Karriere Planlegging

Bruke College Career Services Office

De er med på å forberede studentene på arbeidsmarkedet

Studenter med sykler på campus

••• Paul Bradbury / Getty Images

De fleste, om ikke alle, studenter deler samme mål. Etter å ha fullført gradene sine, hvis de ikke fortsetter å oppnå enda høyere utdanningsnivåer, ønsker de det satse på karrierer . De fleste høyskoler og universiteter har et karriereservicekontor, som alternativt kan kalles et karrieresenter, karriereplasseringskontor eller karrierekontor.

Uavhengig av navnet, tilbyr dette kontoret en rekke tjenester for å hjelpe studenter (og ofte alumner) med å nå dette målet. Her er noen grunnleggende tjenester du kan forvente fra høgskolens karriereservicekontor.

Hvis du leter etter en høyskole, vil du kanskje sørge for at din tilbyr disse tjenestene.

Karrierebeslutninger

En rådgiver ved karriereservicekontoret kan hjelpe deg med å velge en karriere, enten du ikke har noen anelse om hva du vil gjøre eller heller mot et bestemt yrke. Han eller hun vil bruke selvevalueringsverktøy for å undersøke dine verdier, personlighet, interesser , og evner og deretter, basert på resultatene, enten foreslå noen mulige alternativer eller hjelpe deg med å finne ut om karrieren du har i tankene passer for deg. Karriererådgiveren vil også hjelpe deg med å bestemme hvilken akademisk hovedfag som vil hjelpe deg med å møte dine mål .

Skriving av CV og følgebrev

Karrieretjenestekontorer hjelper studentene med å skrive CV og følgebrev. De gjennomfører ofte workshops og gir en-til-en økter der de kritiserer CVer og følgebrev.

Forberedelse til jobbintervju

Karrieretjenestekontorer sponser vanligvis workshops for å hjelpe deg å lære hvordan du presenterer deg selv godt i et jobbintervju, fra hva du skal ha på deg, til hvilke spørsmål du kan forvente. De tilbyr noen ganger falske intervjuøkter der du kan øve på ferdighetene dine. Håneintervjuer kan gå veldig langt for å få deg til å føle deg forberedt på ekte intervjuer, og vil i det minste hjelpe deg til å føle deg litt mindre nervøs.

Rekruttering

Karrieretjenestekontorer arrangerer jobbmesser der arbeidsgivere besøker campus for å rekruttere studenter som er i ferd med å oppgradere.

Kontorene vedlikeholder noen ganger studentfiler som inneholder anbefalingsbrev fra fakultetet, som de deretter kan videresende til potensielle arbeidsgivere og forskerskoler etter studentens forespørsel.

Studenter kan få tilgang til en høyskoles karrierestyringssystem eller jobbportal for å se på ansettelses- og praksisoppføringer, registrere deg for workshops og planlegge avtaler med rådgivere og rekrutterere på campus. De kan også laste opp CV-er til en søkbar database som arbeidsgivere deretter kan bruke til å rekruttere søkere.

Karrieretjenestekontorer kan hjelpe studenter med å avgjøre om forskerskole er et levedyktig alternativ basert på deres karriereambisjoner og deres prestasjoner på college. De kan hjelpe studentene med å velge et passende program.

Nettverk

Karrieretjenester bør også kunne hjelpe deg med å finne nettverksarrangementer, der du kan få kontakt med profesjonelle i din potensielle karriere. Alumni, spesielt, ønsker å hjelpe studenter med å få kontakt med muligheter og er villige til å gi råd og mulige forbindelser til de som tar ansettelsesbeslutninger i deres bedrifter.

Praksisplasser

Mens det sannsynligvis er et eget kontor som håndterer praksisplasser, jobber karriererådgivningssentre ofte hånd i hånd med selskaper som søker høyskolepraktikanter og praksisrådgivere. Det kan ikke skade å spørre om potensielle praksismuligheter.