Stillingsoppslag

Hva du skal gjøre hvis du bare kan finne en deltidsjobb

ung mann som jobber ved datamaskinen

••• Thomas Barwick/Stone/Getty Images

Når du først blir uteksaminert fra college, vil du konkurrere med mange mennesker om en startnivåstilling. Hvis du leter etter en ny jobb etter en permittering kan du være i en lignende stilling, hvor du leter etter en stilling, og du trenger noe arbeid du kan finne.

Noen arbeidsgivere tilbyr ikke fulltidsarbeid eller til og med et garantert antall timer. Dette skjer i alle typer arbeid ved flere ulike bedrifter. Noen bedrifter kan være tilbakeholdne med å ansette heltidsansatte, fordi de er usikre på hvor raskt økonomien vokser, og de ikke ønsker å ansette noen i flere timer enn de trenger, pluss at de kan spare fordeler. Dette betyr at du ikke vil tjene så mye som du forventet med din første jobb. Det kan være vanskelig, men det finnes strategier du kan bruke for å hjelpe deg med å leve av en deltidsjobb.

Finn ut om jobben passer for deg

Hvis du befinner deg i en stilling der du blir tilbudt en deltidsstilling, må du vurdere alternativene dine nøye. Det er vanskelig å forplikte seg helt til en deltidsstilling, mens man sliter med å klare seg og virkelig trenger full jobb.

Vurder først hvor mye deltidsstillingen vil betale deg. Ofte er dette høyere enn du ville gjort ved en heltidsjobb utenfor ferdighetene dine. Du kan kanskje tjene dobbelt så mye som du ville gjort på en jobb med en minstelønnsjobb. Du kan kanskje få endene til å møtes ved å jobbe med den høyere betalte jobben og supplere med en annen deltidsjobb som gir mindre penger.

Det er også viktig å vurdere den erfaringen jobben gir deg. For eksempel, hvis du nettopp har uteksaminert fra college og ikke fullførte noen praksisplasser, kan det hende du ikke har særlig mye arbeidserfaring i jobbfeltet ditt.

Hvis dette er tilfelle, kan det å jobbe med en deltidsjobb innen ditt felt gi deg et forsprang på andre kandidater uten erfaring. Det kan også demonstrere at du er en pålitelig arbeider og gi deg kontakter innenfor ditt felt. Du kan kanskje finne frilansarbeid du kan gjøre mens du jobber på deltidsjobben din.

Start med en plan for økonomien din

Trikset for å ta på seg en deltidsjobb er å finne en måte å styre økonomien på mens du jobber deltid. En deltidsarbeider kan ikke kvalifisere for fordeler som helseforsikring og pensjon. Du må lage planer slik at du har råd til å ha helsehjelp og gi regelmessige bidrag til pensjonskontoene dine. Faktisk kan det være lurt å behandle økonomien din på samme måte som hvis du var selvstendig næringsdrivende eller jobbet som frilanser.

Lag et stramt budsjett

Du må også lage et budsjett og finne ut om du har råd til å leve av inntekten fra bare den ene jobben. Budsjettet ditt vil hjelpe deg med å prioritere de viktigste utgiftene og bør hjelpe deg å finne måter å spare penger på. Du må kanskje være kreativ når du leter etter måter å spare på, som å flytte tilbake til foreldrene dine for å spare husleie, eller du vil kanskje vurdere en romkamerat. Du må kanskje kutte ned på å spise ute og andre unødvendige utgifter.

Vurder å jobbe to jobber

Det kan hende du må påta deg tilleggsarbeid for å få endene til å møtes. Hvis du er gift, kan du kanskje klare deg med bare en deltidsjobb i noen måneder, men hvis du bor alene eller hvis du er den eneste inntektsgiveren, må du finne flere måter å gjøre penger.

Det kan være lurt å vurdere jobber som gir deg mer per time enn vanlig minstelønn arbeidsplasser. Timer på kveldene eller nettene kan også la dagene være frie til å søke arbeid rundt den andre jobben din. Vær kreativ når du vurderer andre jobber å ta.

Fortsett å lete etter en ny jobb

Det kan være fysisk slitsomt å jobbe med to jobber, selv om de begge er deltidstimer. Mens du jobber, må du holde øye med en fulltidsjobb innen ditt fagområde. Du bør se etter en heltidsstilling i din nåværende bedrift fordi du kan ha en fordel ved å få et intervju og få jobben din.

Sørg for at du gjør ditt aller beste arbeid siden du bygger referanser og kontakter med denne jobben. Det er lett å ikke ta en deltidsjobb, så seriøst som mulig, men når du sliter med å finne heltidsarbeid vil du ikke gjøre denne feilen.

Når du har en tidsplan og du blir vant til å jobbe med to jobber, er det ofte lettere for deg å begynne å søke jobb igjen for alvor. Det er viktig at du ikke setter deg inn i et økonomisk spor av deltidsarbeid fordi du vil trenge en fulltidsjobb for å gjøre de tingene du trenger økonomisk. Sørg for at du fortsatt jobber med kontaktene dine og ser etter en solid fulltidsjobb.