Menneskelige Ressurser

Virtuelle isbrytere til bruk i eksterne møter

Du kan fortsette å bygge teamet hjemmefra

Kvinne foran en enhetsskjerm i videokonferanse på jobb

••• LeoPatrizi / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Leter du etter virtuelle isbrytere som du kan bruke med laget ditt på et tidspunkt hvor ansatte sannsynligvis vil unngå kontoret? I perioder med stress som en økonomisk krise og folkehelse, ønsker ansatte å jobbe hjemmefra og fjernarbeid med deres virtuelle team . Dette er helt forståelig når de alternativt kan øke risikoen for å få sykdommen og spre den ved å gå på jobb.

Faktisk får denne krisen arbeidsgivere til å revurdere hvor lang tid ansatte bruker på kontoret. Så fremover er det sannsynlig at disse virtuelle isbryterne vil tjene deg godt over tid. Med den kontinuerlige akselerasjonen av teknologiens kapasitet kan du forvente å ha kolleger som jobber eksternt fra hele landet – om ikke verden – ettersom kampen om spesifikke talenter, ferdigheter og erfaring eskalerer.

Virtuelle isbrytere hjelper til med å bygge relasjoner

Like mye som å holde kontakten for å drive forretninger er avgjørende i denne enestående tiden, er det også relasjonene du bygger med teamet ditt og andre kolleger. Dette er ikke en tid for business as usual, og du må vurdere seriøst å hjelpe hverandre med å holde fokus, glade og produktive. Virtuelle isbrytere vil hjelpe.

Virtuelle isbrytere for eksterne møter hjelpe deg å opprettholde en følelse av samhørighet med gruppen din. De legger til latter til en ellers potensielt skummel opplevelse. De gir økte følelser av samhørighet til dine ansatte, og de vil hjelpe deg med å bekjempe ensomhet ettersom alle jobber eksternt.

Hvis du leter etter en isbryter som du kan bruke i en Zoom, Webex, GoToMeeting, Skype eller Google Hangouts møte eller til og med via tekst eller smarttelefon, disse anbefalte virtuelle isbrytere og teambyggingsaktiviteter krever lite eller ingen forberedelser. De engasjerer ansatte raskt for å oppmuntre til komfort i virtuell kommunikasjon. Hvorfor ikke prøve disse virtuelle isbryterne for å starte eksterne møter?

Den beste isbryteren med ett ord

Denne isbryteren er enkel å utvikle og tilpasse for enhver teambuildingøkt, treningstime eller møte. Faktisk er det en av de enkleste og mest effektive mulighetene du har for å bryte isen i din nåværende avsidesliggende situasjon. De beste isbryter med ett ord er oppdatert for å inkludere ideer mens du jobber eksternt isolert, så hvorfor ikke prøve ut en versjon som passer din situasjon?

Be folk dele en morsom eller pinlig historie

Når du legger til rette for introduksjoner eller bryter isen til å begynne med i et møte, hjelper du deltakerne å bli kjent med hverandre ved å dele en kort morsom fakta eller en morsom historie. Du kan også be dine virtuelle deltakere om å dele en pinlig historie. Forskere har oppdaget at en pinlig historie ville hjelpe folk å slippe hemningene og bli mer kreative. I følge Harvard Business Review fant en studie at arbeidere som delte en pinlig historie om seg selv med teamet sitt, produserte 26 % flere ideer som spenner over 15 % flere brukskategorier i idédugnad enn arbeidere som ikke fortalte historiene.

Morsomme Icebreaker-spørsmål

Mørke tider krever øyeblikk av felles latter med kolleger. Ingenting fungerer bedre for å generere latter enn virtuelt morsomme og humoristiske isbrytere . De får ansatte til å føle seg nærmere hverandre når de deler latter selv i et eksternt møte. Du vil prøve flere eller generere dine egne virtuelle isbrytere basert på kunnskap og komfortnivå med arbeidsklimaet og kulturen din.

En favoritt isbryter for teambygging for møter

Denne isbryteren er bra for virtuelle møter fordi den tar bare en liten mengde tid, samtidig som den gir gode resultater for teambyggingsmålene dine. For denne virtuelle isbryteren, del teammedlemmene inn i grupper på fire eller fem og be møtedeltakerne finne 10 ting de har til felles med alle andre i gruppen deres.

Og du må også kreve at fellestrekkene de identifiserer ikke må ha noe å gjøre med arbeidet eller kroppsdelene deres (for eksempel jobber vi alle på Stillwater, vi har alle en munn.) Når gruppene deler sine 10 med andre grupper forventer at ansatte vil se etter fellestrekk og den virtuelle isbryteren vil generere latter, trøst og felles grunnlag.

