, uavhengig av stilling.

Disse kalles ' myke ferdigheter ,' og de inkluderer mellommenneskelige ferdigheter og egenskaper du trenger for å lykkes på arbeidsplassen. De er også ofte referert til som profesjonelle ferdigheter , de som opprettholder et sunt arbeidsmiljø. Eksempler på myke ferdigheter inkluderer fleksibilitet, besluttsomhet og kritisk tenkning.

I tillegg til myke ferdigheter, er det andre, mer håndfaste ferdigheter som de fleste prosjekter krever. Disse kalles harde ferdigheter eller tekniske ferdigheter. De er den spesifikke kunnskapen og evnene som kreves for å utføre jobben. Eksempler på harde ferdigheter inkluderer datakoding, utstyrsdrift og maling.

Du trenger både myke og harde ferdigheter for enhver jobb. Det er viktig å vise arbeidsgivere at du har det kombinasjon av hybride ferdigheter de trenger når du søker og intervjuer jobber.

Toppferdigheter arbeidsgivere ser etter

For å få søknaden din lagt merke til, sørg for å innlemme i CV-en og følgebrevet de ferdighetene du har som kreves for stillingen. Fremhev dine mest relevante ferdigheter under jobbintervjuer ved å kunne gi eksempler fra det virkelige livet.

Tips

Hvis du bytter jobb eller bransje, må du fokusere på ferdighetene som er overførbar fra din gamle posisjon til den nye.

Selv om denne listen ikke er uttømmende, er dette noen av de beste ferdighetene arbeidsgivere sier er viktigst når de rekrutterer og ansette ansatte .

Analytiske ferdigheter

Ansatte må være i stand til å konfrontere et problem, tenke gjennom det og besluttsomt anvende løsninger. Disse er kjent som 'analytiske ferdigheter.' Nivået på analytiske ferdigheter som kreves vil variere, avhengig av jobben og bransjen. Tett på linje med analytiske ferdigheter, forventes ansatte å organisere, planlegge og prioritere effektivt.

Kommunikasjons ferdigheter

Evnen til å kommunisere effektivt – både muntlig og skriftlig – er både viktig og sjelden. De med sterke kommunikasjonsevner er etterspurt, uavhengig av jobb eller bransje. Du må være i stand til å kommunisere vellykket med ansatte, ledere og kunder personlig, online, skriftlig og/eller over telefon.

Mellommenneskelige ferdigheter

Mellommenneskelige ferdigheter, også kjent som 'menneskeferdigheter', er ferdighetene du bruker for å samhandle og engasjere seg med andre. Mange ansettes raskt basert utelukkende på deres evne til å komme i kontakt med mennesker. Mellommenneskelige ferdigheter noen ganger kan trumfe de andre ferdighetene arbeidsgivere søker, så pass på at din er på nivå.

Dine mellommenneskelige ferdigheter vil bli evaluert i løpet av jobbintervjuer , så vær sikker på at du forberede seg til intervjuet . Du kan utvikle den emosjonelle intelligensen og selvbevisstheten du trenger for å få kontakt med et ansettelsesteam.

Lederegenskaper

Når bedrifter ansetter for lederroller, søker de ansatte som kan samhandle med ansatte, kolleger og kunder. Selv om du ikke søker lederjobber, er ledelse en verdifull ferdighet å ta med til arbeidsgiveren. Mange selskaper foretrekker å promotere innenfra, så de leter ofte etter sterke lederegenskaper, selv når de ansetter for stillinger på nybegynnernivå.

Positiv holdning

Holdning er kanskje ikke alt, men det er ekstremt verdifullt. Arbeidsgivere ønsker ansatte som er positive selv under stressende og utfordrende omstendigheter. Positivitet viser ditt nivå av motstandskraft. Arbeidsgivere ønsker å ansette søkere med en kan-gjøre-holdning som er fleksible, dedikerte og villige til å bidra med ekstra innsats for å få jobben gjort i møte med utfordringer.

