Menneskelige Ressurser

Hva du skal gjøre hvis du får tilbud om en kampanje uten løft

Kvinne tenker ved kontorpulten

•••

Getty Images/Thomas Barwick

Den best mulige omstendigheten er når lederen din tilbyr deg en kampanje ledsaget av en økning som er enda større enn du forventet. Men det er ikke alltid slik kampanjer fungerer. Hva bør du gjøre når du får tilbud om forfremmelse uten økning i lønn eller timelønn?

Situasjonen kan være mer vanlig enn du er klar over: I følge bemanningsfirmaet OfficeTeam tilbyr ofte 39 % av arbeidsgiverne en forfremmelse uten lønning. Hva bør du gjøre hvis det skjer deg?

Fordelene med en kampanje, selv om det ikke er en økning

La oss først snakke om hva som skjer når du få en forfremmelse .

Vanligvis vil du få en bedre tittel og tilleggsansvar. Med en forfremmelse kan du komme til å jobbe med mer interessante prosjekter, eller de som er viktigere for bunnlinjen. Eller du kan begynne å administrere personer eller prosjekter.

Dette kan være gode nyheter for din langsiktige karriere. Med en bedre tittel kan du:

 • Søk på flere seniorjobber i andre bedrifter
 • Utvid dine ferdigheter og erfaring, takket være tilleggsansvar
 • Legg til imponerende punkter til CV-en din
 • Potensielt ha mer synlighet i selskapet

Disse fordelene kan være nettopp grunnen til at 63 % av de ansatte foretrekker å motta en forfremmelse uten forhøyelse, i motsetning til en forhøyelse uten forfremmelse, ifølge en Korn Ferry-undersøkelse.

Men det er noen potensielle ulemper ved en forfremmelse uten en økning i lønn (bortsett fra å ikke få ekstra penger).

Du kan føle deg ergerlig eller utnyttet, noe som ikke er særlig gunstig for å yte ditt beste. Og hvis forfremmelsen fører til dobbelt så mye arbeid, kan du begynne å føle deg utbrent.

Hvorfor selskaper tilbyr en kampanje uten løft

Det kan føles støtende å bli tilbudt et opprykk uten høyning. Men det trenger ikke være tilfelle. Her er noen grunner til at selskaper kan tilby en kampanje uten lønnsøkning:

 • Det er et tegn på at du presterer bra : Noen ganger er en forfremmelse en måte for selskapet å fortelle deg at du gjør en god jobb.
 • Du har allerede påtatt deg pliktene som følger med tittelen : Du kan organisk ha tatt på deg ansvaret for den nye tittelen. Med andre ord, tittelen er ny, men arbeidet vil ikke endres.
 • Selskapet er ikke flush : Du gjør kanskje en god jobb, men selskapet som helhet gjør kanskje ikke bra. Så i noen tilfeller vil arbeidsgiveren kanskje gi deg en høyning, men kan ikke.
 • Interne retningslinjer : Kanskje inntektene dine allerede er på toppen av lønnsområdet for din nåværende tittel og den foreslåtte nye tittelen. Eller, i noen tilfeller, har selskaper rigide retningslinjer rundt tidspunktet for høyninger. Det er selvfølgelig også mulig at selskapet er dårlig drevet eller at lederen din ikke er en sterk talsmann.

Husk at noen ganger kommer en forfremmelse uten lønnsøkning, men den kan gi andre fordeler som en årlig bonus, ekstra feriedager og så videre.

Hva du skal gjøre når du får tilbud om en kampanje uten løft

Ta den tiden du trenger

Føler du deg overrasket eller kanskje til og med fornærmet over en forfremmelse uten høyning? Selv om det ikke er nødvendig å dele alle følelsene dine med lederen din eller HR-personen som tilbød kampanjen, kan du gjerne spørre om selskapets begrunnelse. På den måten kan du finne ut Hvorfor bak tilbudet.

Husk at du ikke trenger å ta en avgjørelse på stedet. Som med et jobbtilbud, kan du ta litt tid. Når du blir tilbudt kampanjen, er det en god idé å begynne med å uttrykke din takknemlighet for tilbudet.

Så kan du spørre: Når trenger du svar? Alternativt kan du si at du trenger X dager til å tenke over tilbudet og diskutere det med familien din.

Du har all rett til å avslå kampanjen, men for å unngå å skade forholdet ditt til bedriftsledelsen bør du gjøre det veldig profesjonelt og høflig.

Forskningskompensasjon

Du vil gjerne undersøke lønnsnivåene for tittelen generelt – det vil si hva folk med denne stillingstittelen vanligvis tjener innenfor din bransje. I tillegg kan du bruke lønnsundersøkelsessider som Glassdoor og PayScale for å finne ut mer informasjon.

Grav også i hvordan personer med denne tittelen blir betalt i ditt spesifikke selskap. Dette kan være utfordrende, siden folk vanligvis ikke ønsker å dele personlige lønnsdetaljer, og det er vanskelig å spørre.

Til og med å ha en generell følelse av den typiske betalingen for denne rollen – hos din bedrift og hos andre – kan hjelpe deg med å argumentere for hvorfor du fortjener en høyning så vel som et tittelskifte.

Bestem dine neste trinn

De neste trinnene dine avhenger av din spesifikke situasjon og om du finner selskapets tilbud om en kampanje uten høyning berettiget eller ikke. Noen potensielle alternativer inkluderer:

 • Ta tilbudet, men be om å se lønnen din på nytt på et bestemt senere tidspunkt : Ha en åpen samtale med lederen din og vær tydelig på at du ønsker at lønnen din vurderes på nytt senere. Hvis mulig, sett en tidslinje for når denne lønnsrevurderingen vil finne sted.
 • Etablere milepæler : Det kan også være nyttig å kartlegge spesifikke mål eller milepæler som vil resultere i en høyning. Få detaljene skriftlig; du vil ikke stole på minnet her.
 • Forhandle : Ankomst til forhandlingsmøte utarbeidet med informasjon om hvordan andre i lignende roller i din bransje blir betalt. Det kan være nyttig hvis du er villig til å ta annen kompensasjon, bortsett fra lønn, for eksempel mer fleksible timer, mer betalt avspasering, ekstra opplæring, ekstra støtte fra andre teammedlemmer, og så videre.
 • Ta tilbudet som det er : I noen tilfeller kan dette være mest fornuftig. Tross alt kan tittelendringen være nyttig for karrieren din på en langsiktig måte, og du kan føle at selskapets grunner for ikke å gi høyning er berettiget.

Viktige takeaways

 • Kampanjer er generelt bra for karrieren din Enten det kommer med eller uten lønning, er en forfremmelse generelt gunstig for karrieren din på lang sikt og et tegn på at din bedrift verdsetter arbeidet ditt.
 • Du kan alltid forhandle Selv om du ikke blir tilbudt en høyning med kampanjen din, har du muligheten til å be om en, spørre om andre fordeler eller be om en lønnsgjennomgang senere.

Artikkelkilder

 1. Robert Half, OfficeTeam. Flere selskaper som tilbyr kampanjer uten lønnsforhøyelser -- og mange arbeidere som er villige til å akseptere dem .' Åpnet 3. september 2020.

 2. CQ: Korn Ferry. Korn Ferry Survey: To tredjedeler av profesjonelle vil foretrekke en kampanje uten løft fremfor en løft uten kampanje på det nye året .' Åpnet 3. september 2020.