Jobbsøking

Hva du skal gjøre hvis du blir permittert fra jobb

Tips for å håndtere det å være arbeidsledig

Seriøs forretningsmann som bruker bærbar PC ved kontorpulten

••• Morsa Images / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hva bør du gjøre når du får permitteringsvarsel? Hva er den beste måten å overleve en permittering på? Hvordan skal du takle det å være arbeidsledig? Hvis du har mistet jobben , du er ikke alene.

Det er alltid selskaper som kutter arbeidsplasser eller omstrukturerer driften. Det er en normal del av å drive virksomhet i dagens økonomi.

Selv når arbeidsledigheten er lav, fortsetter organisasjoner å effektivisere arbeidsstyrken sin; det er bransjer som mister arbeidsplasser , og bransjer med lønnsstagnasjon som er i tilbakegang .

Hvordan kan du vite om det kommer til å skje med jobben din? Før den offisielle varslingen rykter om nedbemanning løper ofte gjennom et kontor, slik at ansatte kan være litt forberedt på en permittering.

Hvis du er bekymret for å bli permittert , er det noe du kan gjøre på forhånd for å forberede deg på en permittering.

I andre tilfeller er nyhetene en overraskelse – du er sjokkert, ubehagelig overrasket og slett ikke sikker på hva du skal gjøre videre nå som du er arbeidsledig.

Hvordan håndtere en permittering

Hvordan skal du håndtere det hvis du er mottaker av permitteringsvarsel eller hvis du miste jobben uten forvarsel ?

Først og fremst bør du sjekke med din bedrift hvilke fordeler du kan ha rett til når du slutter. Det er viktig å være informert om din ansattes rettigheter , så du er tydelig på hvor du står når du mister jobben.

Da er det viktig å søknad om arbeidsledighetstrygd og for å sikre at du har alle baser dekket slik at du kan starte et jobbsøk.

Du kan imidlertid være i stand til det gjøre en permittering til en ny karriere . Her er hvordan du håndterer arbeidsledighet, starter et jobbsøk og flere råd om hva du bør gjøre når du mister jobben.

Sjekk fordelene dine

Hvis du har en anelse om at det kommer til å være dårlige nyheter, vær forberedt på å spørre hva fordeler oppsagte ansatte er kvalifisert for.

Hvis du allerede har blitt permittert og ikke har blitt informert om fordelene, ring personalavdelingen i ditt tidligere firma eller din leder for å be om informasjon om statusen til fordelene dine:

Sluttvederlag og annen kompensasjon

Spør om sluttvederlag , opptjent ferie, over tid og sykepenger, pensjonsytelser og berettigelse til arbeidsledighetsforsikring . Hvis du mister jobben uten egen skyld, og du oppfyller kvalifikasjonskravene, bør du ha rett til å motta dagpenger.

Sluttvederlag kan være omsettelige. Du har ingenting å tape på å be om mer enn det som tilbys.

Helse- og livsforsikring

Be om informasjon om videreføring av helse- og livsforsikringsytelser. Hvis arbeidsgiveren din har mer enn 20 ansatte, er de lovpålagt å tilby helseforsikring gjennom COBRA til oppsagte ansatte i minst 18 måneder. Det er imidlertid verdt å spørre om du vil være dekket i en viss periode uten kostnad for deg.

Helseforsikring er også tilgjengelig gjennom statens helseforsikringsmarkedsplasser. Her er informasjon om COBRA vs. Marketplace (Obamacare) forsikring .

Pensjonsplaner

Sjekk alternativer for håndtere din 401(k) eller bedriftspensjonsordning .

Outplacement Services

Spør om outplacement-ressurser – noen selskaper tilbyr jobbsøkingshjelp til permitterte ansatte.

Be om en referanse

Be om a referansebrev for filene dine, og spør lederen din om du kan bruke dem som referanse.

Ta vare på det grunnleggende

En viktig oppgave for de som blir arbeidsledige, og for alle arbeidssøkere, er å planlegge jobbsøkingen . Før du kan implementere planen, må du imidlertid ta vare på det grunnleggende.

Det mest kritiske problemet, i de fleste tilfeller, er inntekt. Kontakt din statens arbeidsledighetskontor så snart du kan for å finne ut om du er berettiget til dagpenger.

Hvis du ikke får endene til å møtes – og mange av oss kan ikke – på en arbeidsledighetssjekk, bør du vurdere frilansing , ta et vikariat , eller stille opp noen spillejobber for å supplere inntekten din.

Få hjelp

Ikke vær stolt. Dine midlertidig reduserte forhold kan gi deg rett til matkuponger eller andre offentlige fordeler. Husk at du betalte for disse fordelene av hver lønnsslipp du har tjent. Statens sosialavdeling kan informere deg om hvilken bistand du kvalifiserer for.

Hvis du er medlem av en kirke, spør om det er noe hjelp tilgjengelig. Samfunnsorganisasjoner har ofte ressurser til å hjelpe arbeidsledige med matkurver, donasjoner og barnevakt.

Fellesskapsressurser er også tilgjengelige for å hjelpe med mekanikken i jobbsøkingen din. Mange statlige arbeidstjenester og offentlige biblioteker har internettilgang samt tilgang til programvare og skrivere for å hjelpe deg med å lage en CV.

De kan også ha rådgivere som kan hjelpe med å skrive CV og følgebrev og finne en jobb. Bruk kanskje ditt lokale bibliotek til gratis eller rimelig jobbsøkingshjelp når du ser.

Vurder dine mål

Fokuser energien din på nytt og bruk denne uventede uventede tiden som en mulighet til revurdere dine karrieremål og for å komme på sporet og finne en ny stilling. Mange arbeidssøkere har blitt en avslutning til en positiv opplevelse.

En tvungen avgang fra en jobb har ofte åpnet en vei til en ny, mer tilfredsstillende og bedre betalt karriere som ikke ville blitt vurdert under andre omstendigheter.

Start jobbsøket ditt

Se gjennom disse ti trinnene for å finne en ny jobb , inkludert hvor du skal lete etter jobber, de beste jobbsidene, hvordan du bruker forbindelsene dine, hvordan du klarer intervjuet og hvordan du følger opp.

Hvor lang tid det vil ta å bli ansatt

Hvor lang tid vil det ta å stille opp i en ny stilling? Det er ikke et enkelt svar. Hvis du har etterspurte ferdigheter, kan det skje veldig raskt. Hvis ikke, kan det ta lengre tid å finne en ny stilling .

Hvis det tar mer tid enn du trodde, ikke bli motløs. Det er strategier du kan bruke for å snu jobbsøkingen selv når ingenting ser ut til å fungere. Å finne den rette jobben kan ta tid, men det vil skje. Gjør din best å holde det positivt mens du leter etter neste steg på karriereveien.

Artikkelkilder

  1. U.S.A. Arbeidsdepartementet. ' Hvordan søker jeg om arbeidsledighetstrygd ?' Åpnet 1. mai 2020.

  2. U.S.A. Arbeidsdepartementet. ' Sluttvederlag .' Åpnet 1. mai 2020.

  3. U.S.A. Arbeidsdepartementet. ' Fortsettelse av helsedekning (COBRA) . Åpnet 1. mai 2020.

  4. U.S.A. Arbeidsdepartementet. ' Hvordan søker jeg om arbeidsledighetstrygd ?' Åpnet 30. april 2020.