Karriere Planlegging

Webkarrierer innen utvikling, design og markedsføring

Sammenligning av karrierer innen webutvikling, design og markedsføring

Nettleservindu

••• filizbbr/iStock/Getty Images Plus

Veksten av nettet de siste par tiårene har ført med seg noen nye stillingstitler. For eksempel, hadde noen noen gang hørt om en webmaster før midten av 1990-tallet? Den har også omdefinert noen eldre titler som reklamesalgsrepresentant. Annonseselgere pleide å selge annonseplass eller tid bare i magasiner og aviser og på radio og TV. I løpet av de siste to tiårene har de lagt til nettsteder til repertoaret sitt. Som du kan se, er nettkarrierer ikke bare for teknikere. Denne voksende industrien tar også imot de som er kreative og forretningsorienterte.Hvis du er interessert i en nettkarriere, her er noen yrker du bør vurdere.

Annonsesalgsrepresentant

Annonseselgere selge annonseplass på nettsider. De trenger minst en videregående vitnemål, men mange arbeidsgivere foretrekker en bachelorgrad. Annonseselgere tjente en median årslønn på $43 360 i 2009.

Grafisk designer

Grafiske designere er ofte ansvarlige for hvordan nettsider ser ut og blir ofte referert til som webdesignere. De bruker visuelle elementer for å kommunisere meldinger gjennom dette mediet så vel som gjennom andre. Mange arbeidsgivere foretrekker å ansette grafiske designere som har tatt en bachelorgrad i grafisk design. Grafiske designere tjente en median årslønn på $43 180 i 2009. Inntektene varierte for de som jobbet på frilansbasis, slik mange grafiske designere gjør.

Markedssjef

Markedssjefer bestemme hvordan nettsteder skal markedsføres til publikum. De må ha oppnådd en bachelor- eller mastergrad i markedsføring eller en MBA med konsentrasjon innen markedsføring. Markedssjefer tjente en median årslønn på $110 030 i 2009.

Webutvikler

Webutviklere har en tendens til de tekniske aspektene ved å lage nettsteder. Mens mange arbeidsgivere foretrekker å ansette jobbkandidater med en bachelorgrad i et datarelatert felt, vil noen kun vurdere de med erfaring og sertifisering. Nettutviklere tjente en median årslønn på $77 010 i 2009.

Nettmester
Webmastere er dataspesialister som vedlikeholder nettsider. Webmastere kalles også webadministratorer. Arbeidsgivere krever vanligvis at de de ansetter har en førsteamanuensis grad eller sertifikat, men en bachelorgrad i en datarelatert hovedfag kan være nødvendig for mer avanserte stillinger. Webmastere tjente en median årslønn på $77 010 i 2009.

Forfatter eller redaktør

Forfattere og redaktører er ansvarlig for å produsere det skriftlige innholdet på nettsider. Forfattere lager innhold under ledelse av redaktører som bestemmer hvilket innhold som skal være på nettstedet. Mens forfattere og redaktører ikke har noen formelle utdanningskrav, foretrekker mange arbeidsgivere å ansette de som har en bachelorgrad i journalistikk, engelsk eller kommunikasjon . Mange forfattere jobber på frilansbasis og blir betalt av artikkel eller prosjekt. Noen nettstedskribenter er ansatt på heltid og tjener derfor lønn.Lønnsforfattere tjente generelt en median årslønn på $53.900 i 2009. Redaktører tjente en median årslønn på $50.800.

Kilder:
Bureau of Labor Statistics, U.S. Department of Labor, Occupational Outlook-håndbok , 2010-11 Edition, på Internett på http://www.bls.gov/oco/ og
Employment and Training Administration, U.S. Department of Labor, O * NET Online , på Internett kl http://online.onetcenter.org/ (besøkt 1. april 2011).

Utforsk flere karrierer etter felt eller bransje

Sammenligning av nettkarrierer
Minimum utdanning Tillatelse Median lønn
Annonsesalgsrepresentant Min.: HS-diplom; Pref.: bachelor ingen $43 360
Grafisk designer Bachelor ingen $43 180
Markedssjef Bachelor eller master ingen $110 030
Webutvikler Bachelor ingen $77 010
Nettmester Associate eller sertifikat ingen $77 010
Forfatter og redaktør Ingen påkrevd, men bachelor er ofte foretrukket ingen $53 900 (skribent)
$50 800 (utgiver)