Jobbsøking

Hva du skal gjøre med 401(k) når du forlater en jobb

401(k)-utskrift

•••

DNY59 / E+ / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Du har fått drømmejobben din, eller du har blitt permittert, og du er klar til å si farvel til din nåværende arbeidsgiver. Men før du går, må du ta noen avgjørelser om 401(k).

Selv om det kan være noen veiledning fra menneskelige ressurser, er det vanligvis opp til deg å bestemme hva du skal gjøre med pensjonssparingene dine når du bytte jobb . Så, hva skjer med 401k-planen din når du forlater en jobb?

401(k) Planalternativer når du forlater en jobb

Hvis du har en arbeidsgiver-sponset 401(k), vil du sannsynligvis bli møtt med fire alternativer når du forlate jobben din .

  • Hold deg i den eksisterende arbeidsgiverplanen
  • Flytt pengene til en ny arbeidsgivers plan
  • Flytt pengene til en selvstyrt pensjonskonto (kjent som en rollover IRA)
  • Kontanter ut

Før du bestemmer deg, her er noen ting du bør vurdere med hvert alternativ.

La pengene ligge i din tidligere arbeidsgivers 401(k)

Mange selskaper vil la tidligere ansatte forbli investert i deres 401(k)-plan på ubestemt tid hvis det er minst $5000 på kontoen. Men hvis det er mindre enn $5 000 på kontoen din, kan det gamle selskapet ditt utbetale deg fra kontoen (eller overføre pengene til en ny plan).

I alle fall, med mindre din tidligere arbeidsgivers plan har enestående investeringsalternativer eller unike fordeler, gir det sjelden mening å forlate 401(k) bak deg. Ifølge Bureau of Labor Statistics , bytter den gjennomsnittlige amerikanske arbeideren jobb 12 ganger gjennom en karriere.

Hvis du legger igjen en 401(k)-plan ved hver jobb, må du sortere gjennom et spor av planer for å finne ut hva du har ved pensjonisttilværelsen. I tillegg risikerer du å betale for mye for mange unødvendige investeringer.

For å være sikker, hvis du har vært gjennom en permittering og ikke er sikker på ditt neste trekk, kan det være fornuftig på kort sikt å beholde 401(k)-midlene hos en tidligere arbeidsgiver.

Flytt pengene til en ny arbeidsgivers 401(k)

Hvis du starter en ny jobb som tilbyr en 401(k)-plan, kan du ha muligheten til å ta med den gamle planen din og konsolidere den med den nye uten å ta en skattepåslag. Hvis den nye planen har gode investeringsmuligheter, kan dette være et flott trekk.

Du holder også pensjonsmidlene i vekst på ett sted, noe som gjør det lettere å administrere over tid.

I tillegg, hvis din nye arbeidsgiver tilbyr 401 (k) planlån, er det en mer betydelig balanse å låne mot.

Rull pengene inn på en individuell pensjonskonto (IRA)

Et annet alternativ er å åpne det som er kjent som en rollover IRA, en pensjonskonto som eksisterer for å konsolidere andre pensjonskontoer på ett sted. Det er som en kurv der du kan kaste alle dine gamle 401(k)-er. Penger flyttet inn i en rollover IRA forblir skatteutsatt for pensjonering, og du kan investere dem på hvilken som helst måte du velger.

Du kan bare fullføre én IRA-rollover i løpet av en ettårsperiode, i henhold til IRS-bestemmelsene.

Innenfor en rollover IRA har sparerne tilgang til utallige investeringsalternativer, inkludert aksjer, obligasjoner, aksjefond og eiendomsinvesteringsfond. Hvis det høres overveldende ut, kan du i stedet velge et livssyklusfond som velger investeringer for deg i henhold til målet for pensjonisttilværelsen.

Kontanter ut av planen

Hvis det er ett alternativ å generelt unngå, er det å trekke ut 401(k)-pengene dine helt. Selv om det virker som enkle penger eller gave på et tidspunkt hvor det er sårt behov for penger, vil du sannsynligvis angre på det senere. Det er fordi hvis du tar en utdeling før du når pensjonsalderen på 59 ½, vil du skylde føderal inntektsskatt på pengene, pluss eventuelle gjeldende statlige og lokale skatter.

På toppen av det, vil du sannsynligvis også bli belastet et 10 % straffegebyr for tidlig uttak. (Selv om det er noen tilfeller der straffegebyret kan frafalles.) Alt i alt er det en høy pris å betale, og det setter din langsiktige pensjonssparing i fare.

Vurder alternativene dine nøye

Det er ingen rett 401(k)-trekk for alle, men ved å utforske alternativene dine kan du finne ut hva som er riktig for deg.

Vurder dine valg nøye før du bestemmer deg. Snakk med personalrepresentanter og planadministratorer på den gamle jobben og den nye jobben. Det kan også være lurt å diskutere alternativer med finansiell rådgiver.

Viktigst av alt, hvis du bestemmer deg for å flytte pengene fra en plan til en annen, vær oppmerksom på reglene for aktivaoverføring for å unngå å gå glipp av en frist eller skape en uventet skattepliktig fordeling.

Bunnlinjen

VURDER ALTERNATIVERNE DINE NØYE: Før du bestemmer deg for hva du skal gjøre med deg 401(k), bør du gjennomgå alle alternativer nøye og vurdere å få råd fra en finansiell rådgiver.

UTBETALING AV 401(k): Vær oppmerksom på at det er straffer for tidlig uttak fra pensjonskontoer.

KJEN TIL FRISTENE: Finn ut hvor mye tid du har på å flytte pengene.

Informasjonen i denne artikkelen er ikke økonomisk eller juridisk rådgivning og er ikke en erstatning for slike råd. Statlige og føderale lover endres ofte, og informasjonen i denne artikkelen gjenspeiler kanskje ikke din egen delstats lover eller de siste endringene i loven.

Artikkelkilder

  1. Gjengivelse. Betraktninger for en gammel 401(k) . Åpnet 11. mars 2021.

  2. U.S. Bureau of Labor Statistics. Antall jobber, arbeidsmarkedserfaring og inntektsvekst: resultater fra en nasjonal longitudinell undersøkelse . Åpnet 11. mars 2021.

  3. IRS. Emne nr. 413 Overføringer fra pensjonsplaner . Åpnet 11. mars 2021.

  4. IRS. 4 01(k) Ressursveiledning—Plandeltakere—Generelle distribusjonsregler . Åpnet 11. mars 2021.