Grunnleggende

Bruke LinkedIn for å søke etter praksisplasser

Bruk av sosiale nettverkssider som LinkedIn

LinkedIn-bygging

••• Justin Sullivan/ansatte

LinkedIn har raskt blitt eliten av sosiale nettverkssider for profesjonelle. I motsetning til Facebook , som oppfordrer deg til å dele hvilken film du så i går kveld og hvor du dro på ferie, er LinkedIn fokusert på profesjonelle mennesker og hvordan du kan knytte kontakter for å lære mer om jobber og bransjeledere innen sitt felt.

Mange studenter kjenner til og har brukt LinkedIn, men jeg er fortsatt overraskende hvor mange som enten aldri har hørt om det eller som sier de har startet en LinkedIn-profil, men aldri fullført.

Verdien av LinkedIn er gjennom tilkoblinger. Det er enkelt å bygge tilkoblinger på LinkedIn når du først forstår verdien deres og når du får taket på det. Når du har oppnådd dette, bør du kunne få den praksisplassen.

Bedrifter benytter seg av LinkedIn av mange grunner

Veiledere har vanligvis LinkedIn-profilene sine offentlige for å nå ut og knytte forbindelser med personer som jobber eller ønsker å komme inn i feltet.

Bedrifter kan delta i LinkedIn-grupper hvor de kan kommunisere med enkeltpersoner som er interessert i selskapet eller i et spesifikt karrierefelt eller bransje.

Rekrutterere og bedriftsledelse kan søke etter personer basert på deres kunnskap, ferdigheter og tidligere erfaring, og kan sjekke ansettelseshistorikken deres for å se om de passer godt for organisasjonen.

LinkedIn gir folk en måte å finne potensielle kontakter som de kan koble seg til for å lære om potensielle praksisplasser eller jobber.

Opprett din profil

Det første trinnet, hvis du ikke allerede har gjort det, er å opprette profilen din. Her er noen ting du kanskje bør vurdere:

Gjør profilen din så profesjonell som mulig. Profilen din er hvordan du vil representere deg selv på nettet. Det er viktig å ta seg tid til å lage en effektiv profil på LinkedIn som vil gi resultater. Sørg for å inkludere all din tidligere historie, for eksempel utdanning, akademikere, frivillighet, aktiviteter, sommerjobber og praksisplasser for å representere deg selv profesjonelt på nettet. LinkedIn-profilen din vil fungere som din nettbaserte CV, så det er viktig at den er detaljert, fullstendig og har ingen feil. Vær ærlig, sannferdig og ikke pynt.

Pass på at du bruker et profesjonelt bilde i profilen din som vil gjøre deg markedsførbar og gjenkjent på nettet.

Finn personer på LinkedIn

Bygg nettverket ditt. Hvis du kobler e-postadressen din til profilen din, vil LinkedIn automatisk gjennomsøke kontaktene dine for mulige forbindelser. Du kan også søke etter og få kontakt med personer som har jobbet med eller gått på skole med deg.

En utmerket måte å finne tidligere kolleger, ledere, professorer, jevnaldrende og til og med alumni fra høgskolen din er å bruke Avansert-knappen på høyre side av søkefeltet. Det er her du kan skrive inn et nøkkelord, fornavn, etternavn, tittel, firma, skole (høyskole) og sted for å finne personer du kanskje vil komme i kontakt med. Du vil også få invitasjoner til å koble til fra de som ser på profilen din og ønsker å koble til på nettet.

Og husk å fortsette å oppdatere listen din etter hvert som du går videre i karrieren.

Anbefalinger er nøkkelen

Få anbefalinger. Be personene du er knyttet til på LinkedIn om å gi en anbefaling om din (tidligere eller nåværende) ytelse. Dette kan være en professor eller en tidligere arbeidsgiver. Veiledere og personer som ansetter for praksisplasser vil sjekke disse ut, så ikke gi avkall på makten deres.

Og husk å gi tilbake tjenesten hvis du er i stand til det – det er en profesjonell høflighet hvis du kan gi en anbefaling til noen som har gjort det samme for deg.

LinkedIn-grupper

Sjekk med høgskolen eller den akademiske avdelingen din for å se om de har en LinkedIn-gruppe der du umiddelbart kan få kontakt med tusenvis av mennesker som allerede har blitt med og deltar på nettstedet.

Du kan også bli med i andre grupper basert på dine faglige interesser. Så det er en god idé å søke etter grupper som kan føre til fremtidige praksisplasser.

Søk etter praksisplasser og jobber

Du kan søke etter praksisplasser og jobber på LinkedIn. Sjekk ut bedrifter og jobbsøk-seksjonen for å avdekke muligheter innen et karrierefelt og interessested. Du kan også nå kontaktene dine for å lede deg i riktig retning.

LinkedIn gjør det nå enklere å søke på en stilling. Hvis du finner en praksisplass som du bare ikke kan gå glipp av, kan det hende du kan søke direkte gjennom nettstedet. LinkedIn har en 'Easy Apply'-knapp som lar deg laste opp et følgebrev og CV som går direkte til rekruttereren. Hvis en jobb ikke har den knappen, gjør 'Søk'-funksjonen det også enkelt å sette navnet ditt i hatten. Det kan lede deg til selskapets nettside, og lander deg på siden for den spesifikke praksisplassen.

Mange bedrifter vil også ta ut gjettingen om hvem som ansetter ved å legge ut rekruttererens navn og profil på praksismuligheten på LinkedIn. Hvis du trenger det, kan du sende melding til personen direkte med spørsmål du måtte ha.

Bunnlinjen

Alt du trenger å gjøre er å komme i gang. Når profilen din er etablert, kan du begynne å bruke alle funksjonene som LinkedIn ble satt til å gjøre. Det er ganske enkelt å vedlikeholde, og i motsetning til Facebook, trenger du ikke å endre det på daglig basis. Å oppdatere informasjonen med noen måneders mellomrom er nok; ikke føl at du må koble deg til alle som vil ha kontakt med deg.

Å få mest mulig ut av nettstedet og profilen din kan hjelpe deg med å få den sårt tiltrengte praksisplassen – og få karrieren i gang.