Jobbsøking

Hva du skal gjøre når du hater jobben din

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Denne illustrasjonen inneholder seks positive tips om hva du bør gjøre når du gjør det

Emilie Dunphy Balansen

Høres dette ut som hvordan du føler deg?

 • 'Jeg hater jobben min.'
 • 'Jeg hater selskapet mitt.'
 • 'Jeg hater sjefen min.'

Mange folk hater et eller annet med arbeidet deres . De fleste av oss hører sannsynligvis noen klage på jobben sin eller sjefen sin nesten hver dag.

Det er ikke bare dem – eller du – som ikke trives på jobb. Konferansestyrets undersøkelse om arbeidstilfredshet 2020 viste en samlet arbeidstilfredshet på 56,3 %. Mens en CNBC / SurveyMonkey Workforce Survey rapporterte at mens 73 % av de ansatte var glade på jobben, var 27 % det ikke.

Gallup rapporterer at selv om antallet ansatte som var 'aktivt uengasjerte' og elendige på jobben var lavt på 14 % i juni 2020, var den totale prosentandelen av engasjerte arbeidere som var knyttet til jobben og selskapet bare 36 %.

Men selv om det å hate jobben din er en ganske vanlig menneskelig opplevelse, gjør det den ikke mindre vanskelig å håndtere. Du bruker tross alt over halvparten av den våkne timen din på jobb. Hvis du ikke tåler det du gjør, er det vanskelig å ha det bra med livet ditt.

Hva du skal gjøre når du hater jobben din

Hva kan du gjøre hvis du hater jobben din, bedriften din, sjefen din, bransjen eller til og med alt om arbeidslivet ditt? Første ting først: ikke kringkast følelsene dine.

Å klage på jobben din kan slå tilbake, enten du lufter deg på kontoret, til kolleger mens du er ute for å spise lunsj, eller på nett når du er fri.

Å snakke stygt om arbeid kompromitterer nivået av profesjonell integritet du formidler, og kan til og med føre til at du får støvelen.

Du trenger imidlertid ikke å bo på et sted du føler at det ikke passer godt:

 • Hvis du nettopp har begynt i jobben, der kan være ting du kan gjøre for å redde det .
 • Du kan kanskje jobbe med arbeidsgiveren din for å bytte ting, slik at du trives bedre på jobben.
 • Det er også skritt du kan ta for å gå videre hvis du hater jobben din, og du ikke trives på jobben.

For mange mennesker bruker for mye tid i jobber eller arbeidsmiljøer de misliker eller til og med hater aktivt. Det er verdt innsatsen det tar å utforske andre muligheter.

Det er i din interesse å prøve å finne et arbeid som passer bedre. Du vil sikkert bli lykkeligere, men du vil sannsynligvis også prestere bedre i jobben din. Det kan føre til bedre muligheter senere, inkludert kampanjer og reiser .

Hold dine 'Jeg hater jobben min'-tanker for deg selv

Hvis du hater jobben din, hold den for deg selv og din familie eller nære venner. Ikke spre det ut til verden på sosiale medier; jo mer du kringkaster avskyen din, jo mer sannsynlig er det at feil person kommer over klagene dine og deler dem med kolleger, veiledere eller til og med bedriftsledere.

Men ansatte er ikke de eneste som bruker nettsamfunn ; arbeidsgivere gjør det også. I en CareerBuilder-undersøkelse fra 2018 sa 70 % av arbeidsgiverne at de bruker sosiale medier for å undersøke potensielle ansatte.

Du kan bli overrasket over å finne ut hvor enkelt det er for arbeidsgivere å se dine sosiale medier, selv om de er relativt låst.

Tweets kan for eksempel dukke opp i Google-søk. Og hvis du ikke er forsiktig med ditt Facebooks personverninnstillinger , åpner du deg for at feil person også kan snuble over frustrasjonen din.

Det er lett å unngå å miste jobben ved å ikke klage på det. Det er mer fornuftig å strategisk planlegge din exit fra selskapet når tiden er inne.

Vet at det ikke bare er deg

Hvem som helst av oss kan ende opp i en jobb vi hater. Det skjer. Jobben er kanskje ikke det du forventet. Eller, jobben i seg selv kan være ok, men sjefen din eller medarbeidere er forferdelige. Kanskje du ikke liker timeplanen eller kundene dine, eller noe annet med arbeidsmiljøet.

Å nå det punktet hvor du har erkjent at du hater jobben, er faktisk ikke et dårlig sted å være. I det minste vet du det, og du kan plotte en kurs for de neste trinnene dine.

