Karriereråd

Toppferdigheter å liste på LinkedIn

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Denne illustrasjonen beskriver de 6 beste ferdighetene du kan inkludere i LinkedIn-profilen din, inkludert

Ashley Deleon / The Balance

På sosiale mediekanaler som Facebook og Instagram liker du å knytte forbindelser med venner, familie og kanskje til og med nye venner. Du merker også deg selv, men ikke nødvendigvis på en profesjonell måte.

Men når det kommer til med vilje bygge merkevaren din , LinkedIn er stedet å være. Med over 750 millioner brukere i 200 land, kan verdens største profesjonelle sosiale nettverk hjelpe deg med å komme i kontakt med arbeidsgivere, holde tritt med trender i din bransje og nettverk med folk i ditt felt.

Toppbedrifter og rekrutterere bruker også LinkedIn når de ønsker å utvide talentmassen når de er på LinkedIn, noe som gjør nettstedet spesielt nyttig for jobbsøkere .

Hvorfor er det viktig å liste nøkkelferdigheter på LinkedIn-profilen din?

En av de viktigste delene av din LinkedIn-profil er seksjonen for ferdigheter og anbefalinger. I den delen kan du liste opp ferdighetene dine, og andre LinkedIn-brukere kan støtte deg for disse ferdighetene.

Hvorfor er ferdighetene du inkluderer viktige?

 • Listen over ferdigheter viser arbeidsgivere og rekrutterere på et øyeblikk hva du er kvalifisert til å gjøre.
 • Jo flere ferdigheter du viser, jo større er sjansene dine for å bli kontaktet av ansettelsesledere.
 • LinkedIn kan gjøre din ansettbarhet og ekspertise tilgjengelig for arbeidsgivere via Google-søk.

LinkedIn rapporterer at medlemmer med fem eller flere ferdigheter oppført blir kontaktet (meldinger) opptil 33 ganger mer av rekrutterere og andre LinkedIn-medlemmer og mottar opptil 17 ganger flere profilvisninger.

Mens du ønsker å liste opp mange ferdigheter, vil du også liste opp Ikke sant ferdigheter. Ta en titt på profiler for lignende stillingsbetegnelser i din bransje. Målrett ferdigheter som vises i deres ferdigheter og anbefalinger.

Mens du ønsker å liste opp mange ferdigheter, vil du også liste opp Ikke sant ferdigheter. Ta en titt på profiler for lignende stillingsbetegnelser i din bransje. Målrett ferdigheter som vises i deres ferdigheter og anbefalinger.

1:34

Se nå: 6 ferdigheter som skiller deg ut i enhver bransje

Hvordan administrere ferdighetene på LinkedIn-profilen din

Legge til ferdigheter på LinkedIn

Du kan legge til ferdigheter til profilen din ved å klikke på profilen din og deretter rulle ned til Ferdigheter og påtegninger seksjon. Du kan deretter klikke på Legg til en ny ferdighet i høyre hjørne av den delen.

En annen måte å legge til ferdigheter til profilen din på er å klikke på profilen din og deretter klikke på Legg til profilseksjon øverst til høyre på profilen din. Klikk på Ferdigheter-delen, og klikk deretter på Ferdigheter for å legge til en ny ferdighet.

Redigere ferdighetslisten din

Når du har opprettet en liste over ferdigheter for LinkedIn-profilen din, kan du redigere den listen. Klikk på profilen din, rull ned til seksjonen Ferdigheter og anbefalinger, og klikk deretter på blyantikonet på høyre side for å redigere seksjonen.

Du kan omorganisere ferdighetene dine ved å klikke og dra linjeikonene på høyre side av skjermen. Klikk på knappenålsikonet for å liste en ferdighet blant toppferdighetene dine.

Sletting av ferdigheter

Du kan også slette ferdigheter ved å klikke på søppelikonet på høyre side av skjermen. Du vil kanskje gjøre dette hvis en LinkedIn-forbindelse støtter deg for en ferdighet som ikke samsvarer med din nåværende ekspertise. Rediger ferdighetene dine regelmessig slik at profilen din holder seg oppdatert.

LinkedIn har også ferdighetsvurderinger du kan ta for å måle dine evner. Du vil kunne validere ferdighetene dine og legge dem til profilen din.

