Jobbsøking

Hva du skal gjøre hvis du har blitt forbigått for en høyning

Ettertenksom forretningskvinne med briller på arbeidsplassen på kontoret. Ung kjekk kvinnelig arbeider som bruker moderne bærbar PC

••• LeonidKos / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Har du blitt forbigått for lønning? Hva kan du gjøre hvis du ber om lønnsøkning, men ikke får det? Det er mange grunner til at arbeidsgiveren din kanskje ikke gir deg en lønning, inkludert ytelsesrelaterte bekymringer, tidspunktet for forespørselen din eller selskapets generelle økonomiske helse.

Det er en utfordrende tid for mange selskaper, og kompensasjonsrådgivningsfirmaet Willis Towers Watsons 2020 North American Compensation Planning Pulse Survey fant at 35 % av arbeidsgiverne har redusert sine anslåtte budsjetter for lønnsøkning for 2021.

Omtrent 16 % av de ansatte vil ikke motta en lønnsøkning i 2021. For de selskapene som tilbyr økninger, anslås andre ansattegrupper enn ledere å motta lønnsøkninger på 2,6 % i 2021, mens ledere kan forvente en økning på 2,5 %.

Hvordan håndtere å bli forbigått for en høyning

Det kan være at bedriften din er en av dem med økonomiske begrensninger, og at ingen har fått årlig lønnsøkning. Det kan skje, spesielt i utfordrende økonomiske tider, men hva om du er den eneste som ikke har fått en høyning?

Den nasjonale loven om arbeidsforhold gjør det ulovlig for arbeidsgivere å forby deg å diskutere lønn med andre ansatte, men selskapet er ikke pålagt å dele lønnsinformasjon med deg.

Det er vanskelig å argumentere basert på informasjon du mottok uoffisielt, og du vil ikke gå inn i en vanskelig diskusjon med lederen din. Derfor er det viktig å være forsiktig med hvordan du nærmer deg å bli forbigått for en økning.

Selv om kollegene dine fikk lønning – og du ikke gjorde det – er det en bedre strategi å fokusere på deg selv i stedet for andre ansatte.

Prøv å finne ut hvorfor du ikke fikk høyningen, og arbeid deretter med hva du kan gjøre for å løse situasjonen.

Grunner til at du ikke fikk en høyning

Her er noen av de vanligste veisperringene som kan ha hindret deg i å få en høyning.

Timingen er ikke riktig

Når du ber om høyning, er timing viktig. Har du bedt om heving i juni, når den generelle selskapets policy er å fatte vedtak på slutten av året? Kanskje du spurte for tidlig i ansettelsesperioden eller kom med forespørselen din like etter at selskapet hadde en tilbakekalling, dårlig kvartalsrapport eller andre dårlige nyheter.

Det er ikke det eneste tidsproblemet. Selv om lederens dårlige dag ikke bør påvirke lønningen din, kan et møte planlagt på en stressende dag være årsaken til at forespørselen din ble avvist.

Neste skritt: Spør menneskelige ressurser eller kollegaer når det vanligvis gis ut høyninger, og sett tid på møtet ditt til en tid med lite stress på dagen og uken.

Mangel på selskapets ressurser

Noen ganger er grunnen til at du ikke fikk en høyning ikke relatert til deg i det hele tatt. Det er mulig at bedriften din ikke har plass i budsjettet til å gi deg en økning.

Neste skritt: Hvor viktig er høyningen for deg? Og virker det som om selskapets økonomi vil snu? Svarene på disse spørsmålene vil avgjøre om du blir værende, eller bruk dette som en pekepinn for å starte et jobbsøk .

Din ytelse trenger forbedring

Overgår du forventningene, eller gjør du bare jobben som er beskrevet i stillingsbeskrivelsen din? På mange jobber, for å få en lønning, må ansatte gå utover de grunnleggende kravene. Hvis arbeidet ditt er kompetent, men ikke fantastisk, kan dette være grunnen til at du ikke fikk en høyning.

