Menneskelige Ressurser

Hva er de 10 beste fremgangsmåtene hvis du må permittere som arbeidsgiver?

Ta disse trinnene nøye for å beskytte virksomheten din og gjenværende ansatte

Beste praksis ved permitteringer har betydning for de ansatte du permitterer og de ansatte som overlever permitteringene. Med permitteringer kan du kutte kostnader og samtidig bevare forholdet til de mest kritiske ansatte. Planlegg først for organisasjonens fremtid når du tar fatt på en permittering.Du må takle problemene og utfordringene du forventer vil oppstå før, under og etter at du permitterer dine verdsatte ansatte. Denne forventningen vil tillate deg å vurdere alle alternativer før du permitterer ansatte også.

Å kommunisere alternativene du vurderte vil også dempe slaget ved å måtte permittere ansatte – når du innser at permitteringer er det eneste alternativet. Suksessen til organisasjonen din fremover avhenger av denne omtenksomheten og kommunikasjonen.

Dette er beste praksis fra arbeidsgivere overfor de ansatte de må permittere. Finn ut hvordan du kan hjelpe de ansatte som overlever permitteringene til å opprettholde positiv moral og motivasjon. Bruk disse beste fremgangsmåtene.

Slik beviser du jobben og karrieren din i lavkonjunktur

GettyImages_80410247.jpg

Fuse/Fuse/Getty Images

I det økonomiske kaoset som fra tid til annen hersker i verden, vil mange ansatte miste jobben. Dessverre kan du være en av dem. Avhengig av din bransje, styrken til bedriften din, ditt fortsatte salg (eller mangel på sådan), din ansettelsesrolle og beslutningene tatt av myndighetspersoner, kan trusselen om permittering være overhengende.

Ikke begrav hodet i sanden og håper alle potensielle trusler mot jobben din forsvinne. De vil ikke.

Før du foretar en reduksjon i arbeidsstyrken

514408713.jpg

Jetta Productions/Blend Images/Getty Images

Ditt salg og lønnsomhet er ikke i tråd med dine anslag og mål. Du har prøvd kostnadskutt for hele selskapet og strømlinjeformet arbeidsprosesser. Avdelinger har deltatt i kontinuerlige forbedringsdiskusjoner og planer.

Men utgiftene dine fortsetter å øke. Utgiftene dine stemmer ikke overens med bedriftens nåværende behov. Hva er dine alternativer? Ofte er det ingen gode svar. Men sjekk disse ut som rimelige alternativer.

Nedbemanning med verdighet

BC8400-001.jpg

Alan Thornton/The Image Bank/Getty Images

Nedbemanning eller permittering er en giftig løsning. Brukt sparsomt og med planlegging av nedbemanning kan være en organisatorisk livredder, men når permitteringer brukes gjentatte ganger uten en gjennomtenkt strategi, kan nedbemanning ødelegge en organisasjons effektivitet.

Hvordan du behandler folk har virkelig betydning - for menneskene som drar og menneskene som blir igjen. Se en eksempel på permitteringsbrev for ansatte .

Hvilket varsel må en arbeidsgiver gi for permitteringer?

Forretningsmann ble permittert fra jobben sin.

D-Ingen / Getty Images

Arbeidsgivere har en rekke ansvar overfor sine ansatte. Men arbeidsavslutning er ikke et område som den føderale regjeringen lovfester bortsett fra i noen få tilfeller. De WARN-loven har visse krav som arbeidsgivere må følge, så du vil gjøre deg kjent med det.

Trenger du å forstå hvor mye advarsel en arbeidsgiver trenger for å gi en ansatt i en rekke oppsigelsesscenarier?

7 tips for medfølende permitteringer

Jupiterimages/Jupiterimages/Getty Images

Ingen ønsker å si opp gode ansatte. Disse syv tipsene vil hjelpe deg med å oppnå nødvendige permitteringer med medfølelse og empati for de ansatte du permitterer og de ansatte som blir igjen.

Bruk disse tipsene for å lykkes med å permittere ansatte samtidig som du beholder lojaliteten til de som er igjen.

Nedbemanning av overlevende

169270714.jpg

Robert Daly/Caiaimage/Getty Images

Uansett omstendighetene dine har dere alle noe til felles under og etter nedbemanning – permitterte overlevende, de kan være, bør være, heldige ansatte som klarte seg under oppsigelsene og nedbemanningen.

De fleste organisasjoner investerer sin innsats i å hjelpe de nedbemannede medarbeiderne videre. Dette er etisk, fornuftig og positiv . I tillegg ser de overlevende på. Men enda viktigere er hvordan du behandler de ansatte som blir igjen.

Overlevende kan sveve etter nedbemanning

149678671.jpg

Jetta Productions/Blend Images/Getty Images

Hvis du gjør de riktige tingene riktig, kan du minimere, og til og med eliminere, de negative organisatoriske konsekvensene av permitteringer. Finn ut hvordan du kan minimere virkningen av permitteringer og nedbemanning på dine etterlatte, de ansatte som blir igjen etter en permittering eller nedbemanning.

Sluttvederlag

Stuart O'Sullivan/ Bildebanken/ Getty Images

Sluttvederlag er penger som en arbeidsgiver kanskje vil gi til en ansatt som slutter. Normale omstendigheter som kan berettige sluttvederlag inkluderer permitteringer, jobbeliminering og gjensidig avtale om å skille lag uansett årsak.

Sluttvederlag utgjør vanligvis en uke eller to med lønn for hvert tjenesteår i selskapet. Sluttvederlag anbefales sterkt for arbeidsgivere som foretar permitteringer. Det er en vennlig og gjennomtenkt gest, og husk – de gjenværende ansatte ser på.

Sjekkliste for ansettelsesavslutning

Chris Ryan/Caiaimage/Getty Images

Ansatte forlater organisasjonen din av gode og dårlige grunner. På den positive siden finner de nye muligheter, går tilbake til skolen, går av med pensjon eller får drømmejobben. Mindre positivt blir de sparket for dårlige prestasjoner eller dårlige deltakelse eller oppleve en permittering på grunn av en nedgang i virksomheten. Jeg

I hvert tilfelle trenger du en arbeidsoppsigelse sjekkliste for å hjelpe den ansattes sluttprosessen gå problemfritt.

Hvordan takle når kollegaer mister jobben

Sean De Burca/The Image Bank/Getty Images

Du er trist, du er redd, og du er bekymret for at jobben din kan være den neste som skal gå. Du er også lettet, du er takknemlig, og du føler deg skyldig over at du fortsatt har en jobb. Du lider av tapet av kollegene dine, og til tross for at du er en overlevende i nedbemanning, føler du deg også litt som et offer.

Velkommen til den nye verden av blandede følelser mens du lærer å takle tapet av kollegene dine i en permittering.