Karriereråd

Hva du skal gjøre hvis den nye jobben din ikke fungerer

stresset forretningsmann på telefon på kontoret

•••

Thomas Barwick / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hva gjør du når en ny jobb ikke er noe som du forventet? Det kan være et dilemma, spesielt hvis du gjorde alle de riktige tingene før du takket ja til jobbtilbudet .

Først av alt, ikke få panikk. Du har alternativer, og dette er kanskje ikke så mye av en krise som du tror det er. Her er hva du kan gjøre hvis den nye jobben bare ikke fungerer for deg.

Er din gamle jobb et alternativ?

Noen ganger er det et alternativ å gå tilbake til den gamle jobben. Her er et eksempel: Maureen Nelson. Maureen jobbet for arbeidsgiver A, som lå rett over gaten fra firma B. Arbeidsgiver A var en kontraktsstilling og Maureen trengte fordeler, så hun gikk til B. Firma B hadde kjøpers anger etter to måneder (Maureen visste aldri hvorfor) og hun var bedt om å trekke seg .

Maureen ringte arbeidsgiver A tilbake, og de sa: 'Flott! Kan du være her i morgen tidlig klokken 9:00? Fordi de var så nær geografisk, var pendlingen identisk, og rutinen hennes endret seg nesten ikke.

Historien blir imidlertid bedre. Maureen forklarer: «Den beste delen: Noen måneder senere ble jeg ansatt hos arbeidsgiver C, som betalte meg 30 % mer ($15 000) enn arbeidsgiver B gjorde! Jeg flyttet faktisk for den jobben. Det er som det kinesiske folkeeventyret som starter med at hesten løper bort – man vet aldri om det er lykke eller uflaks.'

I Maureens tilfelle tok hun sjansen og gjorde sin egen nye lykke. Det fungerte bra for henne.

Å gjøre alle de riktige tingene

En annen person hadde gjort alt du burde gjøre når det gjaldt både jobbsøkingen hennes og å vurdere en stilling hos en av de beste arbeidsgiverne i USA. Hun intervjuet flere ganger, undersøkte selskapet , vurdert jobbtilbudet , og snakket med hennes fremtidige kolleger og veileder.

Forutsatt at hun hadde tatt en god avgjørelse, pakket hun bagasjen og flyttet til en ny by for å ta det hun trodde var en spennende ny jobb. Bare det var det ikke. Stillingen var ingenting som noen hadde beskrevet den.

Den eneste forklaringen hun fikk da hun spurte om forskjellen mellom jobben hun trodde hun ble ansatt til og det hun gjorde, var at hun kunne jobbe seg opp til mer ansvar.

Etter de første par dagene i jobben har hun visste at det ikke kom til å gå , så hun ringte sin gamle sjef. Hun var heldig – jobben ble ikke besatt, det hadde hun trakk seg grasiøst og skilte seg på utmerkede vilkår med sin gamle arbeidsgiver, og hun slapp å starte et nytt jobbsøk. De leide henne tilbake på stedet.

Disse erfaringene er gode eksempler på hvordan du aldri vet hva som vil skje i fremtiden. Dette er grunnen til at det alltid er viktig å følge protokollen, gi tilstrekkelig varsel og unngå å si noe negativt når du forlater din nåværende jobb.

Starter jobbsøket på nytt

Dessverre fungerer ikke flaks alltid til din fordel. Noen ganger har arbeidsgiveren fylt stillingen eller vil ikke ha deg tilbake, og enten står du fast med den nye jobben din, eller så må du finne noe annet.

Når din gamle jobb ikke er et alternativ

For eksempel forlater noen jobben for en ny stilling. Men han bestemmer seg for at han hater den nye jobben den dagen han begynner. Han ringer det gamle selskapet sitt for å høre om de vil ansette ham tilbake. Han hadde imidlertid ikke prestert så godt på sin gamle jobb som han burde ha gjort, så selskapet hadde sett på oppsigelsen som en mulighet til å starte på nytt med en ny ansatt.

Gi den nye jobben en sjanse

Hvis gå tilbake til den gamle jobben din er ikke et alternativ, ta deg tid til å se om du dømte jobben eller selskapet i all hast. Noen ganger er førsteinntrykket ikke riktig, og jobben kan passe bedre enn du forventet. Gi det en sjanse og ta deg tid til å se om det er så ille som du først trodde.

Start et jobbsøk

Hvis det virkelig er så forferdelig, start nettverk med kontaktene dine og få CV-en din tilbake i sirkulasjon. Vær ærlig når du blir spurt om hvorfor du forlater en jobb du nettopp har startet (og du kommer til å bli).

Hva skal jeg si til ansettelsesledere

Fortell dine kontakter og intervjuere at jobben ikke var en passer godt og du bestemte deg for å forfølge andre alternativer. Du må sannsynligvis gi detaljer om hvorfor stillingen ikke fungerte, så tenk på passende svar før intervjuet.

Gjennomgang eksempel på intervjusvar når du forlater jobben din, kan det gi deg noen ideer.

Viktige takeaways

Ikke få panikk: Du har alternativer, og denne midlertidige reverseringen kan føre deg til en bedre mulighet.

Profesjonalitet betaler seg: Sørg alltid for å si opp grasiøst og gå på gode vilkår. Du kan kanskje gå tilbake til en gammel jobb eller bruke dine tidligere kolleger som referanse for en ny jobb.

Vær forberedt på å forklare hvorfor du drar: Vær positiv, men vær ærlig. Det er greit å si at en jobb bare ikke passet godt. stillingen fungerte ikke, så tenk på passende svar før intervjuet.