Jobbprofiler

Hva gjør en dyremassasjeterapeut?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Dyremassasjeterapeut

Balansen / Melissa Ling

Dyremassasjeterapeuter er dyrehelsepersonell som bruker sin kunnskap om anatomi, fysiologi og massasjeteknikker for å forbedre et dyrs fysiske velvære. Noen massasjeterapeuter som jobber med menneskelige klienter utvider virksomheten sin til også å inkludere dyrekunder.

Dyremassasjeterapeut plikter og ansvar

Jobben krever generelt evne til å utføre følgende oppgaver:

 • Vurder dyr for å oppdage eventuelle problemer de måtte ha.
 • Utvikle og implementere behandlingsplaner basert på det enkelte dyrs behov.
 • Vurder og dokumenter dyrenes fremgang.
 • Bruk hands-on massasjeteknikker for å manipulere muskler og mykt vev i et dyrs kropp.
 • Jobb sammen med veterinærer , andre fagfolk og dyreeiere.

Generelt virker massasje for å slappe av muskler, stimulere blodsirkulasjonen og øke bevegelsesområdet hos dyr. Mens noen dyremassasjeterapeuter spesialiserer seg etter art (hest og hund er de vanligste), jobber andre med en blanding av store og små dyr .

Hestemassasjeterapeuter har jobbet med en rekke prestasjonshester på toppnivå i en rekke disipliner, fra olympiske sprangryttere til vinnere av Triple Crown-løp. Hundemassasjeterapeuter har jobbet med alle typer hunder, fra utstillingsmestere til familiedyr.

Dyremassasjeterapeut Lønn

Lønnen et dyr massasjeterapeut inntektene kan variere basert på faktorer som antall kunder, jobbplassering, års erfaring og oppnådd utdanningsnivå. De Northwest School of Animal Massasje (NWSAM) bemerker at lønnen til dyremassasjeterapeuter generelt gjenspeiler inntektene til menneskelige massasjeterapeuter:

 • Median årslønn : $41 420
 • Topp 10 % årslønn : $78 280
 • Bunn 10 % årslønn : $21 340

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018

Reisekostnader (vedlikehold av kjøretøy og bensin) bør tas med for de dyremassasjeterapeutene som besøker hjemmet eller gården for å jobbe med klientene sine.

Utdanning, opplæring og sertifisering

Veien til å bli en dyremassasjeterapeut kan variere fra person til person. Spesifikke krav vil avhenge av hvor du bor.

 • utdanning : An dyrerelatert grad er nyttig, men ikke nødvendig. En nøkkel til suksess på dette feltet er å utvikle solid kunnskap om dyrefysiologi, spesielt muskelgrupper og deres funksjoner. Førstehjelpstrening for dyr kan også være nyttig for de som ønsker å forfølge denne karrieren.
 • Opplæring : Selv om det er mulig å lære de nødvendige teknikkene som lærling eller praktikant, fullfører de fleste dyremassasjeterapeuter en eller flere treningsprogrammer .
 • Sertifisering : Sertifisering eller bevis på profesjonell opplæring er nødvendig i noen stater. Sjekk med veterinærstyrer og helseavdelinger for spesifikke krav.

The International Association of Animal Massage and Bodywork (IAAMB) sporer statlige lover og regler rundt dyremassasje .

Dyremassasjeterapeut ferdigheter og kompetanser

For å lykkes i denne rollen trenger du generelt følgende ferdigheter og egenskaper:

 • Medfølelse : Denne typen arbeid krever vennlighet og respekt overfor dyr og deres omsorgspersoner eller eiere.
 • Kommunikasjons ferdigheter : Det er viktig for dyremassasjeterapeuter å kommunisere hva de gjør med dyrene til dyrets vaktmestere, eiere og andre fagpersoner som de jobber med, for eksempel veterinærer.
 • Analytiske ferdigheter : Dyremassasjeterapeuter må være i stand til å evaluere et dyrs tilstand og behov basert på dets fysiske symptomer, signaler og oppførsel.
 • Fysisk styrke og behendighet : Dyremassasjeterapeuter må være i stand til å effektivt manipulere et dyrs muskler og myke vev.

Job Outlook

U.S. Bureau of Labor Statistics anslår at sysselsettingen for dyrepleie- og servicearbeidere, generelt, vil vokse med 22 % gjennom 2026, noe som må være raskere enn den totale sysselsettingsveksten på 7 % for alle yrker i landet.

Arbeidsmiljø

Mange dyremassasjeterapeuter jobber for seg selv og reiser for å yte tjenester til sine klienter. De kan også finne muligheter som jobber på veterinærklinikker , kenneler, stellesalonger , store dyrebutikkkjeder eller dyreparker.

Akkurat som med enhver jobb som arbeider med dyr, kan massasjeterapeuter støte på noen vanskelige situasjoner, for eksempel syke eller nødlidende dyr og dyreekskrementer. Massasje og arbeid med dyr kan også være fysisk krevende.

Fremdriftsplan

På grunn av den fysisk krevende jobben, jobber omtrent halvparten av massasjeterapeutene deltid, ifølge BLS .

Hvordan få jobben

FÅ TRENING

Organisasjoner som tilbyr opplæringsprogrammer i dyremassasje inkluderer Northwest School of Animal Massasje , Equissage , og Brandenburg massasjeterapi .

SKRIV ET HJELPEBREV OG FORTSETT

Hvis du ikke vil jobbe for deg selv, trenger du et solid følgebrev og CV. Bli kjent med følgebrev hva du må og ikke må for dyrerelaterte karrierer, og lær hvordan du skriver en enestående CV .

Sammenligning av lignende jobber

Folk som er interessert i å bli dyremassasjeterapeuter kan også vurdere andre karrierer med disse medianlønningene:

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018