Kunstkarrierer

Hva gjør en kunstmuseums kuratorassistent?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i livet til et kunstmuseums kuratorassistent: Koordinere og korrespondere med kunstnere, forhandlere, långivere, kunstinstitusjoner og samlere; utarbeide låneskjemaer og mastersjekklister; planlegge utstillingskalenderen og reiseplaner; bistå med utstillingsplaner og monteringsmaketter

Balansen / Katie Kerpel

En kuratorassistent jobber på heltid i et kunstmuseums kuratoravdeling, og bistår sjefen eller assisterende kurator med samlingsforskning og utstillingsforberedelse.

Kunstmuseet Kuratorassistentens oppgaver og ansvar

Jobben krever generelt evne til å utføre følgende oppgaver:

 • Koordinere og korrespondere med kunstnere, forhandlere, långivere, kunstinstitusjoner og samlere
 • Utarbeidelse av låneskjemaer og mastersjekklister
 • Oppdatering og føring av nøyaktige poster
 • Planlegging av utstillingskalender og reiseruter
 • Assistere med utstillingsplaner og monteringsmaketter
 • Hjelpe med skriving, redigering og forskning av museumsinvitasjoner, kunstnerinvitasjoner, katalogpublikasjoner, biografisk og bibliografisk materiale, veggetiketter, pressemeldinger og utstillingsfaktaark

En kuratorassistent gir støtte til kuratorprosjekter igangsatt innen avdelingen. Dette inkluderer innsamling og analyse av kunsthistoriske og vitenskapelige tekster, visuell informasjon og informasjon om objektplassering og budsjettdata, samlet for å initiere og implementere utstillinger.

For turnerende utstillinger vedlikeholder en kuratorassistent databasen, sporer svar og rådfører seg med registrarer, kuratorer og utstillingskoordinatorer på hvert sted, og hjelper til med å registrere alle aspekter av utstillingen mens den er på turné.

Jobben kan også omfatte fremskaffelse av visuelle bilder, bildetekster, kredittlinjer og rettigheter for utskrifts- og publiseringsformål.

Kuratorassistentlønn

Lønn til en kuratorassistent kan variere avhengig av plassering, erfaring og arbeidsgiver.

 • Median årslønn: $40 000 ($16,92 per time)
 • Topp 10 % årslønn: $53 000 ($27,78 per time)
 • Bunn 10 % årslønn: $30 000 ($11,92 per time)

Kilde: PayScale , 2019

Utdanning, opplæring og sertifisering

Aspirerende kuratorassistenter bør ha følgende utdanning og erfaring:

 • Utdanning: Kuratorassistenter er ofte pålagt å ha minst en bachelorgrad i kunsthistorie, eller museumsstudier. En mastergrad er vanligvis foretrukket. Kurs i bedriftsadministrasjon, PR og markedsføring kan også være nyttig for de mer administrative delene av jobben.
 • Erfaring: En kuratorassistent må vanligvis ha litt kuratorerfaring i en kunstinstitusjon før han vurderes for en stilling i et stort kunstmuseum. I tillegg ha kunnskap og erfaring i standard museums- og kuratorisk praksis, og forstå hvordan kunstverden (av kunstinstitusjoner, gallerier, kunstnere, kuratorer, auksjonshus) opererer er nødvendig. Kandidater med praksiserfaring kan ha et konkurransefortrinn.

Kuratorassistentens ferdigheter og kompetanser

For å lykkes i denne rollen trenger du vanligvis følgende ferdigheter og egenskaper:

 • Kommunikasjons ferdigheter: En kuratorassistent må være en meget dyktig formidler, både i muntlig presentasjon og skriftlig, da utarbeidelse, skriving og redigering av kuratortekster er en stor del av jobben.
 • Mellommenneskelige ferdigheter: En kuratorassistent er en lagspiller, og det er nødvendig å jobbe jevnt og effektivt med et bredt spekter av kunstfagfolk, museumstillitsmenn og ansatte, kunstnere og allmennheten.
 • Tekniske ferdigheter: De i denne stillingen må ha grunnleggende data- og programvarekunnskaper for å kunne jobbe i museets database og prosjektstyringssystemer.

Job Outlook

De U.S. Bureau of Labor Statistics prosjekter at sysselsettingen for museumsarbeidere generelt vil vokse med 14 prosent gjennom 2026, som er raskere enn den totale sysselsettingsveksten på 7 prosent for alle yrker i landet. Den økte etterspørselen etter kuratorer, assisterende kuratorer og etter samlingene de forvalter vil avhenge av fortsatt offentlig interesse for museer.

Arbeidsmiljø

Kuratorassistenter kan bruke noe av tiden sin på å jobbe ved et skrivebord og litt tid på beina på å jobbe med publikum. De kan også reise for å hjelpe til med å evaluere potensielle tillegg til samlingen, organisere utstillinger og utføre forskning.

Fremdriftsplan

De fleste kuratorassistenter jobber en heltidsplan på 40 timer per uke og må kanskje jobbe noen kvelder og helger.

Sammenligning av lignende jobber

Folk som er interessert i å bli kuratorassistenter kan også vurdere andre karrierer med disse medianlønningene:

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics

Hvordan få jobben

Få et internship

De Foreningen av kunstmuseumkonservatorer (AAMC) tilbyr en liste over praksisplasser for kunstkurator ved museer og andre kunstinstitusjoner. Du kan også sjekke med museene selv for å finne ut om praksismulighetene de tilbyr.

Søke om

Du kan søke etter jobber som kurator for kunstmuseum på AAMC nettsted eller på generelle jobbsøkesider som Faktisk og Glassdør .