Ledelse Og Ledelse

Forstå atferden som viser profesjonalitet på arbeidsplassen

En gruppe fagfolk som jobber sammen i et forretningsmøte

••• GettyImages / Hinterhaus Productions

De fleste foretrekker å jobbe i en fagmiljø med veiledere og medarbeidere som utstråler profesjonalitet. Forbrukere eller kunder foretrekker spesielt å forholde seg til enkeltpersoner som viser profesjonalitet i sine interaksjoner.

Profesjonalitet kan imidlertid bety forskjellige ting for forskjellige mennesker. Noen kan være fokusert mest på hvordan folk oppfører seg, mens andre kan være fokusert primært på fysisk utseende, for eksempel en persons klær eller frisyre.

Hva er profesjonalitet?

Selv om det kan være vanskelig å definere i en enkel setning, vet vi det når vi ser det. Og vi vet det sikkert når det mangler fra vår interaksjon med noen.

Profesjonalitet er mer enn kompetanse. Jada, ekte fagfolk er gode på hva de enn gjør, og de tar jobbene sine på alvor. Når vi besøker en lege, tar en drosje, går ut og spiser middag eller leier en elektriker, setter vi alltid pris på å engasjere en proff, som er godt trent, har erfaring og vil levere et godt resultat.

Profesjonalitet går utover å være god i det du gjør. Kompetanse er en minimumsstandard, og resten av det som gir mening til ideen om arbeidsplassprofesjonalitet handler om atferd. Det er ikke bare hva du vet – det er hvordan du gjør jobben din, hvordan du oppfører deg og hvordan du kommer over når du samhandler med andre.

11 kjennetegn som viser profesjonalitet på arbeidsplassen

Hvis du ønsker å forbedre din egen profesjonalitet på arbeidsplassen eller sette retningslinjer for de som jobber for deg, vurder de egenskapene som best utstråler det de fleste anser som profesjonell atferd.

1. Hold forpliktelser

Profesjonelle gjør det de sier de skal gjøre, og de lover ikke for mye. De er pålitelige, de holder avtalene sine, og de trenger ikke å bli påminnet om og om igjen når noe skal. Punktlighet er en del av dette. Å få andre til å vente er et sikkert tegn på mangel på profesjonalitet.

2. Bruk språket riktig

De som viser profesjonalitet på arbeidsplassen, gjør det i alle aspekter av arbeidet, inkludert hvordan de snakker. De velger språket sitt med omhu, minimerer bruken av slang og de viderefører definitivt bruken av upassende språk. Dette inkluderer bruk av riktig grammatikk når du snakker og skriver – selv i mindre formelle omgivelser.

3. Unngå drama

Det er umulig å skille arbeidslivet fra våre personlige liv fullstendig. Vi vil alle, på et tidspunkt i livet, være inn og ut av forhold, ha barn eller foreldre å forholde oss til, og oppleve livets berg-og-dal-bane opp- og nedturer. Å bringe for mye drama inn på arbeidsplassen kan gå over grensen og fremstå som uprofesjonelt. For eksempel, mens det er uheldig å ha gått gjennom en dårlig skilsmisse, trenger ikke kollegene dine å lære om dine utfordringer og uenigheter direkte eller indirekte gjennom dine høylytte telefonsamtaler.Ekte profesjonalitet inkluderer å opprettholde en passende vegg mellom våre personlige problemer og våre arbeidsliv.

4. Sørg for et flott utseende

Ekte fagfolk streber etter å sikre at deres fysiske presentasjon fungerer for dem i stedet for mot dem. Fra å ha på seg rene, miljøvennlige klær til å sikre upåklagelig personlig pleie, det er ingen hull i denne personens estetiske utseende.

5. Øv på etisk oppførsel

Å vise profesjonalitet krever en urokkelig forpliktelse til å gjøre det rette. De beste fagpersonene er innstilt på de etiske implikasjonene av beslutningene deres, og når de står overfor et av disse gråsoneproblemene (ingen tydelig rett eller galt), søker de hjelp.

6. Aldri mobbe

Ingen liker en mobber, og det er ikke rom for denne oppførselen overhodet på arbeidsplassen. Noen ganger er mobbing tilslørt av rare forsøk på humor, og du vet at det er feil når humoren kommer på andres bekostning.

7. Unngå sladder

Når vi hører sladder på arbeidsplassen, er det vanskelig å ikke lytte. I likhet med mobbing, når du hører en sladder snakke om kollegaen din, kan du anta at sladderen vil snakke om deg neste gang du ikke er i nærheten. Vær den personen som holder seg utenfor disse samtalene.

8. Vis en positiv holdning

Folk liker å jobbe med kolleger som alltid er positive, positive og energiske. Mennesker som er overdrevent og konstant negative tapper den positive energien fra en arbeidsplass. Fokuser på å sikre humøret ditt er på rett sted hver dag når du går gjennom døren på jobben.

9. Vær ansvarlig

Profesjonelle innrømmer det når de tar feil, eier opp til sine feil, peker ikke fingre til andre, og kommer ikke med dårlige unnskyldninger. De viser ansvarlighet og forventer ansvarlighet fra andre.

10. Kontroller følelser

Er det greit å vise følelser på jobben? Selvfølgelig, men profesjonelle mister ikke besinnelsen, mister ikke fatningen og holder seg kule under press.

11. Unngå skitne vitser og seksuelle antydninger

Hvis det er noe som ville fått en R-rating for en film, så hører det ikke hjemme på arbeidsplassen. Profesjonelle gjør ikke flau eller trakasserer sine medarbeidere på noen måte, form eller form. Noen gang.

Den mest verdifulle ressursen i din karriere er ryktet ditt. De som forstår dette faktum, gjør alt i deres makt for å alltid vise profesjonalitet i hvert møte. Det er ingen kompromisser, og som oftest får vi aldri en ny sjanse til å rette opp et dårlig inntrykk.