Karriere Planlegging

Hvilken karriere bør en INFP velge?

Din Myers Briggs personlighetstype

Sosialarbeider med klient

••• SilviaJansen / Getty Images

Har du funnet ut at din personlighetstype er INFP (står for Introversion (I), Intuition (N), Feeling (F), Perception)? Kanskje du lærte at du er en INFP fra en karriererådgiver etter at han eller hun administrerte Myers Briggs Type Indicator (MBTI) eller kanskje du bestemte det selv etter å ha lest om psykiateren Carl Jungs personlighetsteori. Hvis du aldri har hørt om Carl Jung og hans personlighetsteori eller MBTI, her er litt bakgrunn.

MBTI er basert på Jungs teori, og den brukes ofte for å hjelpe folk med å ta karriererelaterte beslutninger. Karriereeksperter mener at det å vite hva din personlighetstype er kan hjelpe deg med å velge en karriere som passer deg og lede deg mot det riktige arbeidsmiljøet. I et nøtteskall bruker eksperter dette instrumentet for å hjelpe deg å lære hva din sanne personlighetstype er og hvilken karriere som vil gjøre deg lykkeligst.

I følge teorien bak MBTI består personlighetstypen din av dine preferanser for hvordan du gjør ting, hvordan du føler deg energisk, hvordan du oppfatter informasjon, hvordan du tar avgjørelser og (generelt) hvordan du lever livet ditt. Individer gir energi gjennom introversjon (I) eller ekstroversjon (E), oppfatter informasjon gjennom sansing (S) eller intuisjon (N), tar avgjørelser ved å tenke (T) eller Følelse (F), og leve livene sine ved å dømme (J) eller perceiving (P).

Jung teoretiserte at mens vi hver viser aspekter av begge preferansene i hvert par, viser vi en preferanse sterkere enn den andre. Koden på fire bokstaver som er tildelt personlighetstypen din, er utledet ved å sette sammen de fire bokstavene som samsvarer med dine sterkere preferanser. Her er en dypere titt på hva din spesielle firebokstavskode betyr.

Hva hver INFP-bokstav i din personlighetstypekode betyr

  • JEG: Du foretrekker introversjon. Med andre ord, ting i deg selv, for eksempel dine tanker og ideer, er det som gir deg energi. Du har en tendens til å være stille og reservert. Dette kan bety at du ikke liker å risikere å samhandle nok med andre.
  • N: Du behandler informasjon ved hjelp av intuisjon, eller innsikt. Du trenger ikke ha fysisk bevis på noe for å vite at det eksisterer. Du vurderer fremtidige muligheter og ser etter mønstre i detaljer for å se hvordan de påvirker det store bildet. Hvis en ny mulighet dukker opp, er du tilbøyelig til å utnytte den.
  • F: Dine følelser og personlige verdier styrer beslutningene dine. Hvis du føler sterkt for noe, kan det hende du ikke vurderer konsekvensene. Du er en omsorgsfull person som er flink til å forstå andre.
  • P: Du er fleksibel og spontan, og har en tendens til å ta livet som det kommer. Du er nysgjerrig og ønsker å kunne utforske. Dette betyr at du ikke er mye av en planlegger og ofte nærmer deg tidsfrister raskere enn forventet – dette kan gjøre at du skynder deg å fullføre prosjekter i tide.

Det er viktig å innse at dette bare er dine preferanser – de er ikke satt i stein. Selv om du kanskje foretrekker å gi energi, behandle informasjon, ta avgjørelser eller ha en spesiell livsstil, kan du endre hvordan du gjør ting om nødvendig. I tillegg kan dine preferanser endres etter hvert som du modnes i livet.

Vurder personlighetstypen din når du tar karriererelaterte avgjørelser

Å kjenne din personlighetstype kan hjelpe deg med å ta karriererelaterte beslutninger, inkludert karrierevalg. Du bør også ta hensyn til personlighetstypen din når du skal avgjøre om et bestemt arbeidsmiljø er riktig for deg. Å jobbe i en sterk finansjobb på Wall Street er ganske annerledes enn å jobbe for en non-profit miljøgruppe.

Selv om alle bokstavene i koden din er viktige, er de to midterste bokstavene de viktigste når det kommer til yrkesvalg. De midterste bokstavene 'N' og 'F' indikerer at du bør se etter yrker som lar deg utvikle og implementere nye ideer. Dette vil la deg dra nytte av dine preferanser for å se mot fremtiden – og mulighetene som finnes der.

Fordi dine følelser og verdier er viktige, kan du være godt egnet for en karriere som a psykolog , psykisk helserådgiver , bibliotekar , tolk eller oversetter , kostholdsekspert , fysioterapeut , ergoterapeut , lærer , skuespiller, grafisk designer , sosialarbeider , eller skribent og redaktør .

Du bør vurdere dine preferanser for 'jeg' (introversjon) og 'P' (oppfatte), spesielt når du evaluerer arbeidsmiljøer. Som en som opplever motivasjon fra deg selv, vil du sannsynligvis like å jobbe selvstendig – kanskje som frilanser eller i en heltidsjobb. Vær oppmerksom på ditt behov for fleksibilitet og dine problemer med å overholde tidsfrister. Hvis du velger et yrke som vanligvis er orientert mot å måtte overholde konstante tidsfrister (som en medieekspert eller publisist), vil det være en utfordring for deg.

Kilder:

  • Myers-Briggs Foundations nettsted .
  • Baron, Renee. (1998) Hvilken type er jeg? . NY: Penguin Books.
  • Page, Earle C. Ser på type: En beskrivelse av preferansene rapportert av Myers-Briggs Type Indicator . Senter for anvendelser av psykologisk type.
  • Tieger, Paul D., Barron, Barbara og Tieger, Kelly. (2014) Gjør det du er . NY: Hatchette Book Group.