Underholdningskarrierer

Hva gjør en spesialist på kunstauksjonshus?

Lær om lønn, ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Bildet viser en kvinne som tar notater om et kunstverk. Teksten lyder:

Bilde av Derek Abella The Balance 2019/span>

En spesialist på kunstauksjonshus jobber på en auksjonshus . Auksjonshusspesialister vurderer, undersøker, katalogiserer og markedsfører den typen kunst de spesialiserer seg på. Spesialisten har en dyp forståelse av, og stor interesse for, typen kunst de er ansvarlige for. De jobber med kunder på alle aspekter av auksjonsprosessen.

Kunstauksjonshuset Spesialist plikter og ansvar

Denne stillingen krever vanligvis evnen til å utføre følgende oppgaver:

 • Undersøke og forske på kunstverk.
 • Skriv tilstandsrapporter, kataloger, notater og beskrivelser.
 • Gi kundene råd om kvaliteten på samlingen deres og om auksjonsstrategier, for eksempel hvilke stykker som skal selges og hvilke som kan økes i verdi før de selges.
 • Kommuniser med andre kunsteksperter.
 • Bistå med å publisere en auksjonskatalog.
 • Bygg relasjoner med kunder.

Spesialister på kunstauksjonshus hjelper kundene med å forberede samlingene sine for auksjon på mange forskjellige måter. De reiser ofte til samlerhjem for å vurdere kunstverkene deres. De setter reserver for brikker og jobber med markedsføringsstrategien for samlingen. Etter at auksjonen er over, kan de hjelpe til med å behandle salg og usolgte partier.

Spesialister henter inn nye kunder og opprettholder relasjoner med eksisterende, slik at kundene forblir lojale mot kunsthuset når de ønsker å selge andre stykker.

Kunstauksjonshuset Spesialistlønn

U.S. Bureau of Labor Statistics (BLS) siterer ikke lønnstall spesifikt for spesialister på kunstauksjonshus. Den viser i stedet lønnstall for kunstarkivarer, kuratorer og andre museumsarbeidere. En nøkkelforskjell mellom disse jobbene og spesialistene på kunstauksjonshus er det tidligere arbeidet for museer, myndigheter eller utdanningsinstitusjoner. Lønn for spesialister på kunstauksjonshus varierer i henhold til spesialiseringsområdet og geografisk plassering. Kunstarkivarer og -kuratorer og andre museumsarbeidere tjente følgende lønn i 2018:

 • Median årslønn : $48 400 ($23,27/time)
 • Topp 10 % årslønn : Mer enn $86 480 ($41,58/time)
 • Bunn 10 % årslønn : Mindre enn $27 190 ($13,07/time)

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018

Utdanning, opplæring og sertifisering

For å lykkes som spesialist på kunstauksjonshus, trenger du et minimumsnivå av utdanning og erfaring.

 • utdanning : Spesialister på kunstauksjonshus bør minimum ha en lavere grad i kunst.
 • Erfaring : Flere års arbeidserfaring i kunstens verden er ofte nødvendig og kan omfatte galleri- eller museumsarbeid, arkivarbeid for en kunstner eller praksis i et auksjonshus.

Kunstauksjonshuset spesialist ferdigheter og kompetanser

For å bli en vellykket kunstauksjonshusspesialist, trenger du følgende ferdigheter og egenskaper:

 • Lidenskapelig : Kunstspesialister brenner for sitt spesialområde. For eksempel liker de å finne en spesielt verdifull del i en klients samling og dele begeistringen med kunden.
 • Kunnskapsrik : De er eksperter på sitt spesialområde, med både dybde og bredde i kunnskap.
 • Kommunikasjons ferdigheter : De kommuniserer godt personlig, på telefon og i e-post med klienter. De har også gode skriveferdigheter.
 • Markedsføring og markedskunnskap : De finner ut den beste måten å selge kunstverk på, samt bestemmer om markedet er bra for å få de høyeste prisene.

Job Outlook

BLS spår at jobber for arkivarer og relaterte fagfolk innen kunstområdet vil vokse med rundt 14 % fra 2016 til 2026. Det er raskere enn gjennomsnittet for alle yrker.

Arbeidsmiljø

Spesialister på kunstauksjonshus er konstant omgitt av vakre gjenstander. De må reise ofte, så tiden deres er delt mellom auksjonshuset og hjemmene og kontorene til klienter.

Fremdriftsplan

Kunstspesialister kan bruke lange timer, inkludert kvelder og helger. De jobber også i henhold til tidsplanen for auksjoner.

Hvordan få jobben

PRAKTIKK OG JOBB

Store kunstauksjonshus legger ofte ut aktuelle stillingsannonser og praksismuligheter på sine nettsider.

LAG DIN CV OG HJELPEBREV

Lag en effektiv CV og følgebrev som sterkt viser dine kvalifikasjoner og entusiasme for jobben.

PRØV VANLIGE STILTE INTERVJUSPØRSMÅL

HR-representanter og ansettelsesledere stiller ofte de samme typene spørsmål under intervjuer. Gjennomgå oftest stilte spørsmål og gode svar til dem.

Sammenligning av lignende jobber

Folk som er interessert i å bli spesialister på kunstauksjonshus, kan også vurdere følgende jobber. Tallene som er oppgitt er median årslønn:

Kilde: Bureau of Labor Statistics , 2018