Musikkarrierer

Universal Music Group

Universal Music Group

••• WireImage / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Universal Music Group er en av de Tre store store plateselskaper i USA, sammen med Sony BMG og Warner Music Group.

UMG eies av Vivendi SA med selskapets hovedkontor i Santa Monica, California og New York, New York. Vivendi er et mediekonglomerat basert i Paris og eier eiendommer innen publisering, TV, film, videospill og mer. Det fullførte kjøpet av UMG i 2006.

Vivendi uttalte i juni 2019 at det var ute etter å selge 50 % av UMG, men at det ikke hastet med å fullføre noen avtaler. Tjenestemenn fortalte 'Variety' at de fortsatt leter etter den rette partneren for å hjelpe til med å styre UMGs vekst.

Historie

Universal Records begynte som en relativt uviktig forlengelse av Universal Pictures Group, et av de mest suksessrike filmstudioene i Hollywood. Universal Pictures ga ut lydspor fra filmene sine på Universal Records-etiketten. Gjennom årene ble Universal Records imidlertid interessert i sin rett og vokste og utviklet seg til det ble mega merkelapp det er i dag. Det brøt helt fra Universal Studios i 2004 da General Electric kjøpte filmstudioet og fusjonerte med NBC.

Plateselskapet var opprinnelig kjent som Decca Records inntil det fusjonerte med MCA i 1962. Seagram kjøpte MCA i 1995, og året etter tok selskapet i bruk navnet Universal Music Group med MCA som fortsatt datterselskap. Seagram kjøpte senere Polygram, som også ble et datterselskap av UMG i 1999.

Datterselskaper og kunstnere

Sony BMG er kanskje det største merket i verden, men Universal er det bestselgende merket, ifølge International Federation of the Phonographic Industry ( IFPI ). I tillegg til å ha filialer av Universal-merket i nesten alle land i verden, eier Universal helt eller delvis mer enn 100 etiketter. Noen av disse datterselskapene er blant de bestselgende og mest gjenkjennelige navnene innen musikk i seg selv.

UMGs liste over datterselskaper inkluderer Abbey Road Studios, Interscope, Geffen, Motown, Def Jam, Island, EMI, Verve og mer.

Mange av etikettene Universal eier har også egne sett med underordnede etiketter.

Etikettene som faller inn under Universal Music Group-paraplyen representerer en eklektisk blanding av musikksjangre, og artistene på disse platene er ofte noen av de mest solgte artistene i sine sjangere. Artister signert på Universal Records eller en Universal Music Group-etikett inkluderer Gwen Stefani , 50 Cent , Mariah Carey, U2 , Kanye West , og mange flere.

Digital musikk

UMG var med på å lansere Vevo i 2009. Videovertstjenesten distribuerer annonsestøttede musikkvideoer via YouTube. Google, som eier YouTube, deler i annonseinntektene som en del av ordningen. Alle de tre store plateselskapene har gjort musikken sin tilgjengelig for Vevo siden 2016.

Totalt sett utgjorde musikkstrømming omtrent 61 % av UMGs inntekter for første kvartal 2019, som rapportert av Vivendi.

Streaminginntekter inkluderer musikk kjøpt individuelt eller gjennom abonnementer på Spotify, Apple Music, Amazon Music, YouTube og andre strømmetjenester. Veksten i digital musikk ble oversatt til inntekter som var 24 % bedre enn første kvartal året før for UMG.

Kontrovers

UMG har ikke vært uten kontroverser gjennom sin historie, og befinner seg på feil side av noen høyprofilerte saker. Federal Trade Commission anklaget UMG og andre musikkselskaper for å fastsette priser på CD-er mellom 1995 og 2000, og startet en etterforskning i august 2000. Mer enn 40 stater gikk sammen for å saksøke musikkselskapene og flere platebutikkkjeder for den påståtte prisfastsettelse. UMG innrømmet aldri ansvaret, men ble enige om sammen med de andre tiltalte å bidra til et forlik som inkluderte 67,4 millioner dollar i bøter og 75,7 millioner dollar i CD-donasjoner til ideelle organisasjoner.

I 2006, UMG betalte en bot på 12 millioner dollar til staten New York for å bosette en payola etterforskning startet av daværende statsadvokat i New York, Eliot Spitzer året før. I følge rettssaken betalte Universal overheadkostnader for noen radiostasjoner, fikk ansatte til å ringe i falske sangforespørsler og betalte en hotellregning for en DJ i retur for å spille sanger av artister inkludert Nick Lachey, Ashlee Simpson, Lindsay Lohan og andre . Etter mye frem og tilbake, nådde Spitzers kontor og Universal et forlik der Universal toppledere beskyldte 'uavhengige promotører som jobber på vegne av selskapet' for payola-praksisen.

Karriere ved UMG

UMG sysselsatte mer enn 8 300 personer i 2018, ifølge morselskapets 2019 årlig rapport . Med kontorer over hele Nord-Amerika, Asia og Europa, har UMG behov innen områder fra kunstnerrepresentasjon til næringsliv og finans til markedsføring til teknologi og mer. Per september 2019 hadde selskapet mer enn 120 åpninger lagt ut på sin hjemmeside.

UMG tilbyr jevnlig praksisplasser til studenter. Mens praksisplasser er tilgjengelig på mange steder i mange avdelinger, er en av de mest populære stillingene som høyskole- og livsstilsmarkedsrepresentant. Praktikanter ansettes i mange universitetsbyer over hele USA og jobber 20 timer i uken. Målet deres er å markedsføre UMG-artister til dem i alderen 18 til 24 gjennom tradisjonelle medier, sosiale medier og arrangementer.