Juridiske Karrierer

Hva kan videregående elever gjøre for å forberede seg til jusstudiet?

Videregående elever kan utvikle ferdigheter for å søke på jusstudiet

Nærbilde av elevskriving i klasserommet; Lærer og studenter i bakgrunnen

•••

Bland bilder / Hill Street Studios / Brand X Pictures / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hvis du er sikker på at du vil bli advokat, men du fortsatt går på videregående, har du fortsatt mange år på deg lovskolesøknader . Det skader imidlertid ikke å planlegge fremover. Adgang til jusstudier er svært konkurransedyktig, og å vite hvordan du forbereder deg tidlig kan hjelpe deg med å bli en mer vellykket søker.

Viktige ferdigheter for jusstudiet

Jusskoler ser etter et sett med ferdigheter som du kan begynne å utvikle når som helst i det akademiske arbeidet ditt. Disse ferdighetene inkluderer:

  • Problemløsning.
  • Leseforståelse.
  • Muntlig og skriftlig kommunikasjon.
  • Undersøkelser.
  • Organisering og tidsstyring.
  • Kritisk tenking.
  • Samfunnsengasjement og offentlig tjeneste.

Så tidlig som på videregående kan du begynne å følge klasser og ekstrakurser som hjelper deg med å forbedre og utvikle disse ferdighetene.

Hvilket hovedfag er best for pre-lov?

Videregående elever som er interessert i å gå på jusstudier ser ofte etter utfordrende og respekterte høyskoler å delta på. Mange av dem lurer også på om de bør søke på visse programmer eller hovedfag innen disse institusjonene.

Imidlertid oppgir de fleste jusskoler det undergraduate major spiller ingen rolle. Studenter søker og blir akseptert til jusstudiet med alle typer hovedfag, selv om de fleste kommer inn med en sterk liberal kunstbakgrunn.

Enkelte hovedfag er mer vanlige blant jusstudenter, men det er i stor grad på grunn av selvvalg. Juss er komplisert og teknisk, og advokater vet aldri hvilke ferdigheter som vil være relevante for en bestemt sak. Jusskoler tar gjerne imot søkere med mindre tradisjonell akademisk bakgrunn.Faktisk kan en uventet major hjelpe søknaden din til å skille seg ut.

Karakterene dine er viktigere enn hovedfaget dittog dine forhold til fakultetsmedlemmer.Du trenger en høy GPA og sterk anbefalinger for jusstudiet, noe som betyr at du må gjøre det bra i timene dine og bli kjent med minst noen få fakultetsmedlemmer.

Mens du vurderer hvilken høyskole du skal gå på, se etter muligheter for å utvikle profesjonelle og akademiske relasjoner med fakultetsmedlemmer. Noen skoler er kjent for å fremme interaksjon mellom student og fakultet, og mange høyskoler tilbyr spesielle utmerkelsesprogrammer som hjelper studenter og fakultetet til å jobbe sammen. Når du søker på skoler, se nærmere på hvem som kan delta i disse programmene og hvordan du kvalifiserer deg.

Du kan også spørre nåværende studenter om deres evne til å utvikle relasjoner med fakultetsmedlemmer.

Hvordan forberede seg til å bli advokat på videregående

Selv før du begynner å se på høgskoler, er det imidlertid en rekke ting du kan gjøre på videregående for å gjøre deg selv til en god jusskandidat og en bedre advokat. Disse trinnene vil også forbedre sjansene for opptak på høyskoler og forberede deg til å gjøre det bra i grunnkursene.

  1. Se etter praktisk erfaring. Selv som ungdomsskoleelev kan du kanskje få praktisk erfaring i advokatyrket. Enten det er en sommerjobb eller en praksis for kurskreditt (eller bare et informativt intervju med en venns advokatforelder), lær alt du kan om hva advokater gjør og hvordan profesjonen fungerer. Det vil plassere deg foran den typiske jusskolesøkeren som aldri har sett en juridisk brief eller besøkt en rettssal. Og det vil hjelpe deg å finne ut om du bør gå på jusstudiet.
  2. Vær aktiv i verden. Selv om dine fritidsaktiviteter ikke har noe med jus å gjøre, kan de gjøre deg til en bedre jusskandidat. Frivillig arbeid, for eksempel, kan lære deg verdifulle leksjoner om utfordringene som folk i samfunnet ditt møter, noe som kan gjøre deg til en mer informert person , som kan hjelpe deg med å bestemme hvilken type jus du vil praktisere og hvorfor. Til og med fritidsaktiviteter som bare er for moro skyld, for eksempel sport, kunst eller teater, kan lære deg verdifulle ferdigheter i tidsledelse når du balanserer dem med timene dine, noe som kan hjelpe deg med å forberede deg på utfordringene ved både bachelor- og jusstudier.
  3. Ta avanserte klasser. Høyskole er vanskelig, og jusstudiet er enda vanskeligere. Å ta utfordrende kurs på videregående vil hjelpe deg med å forberede deg på kravene til å opprettholde en høy GPA som bachelor, som er en av de viktigste faktorene for å maksimere sjansene dine for lovskoleopptak .
  4. Forbedre dine standardiserte testferdigheter. LSAT er en av de mest utfordrende standardiserte testene som finnes. Det er også en av de viktigste faktorene som jusskoler vurderer i sine opptakskriterier. Læringsstrategier og beste praksis for å lykkes med standardiserte tester kan forberede deg til å ta LSAT.
  5. Øv på å snakke og skrive offentlig. Å kommunisere dyktig og tydelig er viktig, både for å søke og lykkes på jusstudiet. Selv på videregående kan du begynne å øve på disse ferdighetene. Meld deg på skolens tale- og debattteam eller prøv et skuespill for å begynne å øve på å tale offentlig. Ta skrivetunge kurs, for eksempel utfordrende engelsk- og historietimer, for å forbedre skrivingen din. Hvis videregående skole har muligheten til å skrive en senioroppgave eller presentere et hovedprosjekt, kan dette hjelpe deg med å jobbe med kommunikasjonsevner samt lære gode forskningsteknikker, en annen viktig ferdighet for bachelor- og jusstudier.
  6. Utforsk andre mulige karriereveier. Selv om det er bra å ha mål, vær sikker på at du ikke er så fokusert på ideen om å bli advokat at du glemmer å se på andre alternativer også. Selv om du for tiden er en utmerket debattant og elsker å skrive, kan du finne din sanne lidenskap for antropologi eller markedsføring. Jusstudiet er dyrt og utfordrende. Bruk tiden du har til rådighet til å utforske mange interesser for å sikre at det er et mål du virkelig ønsker å forfølge.

Artikkelkilder

  1. Penn State. ' Forlovsrådgivning .' Åpnet 26. januar 2020.

  2. Carlton Career Center. ' Forbereder til jusstudiet .' Åpnet 26. januar 2020.

  3. William & Mary kunst og vitenskap. ' Forbereder til jusstudiet .' Åpnet 26. januar 2020.

  4. UMass Amherst Pre-Law Advising Office. ' Hvordan forbereder jeg meg til jusstudiet? ' Åpnet 26. januar 2020.

  5. University of California Berkeley Career Center. ' Law School - Anbefalingsbrev .' Åpnet 26. januar 2020.

  6. Harvard Law School. ' Anbefalingsbrev .' Åpnet 26. januar 2020.

  7. Brown University Law Karriererådgivning. ' Forbereder til jusstudiet .' Åpnet 26. januar 2020.

  8. UMass Amherst Pre-Law Advising Office. ' Hvordan bør jeg forberede meg til LSAT? ' Åpnet 26. januar 2020.