Karrierer

US Army Job Profile: 15T UH-60 Helikopter Repairer

Å bli en Black Hawk-reparatør krever spesiell opplæring

Denne illustrasjonen inkluderer en dag i livet til en 15T UH-60 helikopterreparatør inkludert

Gary Ferster Balansen

UH-60 helikopterreparatøren er hovedansvarlig for å overvåke og utføre vedlikehold på UH-60 helikoptre (også kjent som Black Hawk). Dette er militær yrkesspesialitet ( ikke ) 15T i den amerikanske hæren.

Det er en viktig rolle, siden Black Hawk vanligvis er en del av enhver kampsituasjon. Helikopteret har spilt en rolle i en rekke kamper, inkludert i Somalia, Afghanistan, Irak og andre områder rundt om i verden.

Historien til Army Black Hawk Helikopter

De Black Hawk , oppkalt etter den indianerkriger, har vært en del av hærens operasjoner siden 1974, og gikk inn i formell tjeneste i 1978. Sikorsky produserer flere versjoner av flyet for andre grener av U.S. Armed Services: kystvakt , Air Force og Navy har alle et lignende helikopter.

Black Hawk-helikopteret har bestått tidens tann fordi det er mer stillegående og mer holdbart enn sine forgjengere. Dens evne til å unngå radar er et annet stort pluss for hæren, spesielt i kampsituasjoner. Den kan frakte et mannskap på fire og opptil et dusin utstyrte soldater.

Plikter på 15T MOS

Alle oppgavene dreier seg om Black Hawk-helikopteret, inkludert fjerning og installasjon av delsystemsammenstillinger som motorer, rotorer, girkasser, girkasser, mekaniske flykontroller og deres komponenter.

De er også ansvarlige for å betjene flyet og eventuelle delsystemer. MOS 15T-soldater forbereder fly for inspeksjoner og vedlikeholdskontroller, gjennomfører planlagte inspeksjoner og hjelper til med å utføre spesielle inspeksjoner.

Deres oppgaver inkluderer operasjonelle vedlikeholdskontroller og diagnostisering og feilsøking av flyundersystemer ved bruk av spesialverktøy og utstyr etter behov. De vil utføre operatørvedlikehold og -reparasjoner og gi støtte til bakkestøtteutstyr for fly.

Og, selvfølgelig, det er papirarbeidet: de utarbeider skjemaer og poster relatert til flyvedlikehold og andre plikter for flybesetningsmedlemmer.

MOS 15T kan også til tider opptre i en tilsynskapasitet, og gi teknisk veiledning til underordnet personell.

Trening til å bli Black Hawk-reparatør

Jobbtrening for en UH-60 helikopterreparatør krever 10 uker med grunnleggende kamptrening og 15 uker med avansert individuell opplæring med instruksjon på jobben. En del av denne tiden brukes i klasserommet og i felten.

Du lærer å demontere og reparere motorer; reparasjon av flyrammer og belegg av aluminium, stål og glassfiber; og fikse hydraulikk-, drivstoff- og elektriske systemer.

Kvalifisert som MOS 15T

For å kvalifisere for denne jobben, må du score 104 for det mekaniske vedlikeholdssegmentet til Armed Services Vocational Aptitude Battery ( ASVAB ) tester. Linjeresultatene for dette området inkluderer bil og butikk, mekanisk forståelse og elektronisk informasjon. Det kreves ingen spesielle sikkerhetsklareringer fra forsvarsdepartementet for denne jobben.

Du trenger imidlertid normalt fargesyn (ingen fargeblindhet), og enhver historie med alkohol- eller narkotikamisbruk er diskvalifiserende. Eksperimentell bruk av marihuana etter fylte 18 år er også diskvalifiserende.

Lignende sivile yrker som MOS 15T

Selv om mye av arbeidet du skal gjøre i denne jobben er spesifikt for hæren, vil ferdighetene du lærer hjelpe deg med å forberede deg på en karriere som flyskrog eller kraftverksmekaniker.