Finne En Jobb

Hva utgjør en god lønn i USA?

Nærbilde av stolpediagrammer med mobiltelefon og kontorpapir

••• Hirun Laowisit / EyeEm / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Selv om mange faktorer spiller inn når du er vurdere et jobbtilbud , lønn er viktig. Enten du velger en karriere, forhandle startlønn , eller ber om høyning , er det nyttig å ha en ide om det passende lønnsområde for din erfaring, bransje og plassering. Dette vil styrke deg i alle samtaler du har om lønnen din.

Faktorer som påvirker lønn

Selvfølgelig er det lettere sagt enn gjort å bestemme lønnen du bør motta. Det er mange komponenter som kan påvirke hvor mye lønn du mottar, inkludert din utdanningsnivå eller type grad , din yrkeserfaring, din ferdighetssett , din referanser , og hvordan du presterer i en intervju . Eksterne faktorer kan også påvirke lønnen din.

Hvordan få informasjon om lønn

Lønnsdata er et flott utgangspunkt for å få en følelse av hva som utgjør rettferdig lønn for din rolle, erfaringsnivå og plassering. Du kan starte med å sjekke Bureau of Labor Statistics (BLS), som produserer en undersøkelse av lønn som inkluderer medianlønnstall samt lønnsdata for de øverste 10 % og de nederste 10 % av inntektene.

For eksempel, byggeledere ' Median årslønn var $97.180 i mai 2020, men de høyeste 10% av inntektene tjente mer enn $169.070, mens de nederste 10% av inntektene tjente mindre enn $56.880.

I tillegg til BLS-dataene er det mange andre nettsteder du kan bruke for å finne lønnsinformasjon .

Nettverk med andre innen ditt felt, for eksempel høyskolealumner, medlemmer av profesjonelle foreninger og familiekontakter, kan hjelpe deg med å finne en god lønn innen ditt felt.

Generelt bør du avstå fra å spørre andres lønn direkte. Sett heller inn tilnærmingen din som et spørsmål om deg selv. For eksempel kan du spørre: 'Gi din forståelse av bakgrunnen min, hva ville være en god lønn for meg?'

Lønnsvariasjoner basert på plassering

Når du undersøker lønn, husk at lønn kan variere drastisk basert på hvor stillingen er plassert. For eksempel vil en god lønn i Topeka, Kansas, sannsynligvis ikke anses som god i New York City.

Dette er fordi levekostnadene, økonomiens tilstand og tilbudet og etterspørselen til arbeidere i feltet kan påvirke beløpet bedrifter betaler for å ansette kvalitetstalenter.

Lønnen kan også variere basert på arbeidsledigheten og jobbutsikter for staten .

Du kan søke i BLS etter lønn etter stat og deretter sammenligne det med nasjonale data for samme yrke. Lønnskalkulatorer slik som PayScale Levekostnader verktøyet lar deg ta hensyn til hvordan beliggenhet kan påvirke lønnen. For eksempel, hvis du for øyeblikket tjener $50 000 i Omaha, Nebraska, som markedssjef, må du tjene $97,989 for å opprettholde samme levestandard i San Francisco, California.

Dette kan gjøre ting litt vanskeligere når du prøver å finne en rimelig lønn for en ekstern jobb , spesielt hvis et selskap er helt basert i en annen by eller stat. Fokuser generelt på hva som utgjør rettferdig lønn for din beliggenhet, siden det er du som betaler for levekostnadene dine.

Andre faktorer å vurdere

En annen innfallsvinkel for å vurdere en lønn er å tenke på organisasjonens forventninger til sine ansatte. Hvis du forventes å jobbe 80 timer i uken i et intenst miljø med høyt press, kan en god lønn være betydelig høyere enn for et annet selskap som tilbyr større balanse mellom arbeid og privatliv, fleksible timer og mindre stress. Til syvende og sist er det opp til deg å bestemme prioriteringene dine.

Husk også at lønn bare er en komponent av total kompensasjon. Du må vurdere ansattes fordeler , for eksempel helseforsikring, ferietid og 401(k)-matching, når du vurderer lønn.

En noe lavere lønn kan fortsatt være bra hvis arbeidsgiveren betaler mesteparten av premien for en helseplan av høy kvalitet og matcher opptil 8 % av 401(k) bidragene dine, for eksempel.

Prøv å få et fullstendig bilde av kompensasjonspakken – inkludert eventuelle fordeler som flyttemidler, pendlerfordeler, treningsmedlemskap og gratis lunsj – når du vurderer et jobbtilbud.

Til slutt, når du vurderer en lønn for en ny stilling eller et karriereskifte, bør du huske på potensialet for vekst i organisasjonen. For eksempel kan du være komfortabel med en lavere startlønn hvis arbeidsgiveren har en dokumentert merittliste for opplæring og promotering av ansatte fra den opprinnelige tittelen.

Den beste lønnen for deg

Til syvende og sist er en god lønn en veldig individuell avgjørelse som ikke bare er avhengig av din omsettelighet, men også dine personlige prioriteringer. Det kan være viktig å ha en klar idé om kravene til en stilling utover bare lønnen, slik at du kan gå inn i enhver samtale om lønn med en helhetlig forståelse av hva du trenger fra arbeidsgiveren din.

Det er også viktig å forstå at ideen din om en god lønn sannsynligvis vil endre seg over tid, avhengig av dine behov og ditt utviklende kompetansesett. Dagens formue kan virke som morgendagens

Artikkelkilder

  1. Occupational Outlook-håndbok. ' Byggeledere .' Åpnet 12. august 2021.