Militære Grener

The Tradition of Marine Corps Mess Night

Marine Corps marsjerer i parade

•••

Stu99/Getty ImagesDa medlemmer av 1953 3rd Marine Regiment combat swim team ble invitert til å spise middag med sine britiske rivaler midt i en årlig konkurranse, var de ikke klar over at følgende begivenheter ville føre til en av Marine Corps' mest ærede tradisjoner .

Under konkurransen ble marinesoldater fra svømmeteamet invitert til å delta på det de britiske kongelige marinesoldatene kaller en «rotenatt». Det var en tradisjon som går tilbake til kong Arthur og hans riddere av det runde bord.

Tradisjonen

Som Gunnery Sgt. Johnnie C. Watkins, underoffiser på Sergeants Course-staben med ansvar ved SNCO Academy, Camp Hansen forklarte, begivenheten har utviklet seg til en distinkt feiring som er unik for U.S. Marines som gjennomfører den i dag.

«Formålet med rotkvelden er å gjenkjenne og hylle marinesoldatene som kom før oss,» forklarte innfødte Brunswick, Ga.. «Det gir oss også en sjanse som et brødreband til sosialisere med hverandre i vår beste uniform'

Rotet natt er laget for å passe en formell samling med en militærsmak til stede. En marinesoldat er tildelt å være president for rotet; han har ansvaret og kontrollerer flyten av hendelser.

Visepresidenten for rotet, eller 'Mr. Vice', som tittelen har blitt kjent, fungerer som håndheveren av presidentens avgjørelser og regulerer også hvem som kan snakke med presidenten.

Inviterte gjester er også en del av gruppen. Konvensjonelt er deres plass ved hovedbordet sammen med presidenten. Resten av deltakerne utgjør rotet. De er begivenhetens hjerte og forventes å betale bøter slik presidenten finner det passende for saker som er tatt opp av messemennene.

Under den formelle måltidsdelen av messekvelden har medlemmer av messa mulighet til å belaste en annen messemann med bot dersom han har en saklig grunn til det.

Et messemedlem må stå på vakt og be Mr. Vices tillatelse til å ta opp rotet. Mr. Vice har muligheten til å avvise forespørselen eller videresende den til presidenten. Dersom presidenten gir tillatelse, må messemedlemmet si sin sak om hvorfor kameraten skal ilegges bot.

Hvis messemedlemmet gjør en god sak, bøter presidenten den skyldige med et visst beløp som bestemt av ham, eller tvinger tiltalte til å fremføre et show for rotet, sa Watkins.

'Presidenten tvinger også enkelte medlemmer av rotet til å utføre humoristiske ritualer,' la Watkins til, 'alt avhenger av hvor kreativ marinesoldaten som sitter i som president er.'

Andre prosedyrer går også inn i tradisjonen med rotekveld. Det starter med en sosial time der Marines of the mess har drinker med hverandre i tillegg til å møte og hilse på gjestene.

Formalitetene til messekvelden begynner når rotet marsjerer inn, etterfulgt av hovedbordsgjestene. Så begynner moroa med rotekvelden med måltidet. Marinesoldater fra rotet setter seg ned til en formell middag, vanligvis Prime Rib. I løpet av denne tiden frembringer marinesoldater opprørende situasjoner for å bli bøtelagt, forklarte Watkins.

«I de 25 pluss rotkveldene jeg har vært på siden jeg var marinesoldat, har jeg sett mange sinnssyke situasjoner,» husker Watkins, «jeg har for eksempel sett marinesoldater få en pizza levert til et annet medlem av rotet under måltidet'.

En pause vil da høres etter messedelen av natten, etterfulgt av skålene gitt av medlemmer av messen. Det gis hyllest til kamper marinesoldater har kjempet i fortiden så vel som i fremtiden, sa Watkins.

«Skålene for rotet er det rotkvelden handler om,» sa Watkins. 'Det gir ære og respekt for alle kampanjene Marine Corps har kjempet i. Den siste skålen er alltid for suksessen til Marine Corps', sa Watkins.

Andre deler av rotekvelden er også inkludert. Vanligvis vil en gjestetaler holde en presentasjon, bordet Krigsfangen/Missing in Action blir gjenkjent, og kjøkkenets kjøkkensjef vil paradere biffen med hensyn til rotets smak.

For noen marinesoldater er rotkveld en sjelden anledning som alle marinesoldater bør dra full nytte av, sa Sgt. Iris M. Feliciano, sjef underoffiser, kommunikasjonspeloton, 12. marineregiment.

'Hvor ofte går marinesoldatene i sin beste uniform og tilbringer en kveld som dette med folkene de jobber med?' spurte innfødte fra Chicago. 'Det er sjelden å ha alle fra en enhet, fra sjefen til den laveste menige, alt på ett sted for å sosialisere med hverandre', forklarte han.

Feliciano føler også at rotkveld er mer enn bare en tradisjon - det er også en lærerik opplevelse.

«Mess night bygger kunnskap om skikker og høfligheter, så vel som kameratskap,» hevdet Feliciano. 'Et av formålene er å bygge Esprit de Corps, og inntil du er en del av et betyr det ikke mye', forklarte Feliciano.

For de som ikke har vært med på en messekveld, anbefaler marinesoldater som har vært rundt i korpset i flere år og deltatt på mange messekvelder at ingen går fra seg muligheten til å delta på en.

'Jeg oppfordrer på det sterkeste alle marinesoldater til å delta og støtte en rotkveld i enheten deres,' sa Sgt. Maj. Efrem A. Wilson, direktør for SNCO Academy. 'Det handler om å utdanne, trene og lede marinesoldater.'