Jobbsøking

Hva du skal gjøre når en klient behandler deg som en ansatt

Ung kvinne med mobiltelefon og papirarbeid til frokost

••• Mark John / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Frilanslivet er mye enklere med en ankerklient, noen som engasjerer deg på en kontinuerlig eller langsiktig basis for å utføre en bestemt mengde arbeid for en bestemt lønn. Mens ankerkunder gjør det mye enklere å betale regningene, tar de også med seg sitt eget sett med potensielle fallgruver for frilansere.

For eksempel er det lett å finne deg selv forpliktet til mye mer arbeid enn du opprinnelig ble enige om, eller forventet å oppføre deg på måter som er mer passende for en Fulltids ansatt .

En viss grad av hensyn er å forvente når en klient bestiller en heftig prosentandel av tiden din. Det er en god forretning å sørge for at de beste kundene dine er fornøyde.

Å opprettholde gode relasjoner bør ikke hindre deg i å utvikle nye kunder eller få utført arbeid på andre prosjekter.

La din klienter glemmer at du ikke er ansatt , og du kan finne deg selv å jobbe heltid for deltidslønn, uten fordeler, betalt fri, eller arbeidsledighetsforsikring .

Når en klient behandler deg som en ansatt

Bunnlinjen, når det kommer til frilansing, vil du gi ditt beste arbeid til kundene dine og gjøre det du sier du skal gjøre – men din ultimate lojalitet bør være til deg selv og din virksomhet. Det hjelper å vite hvor man skal trekke grensen.

Entreprenører vs. ansatte

Første ting først: IRS har en spesifikk sett med juridiske retningslinjer som definerer forskjellen mellom entreprenører og ansatte. De primære differensiatorene er relatert til 'kontroll og uavhengighet.' Generelt, for skattemyndighetenes formål, er du ansatt hvis enheten som betaler deg kontrollerer eller har rett til å kontrollere:

  1. De atferdsmessige aspektene ved arbeidet ditt, betyr hva du gjør på jobben og hvordan du gjør det.
  2. De forretningsmessige aspektene av arbeidet ditt, betyr hvordan du blir betalt, hvordan utgifter dekkes, og hvem som leverer verktøy og utstyr.
  3. Typen forhold mellom arbeider og bedrift, som betyr kontrakter eller ytelser, om arbeidet fortsetter, og om arbeidet er en sentral del av virksomheten.

Fordeler med å bli ansatt

Noen ganger blir entreprenørforhold til arbeidsgiver-ansattforhold, til fordel for alle involverte. Kunden kan innse at en frilanser passer godt for en stilling som nettopp har åpnet opp i selskapet, eller arbeidet kan vokse i omfang til det punktet hvor en ny jobb dukker opp fra det som var et midlertidig prosjekt. Dette er gode nyheter hvis begge sider er interessert i et mer permanent arbeidsforhold.

Fra et selskaps perspektiv koster det å ansette en ansatt penger, men det sparer også potensielt juridisk hodepine, hvis entreprenøren allerede utfører ansattarbeid.

Fra en frilansers perspektiv er det mange fordeler også, inkludert åpenbare grunner som jobbsikkerhet (eller, i disse dager, illusjonen av det samme), rett til arbeidsledighetstrygd i tilfelle av visse typer oppsigelse av arbeidsforhold, og deling av kostnadene for trygde- og Medicare-bidrag med en arbeidsgiver.

Grunner til å forbli frilans

Med alt dette i tankene, gitt muligheten til å gå på heltid, hvorfor skulle noen ønske å være frilans?

1. Frihet

Nøkkelen ligger i begrepet frilanser. For noen mennesker gir det mer frihet å holde arbeid på frilansbasis. Jada, du må betale selvstendig næringsskatt, og av og til jage kunder for betaling, og håndtere spillejobber som forsvinner – men du har også en uvanlig grad av kontroll over arbeidslivet ditt.

Hvis du vil sove sent nå og da, eller ta en uke fri for å reise, eller slippe timer for å ta vare på et familiemedlem, er frilansing et bedre alternativ enn å jobbe heltid.

