Karriereråd

Tips for virtuelle nettverk for eksterne profesjonelle

Utvid nettverket ditt uten å gå til kontoret

Ung forretningsmann i nettverk på hjemmekontoret sitt.

•••

Getty Images/PeopleImages

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du jobber på et kontor eller en annen arbeidsplass på stedet, nettverk er enkelt. Når du samles i pauserommet, deltar på møter eller kjører heisen, danner du naturlig forbindelse og relasjoner med kollegene dine.

Etter hvert som folk går videre til forskjellige roller, kan du holde kontakten og nå ut når du starter et jobbsøk, eller når du oppdager at en tidligere kollega har vært hos et selskap der du ønsker å jobbe.

Imidlertid kan denne sømløse nettverksopplevelsen bli mer utfordrende når du jobber eksternt, noe som nå har blitt enda mer vanlig. I følge en PwC-undersøkelse, fra juni 2020, jobbet 77 % av kontoransatte eksternt minst én dag i uken. Totalt sett svarte 72 % at de ønsker å jobbe borte fra kontoret minst to dager i uken, mens 32 % av de spurte foretrakk å jobbe borte fra kontoret uansett.

For folk som for øyeblikket jobber eksternt, så vel som de som velger eksternt arbeid på grunn av personlige preferanser, kan nettverksbygging kreve mer innsats, men det er på ingen måte utenfor rekkevidde.

Slik kommer du i gang med å vokse – og vedlikeholde – forbindelser hvis du er en ekstern profesjonell.

Dra nytte av sosiale medier

For eksterne arbeidere er sosiale medier ideelle siden de er designet for å fremme eksterne tilkoblinger. Det er en enkel måte å få kontakt med mennesker som du kanskje ikke møter personlig. Prøv disse taktikkene for sosiale medier:

  • Bli med LinkedIn-grupper : Disse gruppene er organisert rundt yrkeskategorier, som kompetanse, industri og så videre. Du kan også bli med i grupper for alumni. Når du er medlem av grupper, delta i samtalene.
  • Bli med Facebook-grupper : Selv om Facebook er mer assosiert med moro enn arbeid, har denne sosiale mediegiganten også mange grupper viet til karrierer, fra bransjefokuserte grupper til jobbsøkende.
  • Følg og chat med tankeledere på Twitter : Å være aktiv på Twitter kan også være en måte å bygge nettverk på – følg de store navnene i bransjen din og delta i en samtale.

Ikke sikker på hvordan du skal begynne å engasjere deg på sosiale medier? Prøv å legge ut en lenke til en relevant, arbeidsrelatert artikkel sammen med kommentaren din. Eller, hvis du ser at noen legger ut et spørsmål eller ber om anbefalinger, kan du komme med et svar.

Sørg for å få kontakt med dine nåværende og tidligere kolleger på sosiale medieplattformer også.

Delta på virtuelle arrangementer

Mange organisasjoner som holdt personlige arrangementer går nå over til virtuelle arrangementer. Du kan oppdage enda flere forbindelser enn du ville gjort på en personlig konferanse. En IDC-undersøkelse rapporterer at litt over halvparten av arrangementene mistet publikum i overgangen, men 46 % fikk deltakere som et resultat av å flytte på nettet.

Å delta på disse arrangementene kan også være en god måte å nettverke på. Mange oppfordrer deltakere til å chatte og bli med i arrangementsspesifikke nettgrupper.

Dra nytte av alt disse arrangementene tilbyr. Delta på virtuelle konferanser og foredragsmøter. Etterpå kan du til og med vurdere å nå ut til foredragsholdere eller andre deltakere som du koblet til under arrangementet.

Når det er trygt å gjøre det, kan du også delta personlig nettverksarrangementer som happy hours, konferanser og mer – det er sant selv om du jobber eksternt. Å delta på kurs kan også være en måte å møte og få kontakt med flere mennesker i din bransje. Og når personlige sammenkomster ikke lenger er forbudt, vurdere frivillighet , som også kan være en måte å møte og få kontakt med flere mennesker.

Hvis du jobber eksternt, bør du vurdere å bli med i et coworking space. Sammen med å tilby et sted å jobbe og internettilgang, tilbyr de fleste en sosial komponent ved at du kan møte mennesker personlig og delta på arrangementer som arrangeres på stedet.

Bygg relasjoner med dine nåværende kolleger

Hvis du er en ekstern ansatt, dra nytte av kontorchatprogrammer og videomøter. Selv om dette er profesjonelle arenaer, som med personlige møter og samtaler, er det rom for å være sosial og etablere relasjoner.

Prøv å ta en liten prat i starten av videomøter mens du venter på at folk skal logge på, og foreta en samtale på chat også. Å sende et emoji-svar eller en gif kan gå en lang vei mot å bygge et vennskap.

Sørg for å slå på videoen din under møter hvis det er et alternativ – det er lettere å bygge forbindelser når folk kan se ansiktsuttrykkene dine. Og hvis du ikke har sporadiske møter med kolleger, kan du prøve å få dem på kalenderen.

Du kan også bli med i Slack-kanaler som ikke er opprettet av kontoret ditt – det er en Slack-kanal for alle steder, bransjeinteresser og hobbyer der ute. Så hvis du liker filmer, eller ønsker å komme i kontakt med andre journalister eller Javascript-programmerere, søk etter den relevante kanalen for disse interessene.

Hold kontakten med tidligere kolleger

Det er ikke nok å ta skritt for å danne et forhold. Du må også opprettholde den ved å holde kontakten. Tross alt vil du ikke bare nå ut til folk når du trenger en tjeneste. Ingen har det bra med det.

Selv om du ikke kan komme i kontakt med noen personlig på grunn av geografiske årsaker, er det fortsatt mange måter å holde kontakten på:

  • Send en og annen e-post for å si hei
  • Del artikler, nyheter eller stillingsannonser som du tror vil interessere personen
  • Kommenter personens innlegg på sosiale medieplattformer

Fremfor alt, mål å være autentisk når du nettverker. Å holde kontakten med folk du virkelig synes er interessante og liker å snakke med vil gjøre oppgaven til en fornøyelse, ikke et ork.

Artikkelkilder

  1. PwC. ' Når alle kan jobbe hjemmefra, hva er kontoret til for? PwCs US Remote Work Survey .' Åpnet 6. august 2020.

  2. IDC. ' IDC Survey finner overgangen til virtuelle arrangementer en beskjeden suksess med rom for forbedring .' Åpnet 6. august 2020.