Ikke bare slutt

Ikke bare si opp jobben din. Frustrasjonen over å jobbe på et sted du ikke tåler kan være vanskelig å håndtere. Men de fleste av oss har ikke råd til å si opp i hast – ikke uten at en annen jobb venter i kulissene.

Begynn med å vurdere alternativer for å få jobben til å fungere:

 • Er du sikker du må virkelig slutte , eller kan du bare gå gjennom en tøff tid?
 • Er det noe du kan gjøre annerledes for å bli mer fornøyd på jobben?
 • Kan du be om overgang eller skiftbytte? Er det noe som kan gjøre en forskjell og overbevise deg om å bli?

Kanskje det er en måte å snu ting så du liker i det minste, om ikke kjærligheten, jobben din. Ta i betraktning alternativene før du bestemmer deg for å forlate. Det er ikke alltid lett å finne en ny jobb. Hvis det er en løsning, er det verdt å forfølge. Hvis ikke, er det på tide å gå videre.

Gjør deg klar til jobbsøking

Hvis det ikke er mulig for deg å bli, er det også greit. Igjen, i det minste vet du det. Fortsatt, ikke si opp jobben din ennå . Det er lettere å finne en jobb når du har en jobb, og det blir du sannsynligvis ikke kvalifisert for arbeidsledighet hvis du slutter.

Jo bedre forberedt du er før du faktisk begynner å lete, jo lettere blir jobbsøkingen.

Ta deg tid til å opprette eller oppdatere din LinkedIn-profil . Skriv en flott LinkedIn-profilsammendrag som vil bli lagt merke til av ansettelsesledere. Oppdater CV-en din. Få noen referanser i kø. Bygg nettverket ditt ved å komme i kontakt med alle du kjenner på LinkedIn og de andre toppnettverkssidene.

Start jobbjakten din (forsiktig)

Start et jobbsøk, stille og diskret. Ikke kringkast det faktum at du søker jobb av de samme grunnene til at du tier om å hate jobben din. Du vil ikke at sjefen din eller noen andre skal vite at du planlegger å dra før du er klar til å dele nyhetene.

Jobbsøkemotorer er den perfekte plattformen for å se hvilke jobber som er tilgjengelige for kandidater med din bakgrunn. Bruk litt tid på å lese noen, og test deretter vannet. Begynn å søke på jobber og snakk privat (via e-post, Facebook, LinkedIn meldinger osv.) med kontaktene dine om intensjonene dine om å flytte til en ny jobb.

Fortsatt usikker på hvordan du skal gå frem? Noen nyttige tips kan være alt du trenger for å komme i gang med jobbsøkingen og holde den på rett spor. Husk at det kan ta litt tid å finne en ny stilling, så vær forberedt på lang sikt.

Vær forsiktig med hva du sier og til hvem

Når du tror du endelig har funnet den nye plommeposisjonen og du har blitt bedt om det intervju , vil du sannsynligvis rope det fra hustakene. Selv om du deler lykken din, ikke kringkast det faktum at du hatet den siste jobben din. Bedrifter sjekker referanser. De spør om tidligere arbeidsgivere i intervjuer, og hva du sier betyr noe.

Rekrutterere og potensielle arbeidsgivere ser etter folk som skal bygge opp sine virksomheter og omdømme, ikke rive dem ned. Å snakke søppel om en tidligere arbeidsgiver under et jobbintervju sier mer om deg enn om selskapet. Dessuten vet du aldri hvem intervjueren din kanskje kjenner.

Si opp med klasse

Resigner grasiøst, gir to ukers varsel . Tilby å gi assistanse under overgangen og la selskapet stå bak uten harde følelser.

Bortsett fra å koste deg muligheter, er en svidd jord-tilnærming til separasjon ikke verdt tiden din. Du er bedre tjent med å fokusere energien og perspektivet på den nye jobben din og forbedre opplevelsen denne gangen.

Artikkelkilder

 1. Konferansestyret. ' Arbeidsglede 2020 .' Åpnet 6. november 2020.

 2. CNBC. ' CNBC og SurveyMonkey lanserer siste arbeidsstyrkeundersøkelse .' Åpnet 6. november 2020.

 3. Gallup. ' Historisk fall i ansattes engasjement følger rekordoppgang .' Åpnet 6. november 2020.

 4. CBSNews. ' Hvorfor så mange amerikanere hater jobbene sine ,' åpnet 6. november 2020.

 5. CareerBuilder.com. ' Mer enn halvparten av arbeidsgiverne har funnet innhold på sosiale medier som fikk dem til IKKE å ansette en kandidat ,' åpnet 6. november 2019