2. Enklere overganger

Å jobbe som entreprenør kan gjøre det lettere å gå over til en ny jobb når den tid kommer. Det er fordi det generelt er lettere å plukke opp en annen konsert enn det er å bli ansatt som fulltidsansatt.

Arbeidsgivere endrer seg over tid, det samme vil dine behov og faglige mål. Hvis du forblir frilans, kan du gå tom for kontrakten og si farvel med større letthet og færre vonde følelser.

3. Lojalitet til deg selv, ikke en arbeidsgiver

Frilansing tydeliggjør også noe som er sant for arbeidere i dagens økonomi: du må være på din egen side, ellers vil ingen være det. Det er egentlig ikke noe som heter jobbsikkerhet i det 21. århundre. Frilansere er bare mer bevisste på det enn de fleste ansatte.

Det betyr ikke at frilansing er for alle. Men hvis det er noe for deg, kan du finne ut at du er bedre å stole på deg selv enn en arbeidsgiver.

Hvordan forhindre omfangskrypning

Når du har bestemt deg for å spille frilansspillet på ubestemt tid, er målet å sørge for at du ikke ender opp med å opptre som en ansatt uansett.

Arbeidsgivere prøver kanskje ikke engang bevisst å behandle deg som en ansatt. Det er mange grunner til at det bare skjer, inkludert prosjekter som vokser seg større enn forventet og et team som hovedsakelig består av fulltidsansatte. Hvis du er den eneste frilanseren i rommet, vil det være vanskelig for folk å huske at du kanskje ikke er ved skrivebordet ditt klokken 09.00, lokal tid, hver ukedag.

Men det er måter å forhindre omfangskryp på:

1. Unngå sammedagsarbeid på løpende basis

Som skribent og redaktør vil du ha mange spillejobber som krever behandling samme dag, for eksempel å redigere blogginnlegg om siste nytt. Generelt sett er det best å unngå å pakke kundelisten med disse, fordi de binder deg til skrivebordet mitt, og utsletter frihetsaspektet ved frilansing vi diskuterte for et minutt siden.

Med mindre du får betalt nok til å ha mye mer fleksibilitet i løpet av resten av arbeidsuken, eller tar på deg et prosjekt av kort varighet, anbefaler vi at du ikke tar på deg for mange prosjekter samme dag.

Bestill deg mer enn 40 timer i uken med å sitte ved skrivebordet til samme tid hver dag, og du kan like gjerne se etter en heltid fjernarbeidsjobb i stedet for frilansarbeid – eller gå tilbake til kontoret.

2. Sett grenser og hold deg til dem

Frilansere hater å si nei. Hver gang vi gjør det, føles det som å avslå penger. Men å sette grenser er ikke det samme som å si at du aldri vil være tilgjengelig igjen. Så lenge du gjør det du sier du skal gjøre, og gjør innkvartering for gode kunder nå og da, har du all rett til å sette tidsplanen din og balansere kundelisten slik du ønsker.

Målet er å styre tiden din, ikke la tiden styre deg.

3. Kommuniser

Mange frilansere føler det rart å snakke med en klient om deres ansvar overfor andre kunder. Vi mener dette er en feil; hvis du er åpen med kundene dine om de andre tidsfristene dine, er det mer sannsynlig at du kommer over som en forretningsperson som prøver å følge opp forpliktelsene, i stedet for en ikke-dedikert arbeider som unnslipper et prosjekt.

Du trenger ikke dele detaljene. Bare ikke vær redd for å si fra når en kundeforespørsel ville komme i konflikt med dine andre ansvarsområder. Hvis det får deg til å føle deg bedre, tenk på det ikke som å si nei, men å si «ikke akkurat nå» – og så flytt klienten til toppen av listen neste gang det er en konflikt.

Artikkelkilder

  1. Internal Revenue Service. ' Uavhengig entreprenør (selvstendig næringsdrivende) eller ansatt ?' Åpnet 25. mars 2021.