Reklame

Hva gjør en kontoleder i et reklamebyrå?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Bildet viser en kvinne som står i midten av bildet med 5 små bilder som forgrener seg fra henne. De er:

Bilde av Alexandra Gordon The Balance 2019

En kontoansvarlig, også noen ganger kalt en AE, er en mellommann mellom klienter og kreativ avdeling i et reklamebyrå. En god regnskapsfører er limet som holder et prosjekt sammen.

Kontoansvarlige legger til rette for utveksling av informasjon mellom byrået og klienten fra det tidspunktet en klient først starter en forespørsel til den kampanjen er aktiv og resultatene er samlet. Kundene har krav, og den kontoførende tar seg av dem. Kontoførere må være på toppen av timingen for hvert prosjekt for å møte viktige tidsfrister for utskrift og kringkasting.

Annonseringskonto Utøvende plikter og ansvar

Det er ingen vanlig dag i reklame. Denne bransjen opplever daglige – om ikke hver time – utfordringer og nødsituasjoner. Men en typisk arbeidsmåned for en annonsekontoleder vil vanligvis inkludere følgende oppgaver:

 • Møte med kunder.
 • Presentere funn for byrået.
 • Diskuter prosjekter med kunder.
 • Skriv briefs.
 • Formuler reklame.
 • Formulere markedsføringsstrategier.
 • Definer annonsebudsjetter.
 • Presentere kreativt arbeid for kunder.
 • Presentere forretningspresentasjoner for kunder.
 • Daglige administrasjonsoppgaver.
 • Organisere fokusgrupper.
 • Lede idédugnad.

En kontodirektør vil vanligvis overvåke det større bildet, og sikre at AE ikke blir overveldet til det brenner ut.

AEer gir en kritisk forbindelse mellom det kreative personalet til byrået og dets klienter. De er kreative krefter, men de er også problemløsere. En ivrig evne til å multitaske gjør at alt går jevnt. Mye avhenger av nøyaktig og innsiktsfull tolkning av kundenes ønsker og mål, og overføring av denne informasjonen til de riktige medarbeiderne i byrået.

Reklamebyrå Account Executive Lønn

U.S. Bureau of Labor Statistics (BLS) inkluderer byråkontoledere i sine data for reklame- og kampanjeledere. De som jobber for reklametjenester er de høyest kompenserte, men de tjener en medianlønn på $134 780 årlig fra 2018. Totalt sett var medianinntektene for reklame- og kampanjeledere i 2018:

 • Median årslønn : $117 130 ($56,31/time)
 • Topp 10 % årslønn : Mer enn $208 000 ($100,00/time)
 • Bunn 10 % årslønn : Mindre enn $57 150 ($27,47/time)

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018

Noen reiser, lange timer og måltider på farten kan være involvert i denne jobben, men få byråer forventer at kontoførere betaler regningene for disse kostnadene, spesielt for reiser. Sene kveldsmåltider kan være en fordel med jobb.

Utdanning, opplæring og sertifisering

De som leter etter karrierer som byråkontoledere bør ideelt sett ha en høyskolegrad og relatert erfaring.

 • utdanning : En typisk kontoleder vil ha en fireårig høyskolegrad i reklame, kommunikasjon, journalistikk, forretningsadministrasjon, markedsføring, finans, regnskap eller økonomi. Mange reklamebyråer ser etter kandidater med en mastergrad innen et av disse feltene som følge av økt konkurranse om jobben og en oversvømmet markedsplass.
 • Praksis : Selv om det ikke nødvendigvis er nødvendig, praksis i et reklamebyrå vil hjelpe deg med å få foten innenfor døren og gi erfaring du kan bruke på en CV.
 • Opplæring i jobben : Hvis du ikke har noen formell utdanning, kan du begynne å jobbe i et mindre reklamebyrå i en annen rolle, for eksempel en administrativ assistent eller en annen stilling på startnivå. La sjefen din vite at du ønsker å lære andre fasetter av bransjen slik at du kan forstå hvordan de ulike stillingene i byrået fungerer sammen.

Ferdigheter og kompetanser for reklamekontoledere

Visse egenskaper og ferdigheter vil hjelpe deg å lykkes som AE:

 • Kommunikasjons ferdigheter : Du trenger evnen til å kommunisere tydelig både muntlig og skriftlig.
 • Organisatoriske ferdigheter : Du vil bli belastet med å føre tilsyn med flere prosjekter og ulike aspekter ved prosjekter, så en evne til å organisere er avgjørende.
 • Mellommenneskelige ferdigheter : Gode menneskelige ferdigheter og evnen til å jobbe med et bredt spekter av mennesker er viktig.
 • Profesjonell fremtoning og persona : På mange måter er du ansiktet til byrået ditt.
 • Nerver av stål : Du må kunne håndtere press godt.

Job Outlook

US Bureau of Labor Statistics forventer en jobbvekst for annonse-, kampanje- og markedssjefer på 10 % frem til 2026. Dette er noe raskere enn alle yrker, men de som hovedsakelig driver med avispublisering vil kanskje ikke klare seg like bra fordi elektroniske medier fortsetter å presse på dette. industri til side.

Erfarne, profesjonelle kontoførere kan tjene høyere lønn og kan fortsette å bli partnere i reklamebyråer.

Arbeidsmiljø

Kontoførere reiser mye for å delta på trykk- og videoopptak, og dette inkluderer både nasjonale og internasjonale destinasjoner. De kan bli invitert til klientfunksjoner, så vel som kreative og byråarrangementer.

Gode ​​kontoledere vil ofte finne seg i å håndtere to eller tre forskjellige kunder på en gang, noe som kan forårsake uendelig stress hvis AE ikke er tilstrekkelig forberedt.

Fremdriftsplan

Mer enn 30 % av alle reklame-, kampanje- og markedssjefer jobbet mer enn 40 timer i uken i 2016, ifølge BLS. De kommer til byrået før alle andre for å sikre at kundenes oppringninger blir besvart, og de er ofte på byrået etter at alle andre avdelinger har reist for dagen av samme grunn. Vær forberedt på å jobbe lange timer, spesielt under stramme tidsfrister.

Hvordan få jobben

VET HVEM SOM ANSETTER

De American Association of Advertising Agency kan gi nettverksmuligheter og oppdatert utvikling på feltet.

ACE INTERVJUET

Brukbar tilbyr en liste over intervjuspørsmål som er spesifikke for dette yrket.

Sammenligning av lignende jobber

Noen lignende jobber og deres median årlige lønn inkluderer:

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018