Be deltakerne bruke chat-funksjonen til den eksterne programvaren

Du kan øke deltakelsen og få tilbakemeldinger ved å be teamet ditt legge inn svar i en chat for å lage en virtuell isbryter. Still et spørsmål som 'Hva tror du er det viktigste aspektet ved vår kundeservice?' og be alle gå raskt til chatten deres og skrive inn et svar på ett til fem ord. Ved å gjøre denne øvelsen vil du ikke bare vite at teammedlemmene dine fortsatt er der, men du vil ha engasjert dem og fått nyttig tilbakemelding.

Du kan bruke et hvilket som helst spørsmål for å gjøre denne virtuelle isbryteren både nyttig og en komfortabel måte å kickstarte samtalen på i begynnelsen av et møte. Ytterligere spørsmål du kan bruke inkluderer:

  • Hva er ditt beste tips for å lykkes med å jobbe eksternt?
  • Hva er den mest betydningsfulle verdien selskapet har høyt?
  • Hva har du likt best med å jobbe eksternt?
  • Hva har du mislikt mest med å jobbe eksternt?
  • Beskriv den beste funksjonen til det eksterne kontoret ditt.

The Five of Anything Icebreaker for Team Building

Når du jobber eksternt, leter du etter raske, enkle måter å bringe ansatte sammen. Du ønsker å bruke isbrytere som trekker et vellykket bidrag fra hver deltaker. The Five of Anything Icebreaker passer fint. Be deltakerne om å nevne fem av alt de liker eller misliker. Gjør valgene universelle slik at alle ansatte kan ha opplevd dem.

Be for eksempel de ansatte om å nevne sine fem favorittgrønnsaker, fem favorittblomster eller fem favorittrestauranter. Alle har en mening når du gir dem noen minutter til å tenke og skrive ned svarene deres. Be dem deretter dele med kollegene sine. Delingen skaper diskusjon og folk blir bedre kjent med hverandre.

Isbryterspørsmål for møter på jobben

Hvis du vil ha en rask isbryter som lar deltakerne dine gå rett inn i møtets tema, vil de riktige spørsmålene hjelpe dem med å fokusere. Disse isbryterspørsmålene kan få folk i gang med å tenke på temaet samtidig som de bryter isen i begynnelsen av et møte. Et eksempelspørsmål for et møte om markedsføring er: Hvordan kan du bruke sosiale medier til markedsføring mer effektivt? Du kan også stille mer generelle spørsmål som: Hva er det som gjør verden til en verden i dag?

Dine favoritter: En isbryter å bruke med ethvert emne

Virtuelle isbrytere er nyttige for teambuilding når du setter dem opp for å gjøre alle som deltar riktig. Med isbrytere om ethvert emne , beholder den ansatte kontrollen over hva han eller hun ønsker å dele med gruppen. Følgelig føler deltakerne seg trygge. Denne typen isbryter gir interaksjonen og oppvarmingen du søker for deltakerne.

Du kan bruke ethvert emne som ikke er relatert til religion, politikk, sex eller et potensielt polariserende eller kontroversielt emne. Be for eksempel ansatte dele sin favorittby, mat, frukt, blomst, museum, ferie, bok, film, dyr eller fugl. Du får driften. Nesten alle emner fungerer.

Eller, på baksiden, kan du velge å fokusere på deltakernes minst favorittmat, grønnsak, by, film, bok, iskremsmak og så videre. Dine ansattes favoritter og minst favoritter begrenses kun av fantasien din.

Icebreaker: Hvis du kunne velge bare én, hvilken ville du valgt?

I disse isbryterne blir sesjonsdeltakerne bedt om å velge bare ett valg for emnet som er tildelt. I denne isbryteren , spør du deltakerne om hvilket dyr, hvilken mat, hvilken blomst, hvilket tre, hvilken historisk figur eller hvilken levende legende de ønsker å være hvis de bare kunne velge ett. Svarene deres på spørsmålet forteller de andre deltakerne noe om dem som mennesker. Beskrivelsen deres av hvorfor de valgte den de delte forteller deltakerne enda mer.

Bunnlinjen

Virtuelle isbrytere er en fin måte å varme opp samtalen til deltakere på et møte, en trening, en klasse eller en teambuildingøkt. Fordi deltakerne dine må jobbe sammen om en rekke prosjekter og problemer, hjelper virtuelle isbrytere å få frem det beste i teamet og skape en følelse av sammenheng i prosessen.

Artikkelkilder

  1. Harvard Business Review. Forskning: For bedre idédugnad, fortell en pinlig historie . Åpnet 6. august 2020.