Finne En Jobb

Besøk et karrieresenter eller en karriererådgiver

Finn ut hvem som kan gi råd og veiledning i jobbsøkingen din

Studenter ved datamaskin i voksenopplæringsklasserommet

••• Caiaimage/Sam Edwards / Getty ImagesAlle kan bruke litt hjelp i jobbsøkingen sin. Du kan imidlertid få verdifulle råd om jobbsøking uten å tømme banken.

Dagens oppgave er å finne en rimelig, eller til og med gratis, karriererådgiver som kan hjelpe deg med å veilede deg i startfasene av jobbsøkingen.

Karriererådgivere kan lese og gjennomgå CV-en og følgebrevene dine, anbefale nettverksmuligheter og til og med hjelpe deg med å finne ideelle steder å søke jobb.

Finne en karriererådgiver

Nedenfor er en liste over steder du bør kontakte for å finne en rimelig karriererådgiver.

Ditt College Career Services Office: Hvis du er en høyskolestudent eller høyskoleutdannet, kontakt karriereservicekontoret på skolen din eller alma mater. Høgskolestudenter mottar vanligvis gratis høyskoleveiledning, og kan ofte delta på jobbsøkingsverksteder og nettverksarrangementer.

Mange høyskoler tilbyr lignende tjenester til alumni; disse tjenestene er ofte gratis, eller koster en rimelig pris. Karrieretjenestekontorer har også en tendens til å tilby gratis informasjon for studenter og alumner på nettet, for eksempel tilgang til online jobblistedatabaser.

Ditt alumninettverk: Hvis du er utdannet, har kontoret for karrieretjenester (eller alumnikontoret) sannsynligvis en slags alumnirådgivernettverk . Alumni som melder seg frivillig til å bli med i dette nettverket er villige til å snakke med deg om dine karriererelaterte spørsmål og gi deg råd om jobbsøking.

Ditt lokale offentlige bibliotek: Mange lokale bibliotekene holder jobbsøkingsverksteder eller seminarer , som ofte er gratis eller rimelig. Noen biblioteker holder til og med jobbklubber , som gir arbeidssøkere støtte og råd. Spør en lokal bibliotekar om biblioteket ditt har tilgang til jobblistedatabaser, eller har annet jobbsøkingsmateriell.

Ditt lokale handelskammer: Mange handelskamre tilbyr karriere- eller jobbmesser, workshops og ulike nettverksmuligheter. Søk i Chamber of Commerce International Directory for kontaktinformasjon.

Ditt utenriksdepartementets arbeidskontor: DoL-kontorer tilbyr nettbaserte og personlige arbeidstjenester, inkludert jobbmesser, en jobbdatabase og andre karriereressurser. Du kan finne kontaktinformasjon for arbeidsdepartementet her .

Amerikanske jobbsentre: U.S. Department of Labor driver en rekke amerikanske jobbsentre, eller AJCs (tidligere kalt One-Stop Career Centers). AJCs tilbyr gratis karriererådgivning, arbeidsverksteder, nettverksarrangementer og mer. Finn din lokale AJC her .

Privat karriererådgiver: Hvis du har råd, bør du vurdere å ansette en privat praksis karriererådgiver . Før du gjør det, ta kontakt med National Career Development Association (NCDA) Forbrukerretningslinjer for valg av karriererådgiver . Den gir en oversikt over rollene til en karriererådgiver, informasjon om opplæring og legitimasjon, hva du bør forvente og kreve som klient, etisk praksis og mer.