Karriere Planlegging

Hva du skal gjøre med en grad i kunst

Alternative karrierer

Kunstner og kunsthandlere diskuterer malerier digitalt nettbrett

••• Heltebilder / Getty Images

Hvis du elsker å fotografere, skulpturere, male, tegne, gjør det grafisk design eller animasjon , eller har en lidenskap for mote , å gå på kunstskole eller ta hovedfag i kunst ved en tradisjonell høyskole virker som en naturlig passform. Noen mennesker er imidlertid forsiktige etter å ha hørt historier om sultende artister som ikke finner en anstendig betalende jobb (hvis noen) innen sitt felt. Det er mulig å tjene til livets opphold i en profesjonell kunstkarriere, men hvis du velger å gjøre noe annerledes, kan du også jobbe i et alternativt yrke som vil dra nytte av kunnskapen og myke ferdighetene du vil tilegne deg mens du oppnår Bachelor of Fine Arts-graden din (BFA).Dette er flere av disse karrierene:

Kunstkritiker

Kunstkritikere er profesjonelle forfattere som skriver kritikk av kunst for aviser, magasiner og nettsteder. Når du er ferdig med BFA, vil du ha omfattende kunnskap om kunstverdenen. Kombiner det med din evne til å uttrykke deg godt i skriving , som er en av de myke ferdighetene kunstfag kan utvikle i løpet av tiden på skolen. Den gjennomsnittlige kunstkritikeren tjener rundt $45.000 per år, og de som jobber for topppublikasjoner, som The New York Times, kan tjene over $100.000.

Kurator

Kuratorer administrere museer og tilhørende fasiliteter. De spesialiserer seg ofte på et bestemt emne, som kunst, for eksempel. Hvis du velger dette yrket, vil ditt ansvar inkludere å anskaffe, lagre og stille ut samlinger. I tillegg til bachelorgraden din, må du kanskje også oppnå en mastergrad i kunst eller museumsledelse. Hvis du ønsker å jobbe i et museum, men ikke som kurator, kan du også se på andre stillinger innen områder som anleggsavdelingen, registrarkontoret eller i en utdanningsrolle.

Lærer eller professor

For å undervise vil du sannsynligvis trenge en bachelorgrad fra et lærerutdanningsprogram, men for å forbedre kvalifikasjonene dine bør du vurdere en dobbel hovedfag i kunst. Det vil gi deg mye nødvendige myke ferdigheter – som problemløsning, tidsstyring og mellommenneskelige ferdigheter – som vil hjelpe deg med å lykkes i klasserommet. Skal du undervise i kunst er det et must. For å bli kunstprofessor trenger du minst en mastergrad, men det kan være en lukrativ jobb. Kunstprofessorer kan tjene mellom $45.000 og $88.000 årlig.

Arrangementsplanlegger

Arrangementsplanleggere koordinere private fester, kongresser, messer og forretningsmøter. De velger arenaer, underholdning, catering og dekorasjoner. Med ferdighetene du vil utvikle som kunstfag, inkludert tidsstyring, tale- og lytteferdigheter, sammen med ditt øye for estetikk, er det lett å se hvorfor dette kan gjøre en godt yrkesvalg . Det kan være lurt å ta noen klasser i arrangementsledelse eller ha en dobbel hovedfag i gjestfrihetsledelse. En praksisplass i gjestfrihetsbransjen vil også være nyttig.Gjennomsnittlig årslønn for en eventplanlegger er $47 000.

Art Supply Salgsrepresentant

Kunstforsyning salgsrepresentanter selge produkter på vegne av produsenter og grossister. Som kunstner er det mer sannsynlig at du er kjent med disse varene, så du vil kunne demonstrere kunstrekvisita og gi kundene din mening om fordelene deres. Kjennskap til dine medkunstneres kjøpsvaner vil sette deg i en god posisjon til å overbevise forhandlere om produktenes appell til kundene deres. Dette gjør deg mer kvalifisert til å selge kunstrekvisita enn folk flest er, og de mellommenneskelige og kommunikasjonsevnene du får på skolen vil tjene deg godt.

Selger for kunst

Fin kunst selgere jobber i gallerier og andre detaljhandelsbedrifter og selger fotografier, malerier, skulpturer, tegninger og andre kunstverk til allmennheten og samlere. Mens du er på skolen vil du lære å beskrive kunst på en måte som gjør det enkelt for deg å utvikle salgsargumenter og potensielt prestere bedre som selger. I gjennomsnitt kan kunstselgere tjene over $40 000 per år, med en sjanse for mye mer avhengig av kommisjonsstrukturen.

Kunstterapeut

Kunstterapeuter er psykisk helsepersonell som bruker kunst og den kreative prosessen for å hjelpe sine klienter med å håndtere psykiske problemer. Dette yrket kombinerer kunnskap om visuell kunst med studiet av menneskelig utvikling, terapeutisk praksis og psykologi. Sammen med din BFA vil det også kreves en mastergrad i kunstterapi. Du kan jobbe i mange miljøer som kunstterapeut, inkludert tradisjonelle som sykehus, omsorgsboliger og skoler; så vel som utradisjonelle omgivelser som kriminalomsorgen, krisesentre og kliniske forskningsfasiliteter.

Opptaksrådgiver for kunstskole

Opptaksrådgivere ved postsekundære kunstskoler markedsføre institusjonene sine for potensielle studenter, deres foreldre og for veiledere på videregående skoler. De møter potensielle studenter både på og utenfor campus. Rådgivere holder presentasjoner, svarer på spørsmål og gir omvisninger, samt intervjuer kandidater, vurderer søknader og deltar i opptaksbeslutninger. Din erfaring som kunststudent og kunstner vil kvalifisere deg unikt for denne jobben. Kommunikasjons- og presentasjonsferdighetene du tilegnet deg mens du oppnådde graden vil også forberede deg godt.