Grunnleggende

Hva du skal gjøre med en kommunikasjonsgrad

Det er et bredt spekter av karrierer der denne graden er nyttig

Kvinne bruker et bullhorn for å få ut budskapet hennes.

••• Jamie Grill / Bildebanken / Getty ImagesKommunikasjonsfag studerer beste praksis for å formidle informasjon på mellommenneskelige og organisatoriske nivåer. Når du er ferdig utdannet, bør du vite hvordan du skriver og snakker effektivt og overbevisende, og bruker mellommenneskelige ferdigheter, tidsstyring og kritisk tenkning.

Som et resultat kan denne hovedfaget forberede deg på en rekke karrierer. Mange kommunikasjonsfag velger å jobbe i massekommunikasjon og media , film, musikk, fjernsyn, journalistikk, PR , og reklame, for bare å nevne noen. La oss ta en titt på 10 slike karrierer.

Markedssjef

Markedssjefer vurdere etterspørselen etter et selskaps produkter og tjenester og hjelpe deg med å bestemme hvordan, hvor og til hvem de skal selges. De hjelper også med å sette priser. De samarbeider med PR og selgere og med produktutviklere. Dette krever gode mellommenneskelige ferdigheter. Slikt arbeid krever også at markedssjefer er flinke til å samle informasjon og kommunisere effektivt.

Arrangementsplanlegger

Arrangementsplanleggere, også kalt konferanse- og møteplanleggere, sørger for at arrangementene går knirkefritt. De velger lokasjoner, leier inn leverandører og arrangerer overnatting og transport for deltakerne. De må være detaljorienterte og gode på tidsstyring. Eventplanleggere må også ha sterke kommunikasjons- og mellommenneskelige ferdigheter.

Lobbyist

Lobbyister er per definisjon kommunikatører. De får betalt (selv om noen melder seg frivillig) for å overtale lovgivere til å handle til beste interesse for gruppene lobbyistene representerer. Som hovedfag i kommunikasjon har du nesten alle ferdighetene og kunnskapene du trenger for denne karrieren, men du må lære om lovgivningsprosessen. En mindreårig i statsvitenskap vil være fordelaktig, det samme ville praksisplasser eller frivillig arbeid med lovgivende staber eller lobbyorganisasjoner.

Salgsrepresentant

Salgsrepresentanter , som jobber for produsenter og grossister, selger produkter til forhandlere, offentlige etater og organisasjoner. De selger ikke til publikum. Jobben deres er å overbevise kunder om hvordan salg av disse produktene vil bidra til å øke fortjenesten deres eller bidra til å oppnå andre mål. Din evne til å snakke og skrive overbevisende vil være en fordel i denne karrieren, det samme vil dine sterke mellommenneskelige ferdigheter.

Annonsesalgsrepresentant

Annonseselgere selge tid under TV- og radioprogrammering og plass i magasiner og aviser og på nettsider og utendørsmedier. De må kunne overbevise bedrifter om at annonsering i mediene de representerer er den beste måten å nå kundene på. Du vil gjøre god bruk av dine sterke kommunikasjonsevner.

Personalspesialist

Personalespesialister er ansvarlig for å ansette og beholde en bedrifts eller organisasjons ansatte. De rekrutterer, intervjuer og ansetter jobbkandidater og svarer på ansattes spørsmål om selskapets retningslinjer og fordeler. Denne okkupasjonen vil gjøre god bruk av din sterke tale og mellommenneskelige ferdigheter . Når det gjelder å sjekke kandidaters bakgrunn og føre journal, vil det absolutt være en fordel å være detaljorientert.

Produsent

Produsenter håndtere virksomheten bak å lage filmer, TV-serier, sceneproduksjoner og til og med videospill og dataprogramvare. De koordinerer personell og har en tendens til budsjetter og tidsplaner. Hvor mye tid du vil bruke på å håndtere andre mennesker vil gjøre deg takknemlig for den utmerkede kommunikasjonen og mellommenneskelige ferdighetene du oppnådde mens du oppnådde graden.

Advokater

Advokater gi råd til sine klienter i straffesaker og sivile rettssaker. De representerer dem i retten og i høringer. Advokater trenger utmerkede tale- og skriveferdigheter som du vil ha etter å ha oppnådd en lavere grad. De må også være flinke til å samle informasjon, som er en annen av dine ferdigheter. Opptak til jusstudiet krever at du har en bachelorgrad, men det kan være i hvilken som helst hovedfag du velger.

Grafisk designer

Grafiske designere bruke visuelle elementer for å kommunisere meldinger gjennom trykte og elektroniske medier. Som hovedfag i kommunikasjon lærte du om å bruke ord for å formidle budskap. Din kommunikasjons ferdigheter forsterket med teknisk opplæring i grafisk design kan sette deg på denne karriereveien.

Ledelseskonsulent

Management konsulenter er ansatt av bedrifter som ønsker å bli mer effektive eller lønnsomme. Konsulentene, som jobber for firmaer eller er selvstendig næringsdrivende, hjelper dem med å nå disse målene. Dine sterke kommunikasjons-, mellommenneskelige ferdigheter og tidsstyringsevner vil tillate deg å lykkes i denne karrieren.