Karriereveier

Hva gjør en regnskapsfører?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i en regnskapsførers liv: Skriv inn transaksjoner og avstem kontosaldoer, Forbered budsjetter, Hold deg oppdatert på statlige og lokale skattelover, Håndhev betalingsbetingelser med kontoer

Balansen / Alexandra Gordon/span>

Regnskapsførere sikre nøyaktigheten av regnskapet for enkeltpersoner, selskaper og organisasjoner. De sørger for at lover og prosedyrer følges, og at avgifter er korrekte og betalt i tide. Regnskapsførere utarbeider økonomisk dokumentasjon og forklarer funnene sine til enkeltpersoner eller en bedrifts eller organisasjons ledelse.

Det finnes flere typer regnskapsførere. Regnskapsførere utarbeider finansiell informasjon som brukes internt av selskapene som ansetter dem. Revisorer som jobber for regnskapsbyråer eller er selvstendig næringsdrivende utfører revisjon og utarbeider finansiell dokumentasjon og skatteskjema for oppdragsgivere. Regnskapsførere arbeider med offentlige etaters økonomiske poster. De reviderer også virksomheter, organisasjoner og enkeltpersoner som er underlagt myndighetsregulering og beskatning.

Regnskapsførers plikter og ansvar

Typiske arbeidsoppgaver regnskapsførere må kunne utføre inkluderer:

 • Utarbeide budsjetter
 • Legg inn transaksjoner og avstem kontosaldo
 • Forbered nøyaktige arbeidspapirer, tidsplaner og avstemminger for revisjonsformål
 • Sende fakturaer til kontoer
 • Håndheve betalingsbetingelser med kontoer
 • Hold deg oppdatert på statlige og lokale skattelover
 • Arbeide med eksterne revisorer
 • Registrer betalinger og utbetalinger

Regnskapsførere utfører et bredt spekter av oppgaver avhengig av deres arbeidsgiver og det spesifikke fokuset i arbeidet deres. Enten de jobber med selskaper, enkeltpersoner eller offentlige etater, må regnskapsførere kunne sende inn juridiske økonomiske dokumenter, slik som offentlige selskaper må avsløre for investorer. Når det gjelder individuelle klienter, kan det være noe så grunnleggende som årlige inntektsskatteskjemaer.

Regnskapsførere som jobber innenfor virksomheter må kunne analysere interne økonomiske dokumenter, sørge for at avdelinger overholder loven og komme med budsjettanbefalinger.

Regnskapsfører lønn

Lønn for regnskapsførere kan variere mye avhengig av arbeidsgiver. Noen store firmaer kan betale høyere lønn, og uavhengige regnskapsførere med en lang rekke kunder kan også tjene mer.

 • Median årslønn: $69 350 ($33,34/time)
 • Topp 10 % årslønn: $122 220 ($58,75/time)
 • Bunn 10 % årslønn: $43 020 ($20,68/time)

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics, 2017

Utdanning, opplæring og sertifisering

Minimumsutdanningen som kreves for å bli regnskapsfører er en bachelorgrad. Mange regnskapsførere vil forfølge høyere grader og sertifiseringer for å gjøre seg mer salgbare.

 • Utdanning: En bachelorgrad i regnskap eller en relatert studieretning er nødvendig for å komme i gang i en karriere som regnskapsfører. Noen arbeidsgivere foretrekker jobbkandidater som har en mastergrad i regnskap eller beskatning eller en MBA med konsentrasjon innen regnskap.
 • Sertifisering: For å kunne sende inn dokumenter til U.S. Securities and Exchange Commission, må regnskapsførere bli en autorisert regnskapsfører (CPA ). Individuelle stater gir lisens i henhold til egne regler og forskrifter. Etter å ha oppnådd en høyskolegrad, må regnskapsførere bestå Uniform CPA-eksamen .

Revisor ferdigheter og kompetanser

I tillegg til formell utdanning og lisens inkluderer de myke ferdighetene som er nødvendige for å være regnskapsfører:

 • Kundeserviceferdigheter: Mange regnskapsførere bruker mye tid på å jobbe med kunder, vurdere deres behov og hjelpe dem med deres økonomi eller skatt. Dette krever tale- og lytteferdigheter som er en del av kundeservice.
 • Analytisk tenkning: Regnskapsførere må kunne identifisere trender eller problemer når de vurderer økonomi for enkeltpersoner eller bedrifter.
 • Problemløsning: Å jobbe som regnskapsfører innebærer ofte å hjelpe kunder med å løse spesifikke økonomiske problemer. I mange tilfeller oppdager regnskapsførere problemer og må anbefale løsninger når dette skjer.
 • Microsoft Office-ferdigheter: Regnskapsførere vil bruke mye tid på å jobbe med standard programvareapplikasjoner som brukes for bedrifter, spesielt Microsoft Excel eller annen regnearkprogramvare.
 • Godt organisert: Å spore og analysere økonomi krever et høyt organiseringsnivå for å holde oversikt over inntekter og utgifter etter hvert som de utvikler seg.

Job Outlook

Ifølge U.S. Bureau of Labor Statistics , anslås jobbvekst for regnskapsførere til 10 prosent for tiåret som slutter i 2026. Dette er bedre enn 7 prosent veksten anslått for alle yrker. Jobbutsikter på dette feltet er ofte knyttet til helsen til økonomien, men regnskapsførere vil alltid være nødvendig ettersom flere selskaper offentliggjøres og skatteregler blir mer komplekse.

Arbeidsmiljø

Bedriftsmiljøer kan variere, men de fleste regnskapsførere jobber enten for et større firma som trenger deres tjenester, eller de jobber selvstendig og betjener enkeltpersoner og små bedrifter. Noen uavhengige regnskapsførere kan jobbe fra et hjemmekontor.

Fremdriftsplan

Arbeidsplaner følger vanligvis standard arbeidstid. Det største unntaket er i skattesesongen når mange regnskapsførere vil jobbe lengre tid for å møte kunder før innleveringsfristen.

Hvordan få jobben

STUDERE

En bachelorgrad i regnskap er et minimum.

FÅ EN CPA

Uten å bli autorisert revisor kan jobbutsiktene begrenses.

FÅ ERFARING

Den beste måten å bygge tillit og få kunder på er å gjøre godt arbeid.

Sammenligning av lignende jobber

Karriereveier som ligner på en regnskapsfører, sammen med median årslønn, inkluderer:

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics, 2017