Neste skritt: Snakk med lederen din om hva de ønsker å se fra deg. Vurder hvordan du kan forvandle deg fra en vanlig ansatt til en eksepsjonell. Hold en liste over dine prestasjoner og all ros du mottar, og fremhev dem neste gang du ber om en høyning.

Sjefen din vet ikke om prestasjonene dine

På en daglig basis på jobben, nevner du prestasjonene dine? Du bør gi bevis for hvorfor du fortjener en høyning i det øyeblikket du sender forespørselen, men også legge grunnlaget på forhånd.

Selv om det er bra å være selvpromoterende, vær forsiktig med overdreven selvpromotering eller stjele rampelyset fra fortjente kolleger, noe som kan virke mot forespørselen din.

Neste skritt : I en-til-en møter med lederen din, og over e-post, fremhev prestasjonene dine. Vær forsiktig så du ikke overdriv – du vil ikke være for beskjeden eller for skrytende.

Du spør etter personlige grunner

For de fleste bedrifter er lønn en uemosjonell beregning, basert på den ansattes kvalifikasjoner, geografiske hensyn og konkurranse. Hvis du ba om en økning med henvisning til faktorer i ditt personlige liv – økt husleie, familierelaterte bekymringer osv. – i stedet for profesjonelle grunner, kan det hende at lederen din føler sympati. Men det betyr ikke at du har presentert et gyldig argument for høyere lønn.

Den samme logikken gjelder for forespørsler basert på en kollegas lønn.

Neste skritt: Ramme forespørselen om løft rundt verdien du gir til selskapet. I stedet for å beskrive dine egne utgifter og behov, pek på måter du har spart penger på eller lagt til selskapets inntekter.

Du er en vanskelig ansatt

Dette høres hardt ut, men hvis du er en utfordring å jobbe med, en nedbryter i møter eller en hyppig klager, kan du være et problem for lederen din, noe som gjør at han eller hun ikke er villig til å fremme saken til overordnede at du fortjener en lønn .

Neste skritt: Vurder holdningen din. Hvordan presenterer du deg selv i møter og ved hverdagslige anledninger rundt på kontoret? Vurder om dine klager og kritikk kan overskygge det gode arbeidet ditt.

Arbeidsgivere frykter en bølge av forespørsler

Mange selskaper kan være nølende med å gi ut høyninger, siden innvilgelse av én forespørsel kan føre til andre.

Neste skritt: Dette setter deg i en tøff posisjon. Du kan nevne at du vil være diskret med hensyn til høyningen din, og også gjøre poenget om at økningen din bør vurderes på egne fordeler. Men hvis dette er svaret du får, kan det være et tegn på at det er et godt tidspunkt å starte et jobbsøk.

Lønnen din er allerede markedspris

Hvis du ikke har forsket på typisk lønnsområde for stillingen din før du ber om en høyning, kan lederen din avslå forespørselen, begrunnet i at du allerede får det beløpet du fortjener.

Neste skritt:
Gjøre noe lønnsforskning på nettsteder som Glassdoor, PayScale eller Salary.com, og ta en titt på data om gjennomsnittlig lønnsøkning , så du vet hva du kan forvente.

Du ba ikke om høyning

Selv om det absolutt er mulig at en økning vil dukke opp i lønnsslippen din før du ber om det, er det ikke ofte tilfellet. PayScales Raise Anatomy Survey rapporterer at bare 30 % av de ansatte fikk en økning før de ba om det, at bare 37 % av de ansatte har bedt om en økning, men 70 % av de som ba om en lønnsøkning fikk det.

Hvis du mener at du fortjener en høyning, be om det.

Neste skritt: Lære hvordan be om lønnsøkning , og avtal tid med lederen din.

Hva du ikke bør gjøre når du ikke får en høyning

Når du ikke får lønnsøkningen du forventet, ikke få panikk, prøv å ikke ta det personlig, pust dypt og vurder strategien din for å komme deg videre.