Teamarbeid

Uansett jobb ønsker arbeidsgivere å ansette folk som er lagspillere – folk som samarbeider og samarbeider godt med andre. De vil ikke ha ansatte som er vanskelige å jobbe med. Når du intervjuer, sørg for å dele eksempler på hvordan du jobbet godt i et team. Teamarbeidsnivået ditt indikerer din evne til å samarbeide effektivt med et bredt spekter av mennesker.

Tekniske ferdigheter

De tekniske ferdighetene du trenger vil selvfølgelig variere avhengig av jobben. Imidlertid krever de fleste stillinger i det minste noen tekniske ferdigheter, inkludert erfaring med bruk av industriprogramvare, fullføring av høyere utdanning (som høyskolegrader eller yrkessertifiseringer), eller å ha erfaring med svært spesifikke oppgaver.

Andre viktige jobbferdigheter i dag

Skann alle stillingsannonsene på nettet, og du vil sannsynligvis legge merke til en trend: Teknologiske ferdigheter er svært viktig.

I disse dager former teknologien verden vi lever i. Det er derfor mange arbeidsgivere ønsker at folkene de ansetter allerede kommer utstyrt med visse teknologiske ferdigheter.

Hvis du mangler teknologiske ferdigheter i bransjen din, er det et godt tidspunkt å friske opp følgende:

Ferdigheter i sosiale medier

Hvis du jobber i et spesifikt felt som involverer kommunikasjon, må du sannsynligvis skjerpe deg ferdigheter i sosiale medier . Det betyr imidlertid ikke bare å lære å bruke plattformene. Du bør også vite hvordan du bruker sosiale mediesider effektivt, og arbeidsgivere kan be deg om å demonstrere at du er en superbruker av en bestemt sosial mediekanal. Å lære hvordan du får frem budskapet ditt på sosiale medier kan bidra til å gjøre deg til en attraktiv kandidat.

Dataferdigheter

Har i det minste noen dataferdigheter er gitt i nesten alle jobber der ute. De fleste jobber krever nå litt datakunnskap, enten du bruker Word, Excel eller enda mer avansert programvare. Hvis det er spesifikk programvare som et selskap bruker, vil du sannsynligvis få opplæring i det, for eksempel innholdsstyringssystemer (CMS) eller spesifikke dataregistreringsverktøy. Hvis du ikke har erfaring med alle programvareprogrammene som er fremhevet i stillingsannonsen, vil det være nyttig å demonstrere for arbeidsgiveren din evne til å lære ny programvare raskt.

Merk

Ferdighetsdeling har blitt stadig mer populært, og lar folk koble seg på nettet eller i fellesskapene deres, og utveksle nyttige tips, verdifull informasjon og uvurderlige ferdigheter. Finn ut hvordan ferdighetsdeling kan hjelpe deg med å oppgradere ferdighetene dine.

Problemløsningsferdigheter

Disse kan virke litt som analytiske eller mellommenneskelige ferdigheter, men problemløsning regnes ofte som en egen ferdighet. Du må kanskje håndtere problemer som krever rask respons og løsning. Å kunne tenke på beina og løse problemer med et øyeblikks varsel er en viktig egenskap mange arbeidsgivere ser etter.

Vis ferdighetene dine

For å være sikker på at du viser dine beste ferdigheter under jobbsøkingen, lag en liste over ferdigheter og egenskaper som best gjenspeiler bakgrunnen din. Inkluder dem i CV-en og følgebrevene dine.

Tenk på eksempler fra det virkelige liv hvor du brukte disse ferdighetene for å oppnå suksess på jobben, i klasserommet eller i frivillig arbeid. Del disse eksemplene med intervjueren din slik at de vet nøyaktig hvor mye av en ressurs du vil være når du blir ansatt.

Å identifisere de beste ferdighetene dine, finne jobber som trenger folk med disse ferdighetene, og fremheve din erfaring på disse områdene kan hjelpe deg med å matche den rette karrieren.

Artikkelkilder

  1. Karriere One Stop. ' Ferdighetsvurdering .' Åpnet 16. juli 2021.