Jobbsøking

Typer utradisjonelle CVer

Har du vurdert å bruke mer enn bare en papir-CV for å forbedre jobbsøkingen din? Avhengig av hvilken type jobb du søker kan en utradisjonell CV være en god måte å gjøre et godt inntrykk på.Noen utradisjonelle CV-er ser ut som en nettversjon av CV-en din. For eksempel kan en LinkedIn-profil opprettes for å se ut akkurat som en tradisjonell CV, og du kan skrive ut en PDF-versjon slik at du har en papirkopi.

Andre utradisjonelle CV-typer inkluderer:

  • Infografikk og porteføljer: Dette er visuelle representasjoner av dine ferdigheter og erfaringer
  • Video gjenopptas: Du kan introdusere deg selv – og din erfaring og ferdigheter – gjennom en video, som også tilbyr en mulighet til å vise frem det visuelle arbeidet ditt
  • Personlig tilpassede nettsider og blogger: Du kan dele biografiske detaljer, bilder og generelt vise frem ditt kandidatur for ansettelse via et nettsted

Hvis du er forfatter eller billedkunstner, kan en portefølje eller video-CV være en nyttig måte å vise frem arbeidet ditt. For en regnskapsfører er en video-CV mindre nyttig. Faktisk kan det å bruke en være skadelig for jobbsøking og kandidatur.

Vurder din bransje nøye før du investerer tid i å lage en utradisjonell CV, og tenk gjennom disse fordeler og ulemper med kreative CVer .

Sjekk ut de ulike typene utradisjonelle CVer du kan bruke for å se om en – eller flere – av dem er verdt å legge til i arsenalet av jobbsøkingsmateriell.

Infografisk CV

Forretningsfolk som gjennomgår økonomiske data på digitalt nettbrett

Heltebilder / Getty Images

En infografisk CV bruker visuelle elementer, inkludert bilder, bilder, grafer, diagrammer og annen grafikk for å gi informasjon om en jobbsøker. Infografikk kan deles med forbindelser og potensielle arbeidsgivere og festes til Pinterest.

De er som tradisjonelle CVer ved at de formidler lignende informasjon som kontaktinformasjon, tidligere arbeidserfaring og relaterte ferdigheter.

Imidlertid formidler infografiske CVer denne informasjonen i et svært visuelt format; for eksempel, i stedet for å liste tidligere arbeidserfaring i kronologisk rekkefølge, kan en infografisk CV vise denne informasjonen i en illustrert tidslinje.

En infografikks unike blanding av tekst og bilder kan hjelpe arbeidssøkere til å skille seg ut fra andre søkere. Denne typen CV kan være spesielt nyttig for noen som søker på designerjobber, siden det å lage en viser frem ferdigheter som ville være nødvendig i stillingen. En infografisk CV kan også være nyttig for kandidater i datadrevne felt.

LinkedIn profil CV

hånd på linkedin-tastaturet

scyther5/iStock

Det er raskt og enkelt å bruke LinkedIn-profilen din som CV, fordi LinkedIn gjør alt arbeidet for deg. Fyll inn LinkedIn-profilen din så fullstendig som mulig, og du vil ha en online CV som du kan laste ned som PDF, og deretter skrive ut eller dele via e-post.

En annen fordel med å bruke LinkedIn-profilen din som en CV er at jo mer robust den er, desto lettere vil det være for arbeidsgivere som søker etter kandidater på LinkedIn å finne deg.

Online porteføljer

datamaskin med diagram

Rafe Swan/Cultural/Getty Images

En online portefølje er et flott alternativ for å vise frem talentet ditt, spesielt for de som jobber innen design, fotografering, kunst, skriving eller dataprogrammering og design.

Din nettportefølje vil gi en fantastisk visuell representasjon av arbeidet ditt. URL-en til porteføljen din kan kobles fra LinkedIn-profilen din, dine andre sosiale medier-profiler, og kan også inkluderes på din tradisjonelle CV.

Online CV og sosiale CV

Ung mann bruker bærbar datamaskin i kafé

Stefanie Grewel / Getty Images

Mange mennesker har begynt å dele sine CVer gjennom personlige nettsider eller blogger. Dette er et flott alternativ for å presentere din arbeidserfaring, ferdigheter og talenter, CV og til og med din profesjonelle portefølje online. Nettstedet ditt kan inneholde alt fra en tradisjonell CV til videoer, animert infografikk eller en nettportefølje.

Andre nettbaserte CVer kjent som sosiale CVer inkluderer også lenker til ens sosiale mediesider. Sosiale CVer gir et mer komplekst syn på en søker, og demonstrerer søkerens flyt med sosiale medier.

Du kan koble til nettstedet ditt fra LinkedIn-, Facebook- og Twitter-sidene dine og dine andre sosiale mediekontoer, slik at du er sikker på at potensielle arbeidsgivere kan se den. Du kan også oppgi URL-en på papir-CV.

Video-CV

Forretningsmenn har videokonferanse på bærbar PC

Hill Street Studios / Getty Images

En video-CV er en kort video laget av jobbsøkere for å fremheve deres ferdigheter og erfaring. Vanligvis sitter eller står jobbkandidaten foran kamera og beskriver sine kvalifikasjoner.

Arbeidssøkere har imidlertid vært stadig mer kreative i video-CV-ene sine. Noen video-CV inkluderer også animert infografikk og musikk. Fordi en video-CV vanligvis er ganske kort (mellom ett og fem minutter), blir den nesten alltid supplert med en tradisjonell CV.

Tradisjonelle CVer

funksjonell CV

Copyright NAN104/iStockPhoto.com

Én størrelse passer ikke alle når det gjelder å skrive CV, og for noen jobbsøkere fungerer en tradisjonell CV best.

Her er hvordan skrive en CV at selv om den ikke har alle klokkene og plystrene en utradisjonell CV gjør, vil den fortsatt fange en potensiell arbeidsgivers interesse og hjelpe deg med å få et intervju.