 • Ikke slutt. Med mindre du har et annet sikkert jobbtilbud som venter på deg, er det sannsynligvis lurt å unngå slutte i et huff. (Faktisk, tenk nøye før du trekker deg dramatisk selv om du gjøre har et tilbud.)
 • Ikke gjør det personlig. Ikke bli personlig eller fornærmende i svaret ditt. Noen ganger er ledere eller selskaper under økonomiske begrensninger. Fortell dine bekymringer om avgjørelsen profesjonelt.
 • Ikke slapp av. Ikke endre de daglige arbeidsvanene dine i ukene og månedene etter at forespørselen om heving ble avvist. Å være frustrert over avgjørelsen fornekter ikke ditt ansvar for jobben, og du vil ikke miste stillingen din fordi du er ulykkelig. Det er bedre å forlate på dine egne premisser.
 • Ikke vær negativ . Å sladre med kolleger, senke arbeidet eller ha en dårlig holdning vil ikke gjøre deg glad for kolleger eller ledere, og kan gjøre det enda vanskeligere for deg å få en lønnsøkning i fremtiden.

Hva du bør gjøre når du har blitt forbigått

 • Vurder forespørselen din: Det er ikke lett å be om høyning – selv om du legger ned solid forberedelse. Det er mulig du kunne ha timet forespørselen din bedre eller formulert den mer effektivt. Vurder hvordan du sendte forespørselen, og husk at noen av de vanlige årsakene til at selskaper avslår å sende inn forespørsler, kan være totalt urelaterte til ytelsen din.
 • Bruk tilbakemeldingen: Behandle tilbakemeldingen du mottok fra lederen eller personalavdelingen din om hvorfor forespørselen om heving ble avvist som en blåkopi for de neste trinnene dine. Hvis du ikke har mottatt nyttig tilbakemelding, avtal tid for å møtes igjen.
 • Samle informasjon: Still direkte spørsmål om hvilke typer benchmark du må møte for å få en høyning. Du kan også be om en tidslinje eller planlegge et oppfølgingsmøte. Still spørsmål uten konfrontasjon. Målet ditt her er å få praktisk informasjon om hvorfor du ikke fikk en høyning og hvor du må forbedre deg.
 • Vurder ditt neste mål: Mens du vurderer tilbakemeldingene og informasjonen du har mottatt, bør du vurdere hvilke neste skritt du ønsker å ta. Hvis du føler at du ikke vil motta en lønning, men fortjener en, kan det være neste steg å starte et søk etter en ny jobb. Eller du vil kanskje etablere en tidslinje for når du skal be om høyning igjen .
 • Bytt strategier og søk ikke-lønnsfordeler: En høyning er ikke den eneste måten å komme videre på jobben. Du kan også be om en bonus i stedet for en høyning eller tillegg feriedager , for eksempel. Eller vurder ikke-økonomiske fordeler, for eksempel å kunne jobbe hjemmefra en dag i uken, en fleksibel timeplan eller refusjon for arbeidsrelaterte klasser eller opplæring.

Viktige takeaways

Det handler kanskje ikke om deg. Det er mange grunner til at bedrifter ikke godkjenner høyninger, og forespørselen din har kanskje ingenting å gjøre med dine ferdigheter og jobbprestasjon.

Undersøk før du spør. Før du ber om en høyning, ta deg tid til å lære om selskapets retningslinjer angående lønn, og undersøk lønn for noen i din rolle for å finne ut hva du kan forvente.

Hold det profesjonelt. Selv om du er opprørt over at forespørselen din ble avvist, sørg for å være profesjonell (og rolig) i alle samtalene dine med lederen din.

Artikkelkilder

 1. Willis Towers Watson. ' En av tre amerikanske arbeidsgivere reduserer anslåtte lønnsøkninger for 2021, finner Willis Towers Watson Survey .' Åpnet 29. oktober 2020.

 2. Arbeidstilsynet. ' Ansattes rettigheter .' Åpnet 29. oktober 2020.

 3. PayScale. ' Hvordan be om høyning og få det .' Åpnet 29. oktober 2020.