Jobbsøking

Hva er myke ferdigheter?

Definisjon og eksempler på myke ferdigheter

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Definisjon av myke ferdigheter

Theresa Chiechi / The BalanceMyke ferdigheter er ikke-tekniske ferdigheter som relaterer seg til hvordan du jobber. De inkluderer hvordan du samhandler med kolleger, hvordan du løser problemer og hvordan du styrer arbeidet ditt.

Lær hva myke ferdigheter er, typer og eksempler på myke ferdigheter og måter å utvikle myke ferdigheter på.

Hva er myke ferdigheter?

Myke ferdigheter relaterer seg til hvordan du jobber. Myke ferdigheter inkluderer mellommenneskelige (menneskelige) ferdigheter, kommunikasjonsevner, lytteferdigheter , tidsstyring og empati, blant andre.

Ansettelsesledere ser vanligvis etter jobbkandidater med myke ferdigheter fordi de gjør noen mer vellykket på arbeidsplassen. Noen kan være gode med teknisk, jobbspesifikke ferdigheter , men hvis de ikke kan administrere tiden sin eller jobbe i et team, kan det hende de ikke lykkes på arbeidsplassen.

  • Alternative navn : Mellommenneskelige ferdigheter, essensielle ferdigheter, ikke-kognitive ferdigheter

Hvordan myke ferdigheter fungerer

Myke ferdigheter er også viktige for suksessen til de fleste arbeidsgivere. Tross alt, nesten hver jobb krever at ansatte engasjerer seg med andre på en eller annen måte.

En annen grunn til å ansette ledere og arbeidsgivere ser etter søkere med myke ferdigheter er at myke ferdigheter er det overførbare ferdigheter som kan brukes uavhengig av personens jobb. Dette gjør jobbkandidater med myke ferdigheter til svært tilpasningsdyktige medarbeidere.

Myke ferdigheter er spesielt avgjørende i kundebaserte jobber. Disse ansatte er i direkte kontakt med kunder. Det krever flere myke ferdigheter for å kunne lytte til en kunde og gi den kunden hjelpsom og høflig service.

Typer myke ferdigheter

Myke ferdigheter inkluderer de personlige egenskapene, personlighetstrekkene og kommunikasjonsevner nødvendig for å lykkes på jobben. Myke ferdigheter karakteriserer hvordan en person samhandler i hans eller hennes forhold til andre.

Myke ferdigheter inkluderer:

Flere myke ferdigheter : Liste over topp myke ferdigheter arbeidsgivere verdsetter.

Hvordan få myke ferdigheter

I motsetning til harde ferdigheter som er lært, ligner myke ferdigheter på følelser eller innsikt som lar folk lese andre. Disse er mye vanskeligere å lære, i hvert fall i et tradisjonelt klasserom. De er også mye vanskeligere å måle og evaluere.

Når det er sagt, noen jobbferdighetsprogrammer dekker myke ferdigheter. De kan diskutere myke ferdigheter slik at arbeidssøkere vet hva de er og viktigheten av å fremheve dem på CV-en.

Hvis du har jobbet en stund, er sjansen stor for at du allerede har utviklet noen myke ferdigheter. Hvis du for eksempel har jobbet i detaljhandel, har du jobbet i et teammiljø. Hvis du har hjulpet misfornøyde kunder med å finne en løsning, har du brukt ferdigheter i konfliktløsning og problemløsning.

Hvis du er ny på jobb, tenk på andre aktiviteter du har gjort, enten gjennom skolen eller på frivillig basis. Sjansen er stor for at du har måttet kommunisere, tilpasse deg endringer og løse problemer.

Du kan også reflektere over myke ferdigheter du trenger for å utvikle. For eksempel, i stedet for bare å diskutere problemer med lederen din, foreslå løsninger på disse problemene. Hvis du ser en kollega som sliter, tilby å si opp. Hvis det er en prosess som kan forbedre arbeidsplassen din, foreslå det.

Arbeidsgivere spør vanligvis ikke direkte om du har myke ferdigheter. I stedet presenterer de situasjoner og spør hva du ville gjort for å vurdere om du har myke ferdigheter.

Fremhev dine myke ferdigheter

Når du søker på en ny jobb, fremhev dine myke ferdigheter så vel som dine jobbspesifikke. Lag først en liste over de myke ferdighetene du har som er relevante for jobben du ønsker. Sammenlign listen over myke ferdigheter med stillingslisten.

Inkluder noen av disse myke ferdighetene i CV-en din. Du kan legge dem til en ferdighetsdelen .

Du kan også nevne disse myke ferdighetene i din følgebrev . Velg en eller to myke ferdigheter du har som ser ut til å være de viktigste for jobben du ønsker. I følgebrevet ditt, gi bevis som viser at du har de spesielle ferdighetene.

Til slutt kan du fremheve disse myke ferdighetene i din intervjuer . Du kan demonstrere dine myke ferdigheter under intervjuet ved å være vennlig og imøtekommende. Hvis du følger nøye med mens intervjueren snakker, vil du vise dine lytteferdigheter.

Viktige takeaways

  • Myke ferdigheter er ikke-tekniske ferdigheter som påvirker ytelsen din på arbeidsplassen.
  • Du har sannsynligvis allerede myke ferdigheter fra skole- og arbeidserfaring.
  • Du kan også utvikle myke ferdigheter på jobb, skole, frivillige aktiviteter og i jobbtreningsprogrammer.
  • Inkluder dine myke ferdigheter i din CV og følgebrev.
  • Vis dine myke ferdigheter under intervjuer.

Artikkelkilder

  1. Society for Human Resource Management. ' SHRM/Mercer Survey Funn: Jobbferdigheter for søkere på startnivå ,' Side 4. Åpnet 13. juni 2020.

  2. South Dakota Department of Education. ' Myke ferdigheter .' Åpnet 13. juni 2020.

  3. Office of Disability Employment Policy. ' Ferdigheter til å betale regningene ,' Side 7. Åpnet 13. juni 2020.

  4. Universitetet i Cincinnati. ' De myke ferdighetene som gir deg drømmejobben din .' Åpnet 13. juni 2020.