Toppferdigheter å inkludere i LinkedIn-profilen din

Analytisk

Mange jobber krever at ansatte kan forstå og tolke kompleks informasjon. Analytiske ferdigheter er viktige i bransjer som spenner fra virksomhet til dataarkitektur til markedsføring til jus til medisin. Ferdigheter knyttet til analyse inkludere:

Virksomhet

Alle som jobber i en bedrift trenger forretningsferdigheter å forstå hans eller hennes bransje. Forretningsferdigheter er imidlertid spesielt viktige for ledere, ledere og administratorer som hjelper et selskap å kjøre problemfritt. Se flere viktige ferdigheter knyttet til virksomhet:

Kommunikasjon

Kommunikasjons ferdigheter er kritiske for nesten enhver jobb. Ansatte må være i stand til å effektivt dele ideer med kunder, kolleger og arbeidsgivere. De må kunne dele disse ideene i skrift og tale. Ansatte må også være flinke lyttere , som er en viktig del av kommunikasjonen. Andre kommunikasjonsferdigheter er:

Informasjonsteknologi (IT)

Mange av de harde ferdighetene som er oppført i LinkedIns nylige liste over ferdighetene som bedrifter trenger mest var innen informasjonsteknologi. Disse ferdighetene trengs ikke bare i jobber med fokus på IT, men også i jobber på tvers av bransjer. Her er en liste over IT-ferdigheter som er viktige i dag:

 • Blockchain
 • Cloud computing
 • Kunstig intelligens
 • Vitenskapelig databehandling
 • Filbehandling
 • Datapresentasjon
 • Mobil utvikling
 • Nettverks- og informasjonssikkerhet
 • Programvareteknikk
 • Lagringssystemer og administrasjon
 • Teknisk hjelp
 • UI / UX

Ledelse

Alle i en rolle som krever lederskap av noe slag, trenger ledelseskompetanse – de er viktige for ledere i alle bransjer. Arbeidsgivere er ivrige etter å se disse lederferdighetene hos jobbkandidater:

Markedsføring

Markedsføring er en bred bransje som inkluderer reklame, markedsundersøkelser, kundestøtte, PR og mer. Markedsføring innebærer å forklare og promotere et selskap og dets tjenester til publikum. Ferdigheter knyttet til markedsføring inkluderer:

Folk ferdigheter

Dagens arbeidsplass er mer samarbeidende – og mer utfordrende – enn noen gang før. For å tiltrekke rekrutterere og ansettelsesledere, må LinkedIn-profilen din vise viktige myke ferdigheter, inkludert:

 • Tilpasningsevne
 • Samarbeid
 • Kreativitet
 • Overtalelse
 • Tidsfordriv
 • Emosjonell intelligens (EQ)

Hvordan få ferdighetene dine til å skille seg ut

INNLEGG DINE FERDIGHETER I DIN LINKEDIN-PROFIL: Legg til toppferdighetene som samsvarer med karrieremålene dine på LinkedIn-profilen din.

KONTROLLER DINE FERDIGHETER: Gjennomgå stillingsannonser for å se etter ferdighetssettene arbeidsgivere søker hos kandidater innen ditt felt. Oppgrader ferdighetene dine for å holde deg konkurransedyktig.

OPPDATER PROFILEN DIN REGELMESSIG: Når du tilegner deg nye ferdigheter på jobben, ved å ta kurs eller få sertifisering, legg dem til på LinkedIn.

Artikkelkilder

 1. LinkedIn. Om LinkedIn . Åpnet 3. mai 2021.

 2. LinkedIn Hjelp. Godkjenninger av ferdigheter – Oversikt . Åpnet 3. mai 2021.

 3. LinkedIn Hjelp. Synlighet av LinkedIns offentlige profil . Åpnet 3. mai 2021.

 4. LinkedIn offisielle blogg. 5 trinn for å forbedre LinkedIn-profilen din på få minutter . Åpnet 3. mai 2021.

 5. LinkedIn offisielle blogg. Kunngjøring av ferdighetsvurderinger for å hjelpe deg med å vise frem dine ferdigheter . Åpnet 3. mai 2021.