Karriere Planlegging

Hva gjør en eventplanlegger?

Lær om lønn, nødvendige ferdigheter og mer

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse En dag i livet til en arrangementsplanlegger: Skisser omfanget av arrangementet, speid og inspiser arrangementssteder, forhandle og administrer leverandørkontrakter

Balansen / Theresa Chiechi

En hendelsesplanlegger strukturerer et arrangement, koordinerer alle de bevegelige delene og sørger for at alle har det bra. Også kalt konferanse- og møteplanleggere, de gjør alt som er involvert for å sørge for at disse arrangementene går greit, inkludert valg av steder, ansettelse av cateringfirmaer, underholdning og andre leverandører. De kan også arrangere losji og transport for deltakere.

Organisasjoner, bedrifter og enkeltpersoner er ofte avhengige av tjenestene til arrangementsplanleggere for å koordinere stevner, forretningsmøter, messer og private fester. De som har sitt ekspertiseområde er bryllupsplanlegging kalles brudekonsulenter eller bryllupsplanleggere .

Arrangementsplanlegger plikter og ansvar

Denne jobben krever at kandidater kan utføre oppgaver som kan omfatte, men ikke er begrenset til, følgende:

 • Møt arrangementets interessenter for å få en forståelse av arrangementets formål og mål
 • Skisser omfanget av arrangementet, inkludert tid, dato, sted og budsjett
 • Speid og inspiser arrangementssteder
 • Arbeid med leverandører for å innhente bud og finne ut som passer best for budsjettet og målene for arrangementet
 • Forhandle og administrere leverandørkontrakter
 • Koordinere arrangementslogistikk og tjenester, inkludert teknologi og utstyr som trengs for å gjennomføre arrangementet, mat, drikke, transport, overnatting og mer
 • Administrer budsjettet og sørg for at arrangementet holder seg innenfor retningslinjene; sørge for at leverandører blir betalt

Arrangementsplanleggere planlegger og koordinerer hver eneste detalj i et arrangement for sine arbeidsgivere eller kunder. Hva det inkluderer, kan avhenge av størrelsen og typen arrangement. Noen arrangementsplanleggere kan spesialisere seg på visse typer arrangementer, for eksempel møter, kongresser og messer, festivaler, fester eller bryllup.

Arrangementsplanlegger Lønn

En eventplanleggers lønn kan variere avhengig av en rekke faktorer, inkludert plassering, erfaring og om de jobber selvstendig eller for et selskap.

 • Median årslønn: $49 370
 • Topp 10 % årslønn: Mer enn $84.900
 • Bunn 10 % årslønn: Mindre enn $27.560

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018

Utdanningskrav og kvalifikasjoner

Utdannings- og opplæringskrav varierer for arrangementsplanleggere avhengig av ekspertiseområde som kan inkludere bryllup og andre personlige arrangementer, samt forretningsmøter, kongresser og konferanser. Selv om du kanskje kan få en begivenhetsplanleggingsjobb på startnivå uten formell utdanning, kan det begrense sjansene dine for karrierevekst.

Utdanning: Mange arrangementsplanleggere tjener minst en bachelorgrad i gjestfrihetsledelse eller en relatert hovedfag. Noen mennesker som jobber i dette feltet har grader i PR , markedsføring , kommunikasjon , og virksomhet .

Sertifiseringer: Det er noen forskjellige frivillige sertifiseringer som arrangementsplanleggere kan få for å hjelpe til med å øke deres ferdigheter og troverdighet. En vanlig er Sertifisert møteprofesjonell (CMP) legitimasjonsprogram gjennom Events Industry Council. Andre valgfrie sertifiseringer finnes i forskjellige spesialiteter, inkludert The Sertifisert regjeringsmøteprofesjonell (CGMP) betegnelse gjennom Society of Government Meeting Professionals, og noen få forskjellige sertifiseringsnivåer som tilbys av American Association of Certified Wedding Planners AACWP.

Erfaring: Noen arrangementsplanleggere får erfaring gjennom en praksis eller begynne med å jobbe i relaterte stillinger i gjestfrihetsbransjen. De kan også få erfaring tidlig ved å koordinere høyskole- og frivillighetsarrangementer.

Etter hvert som arrangementsplanleggere får erfaring, kan de få muligheten til å ta på seg mer ansvar. Det kan for eksempel bety å gå opp fra å være konferansekoordinator til å være programkoordinator og deretter til å bli møteleder. Etter hvert starter mange arrangementsplanleggere også sine egne bedrifter.

Event Planner ferdigheter og kompetanser

I tillegg til en forståelse av gjestfrihetsledelse fra et forretningsaspekt, vil du øke sjansene dine for suksess hvis du har velutviklede myke ferdigheter, for eksempel følgende:

 • Kommunikasjons ferdigheter: Utmerket lytter , snakker , og skriving ferdigheter vil lette din evne til å kommunisere med leverandører, arrangementsdeltakere og ansatte.
 • Nøyaktig: Din evne til å legge merke til de minste detaljene i en begivenhet, fra skrifttypen på invitasjonene til typen salat som vil bli servert i resepsjonen, er avgjørende.
 • Koordinasjon: Du må kunne jobbe sammen med andre mennesker og tilpasse handlingene dine til deres.
 • Problemløsning : Du må være dyktig til ikke bare å løse problemer, men opprettholde roen når du gjør det.
 • Mellommenneskelige ferdigheter: Evnen til å etablere og opprettholde relasjoner med leverandører er avgjørende og vil gjøre livet ditt enklere når det er på tide å planlegge fremtidige hendelser.

Job Outlook

I følge U.S. Bureau of Labor Statistics er utsiktene for arrangementsplanleggere over det neste tiåret i forhold til andre yrker og bransjer over gjennomsnittet for alle yrker, drevet av en sterk og vedvarende etterspørsel etter profesjonelt arrangerte arrangementer og møter.

Sysselsettingen forventes å vokse med om lag 11 prosent i løpet av de neste ti årene, noe som er raskere enn den gjennomsnittlige veksten anslått for alle yrker mellom 2016 og 2026. Vekst for andre lignende yrker, som for eksempel forretningsdriftsspesialister, anslås å være 9 prosent i løpet av de neste ti årene.

Søkere kan øke jobbutsiktene sine hvis de har gjestfrihetserfaring og erfaring med sosiale medier og virtuell møteprogramvare.

Arrangementsplanleggerstillinger svinger ofte med økonomien, og en økonomisk nedgang fører til færre arrangementer og færre planleggingsjobber.

Arbeidsmiljø

Arrangementsplanleggere bruker tid både på og utenfor kontoret. De reiser ofte jevnlig til arrangementssteder og arenaer i tiden frem til arrangementene og under selve arrangementene. Arbeidet kan være høyt tempo og krevende siden en eventplanlegger må koordinere flere aspekter ved et arrangement samtidig.

Fremdriftsplan

Arrangementsplanleggingsjobber er vanligvis på heltid og krever ofte flere timer i dagene frem til og under store begivenheter. Timene kan også omfatte kvelder og helger.

Hvordan få jobben

Skriv enestående CV og følgebrev

Gjennomgå eksempler på CV og følgebrev for arrangementsplanleggere for å sikre at du har et bein på konkurransen.

Søke om

Start med å se på jobbsider som er spesifikke for arrangementsplanleggingsbransjen, for eksempel Karrieresenter for International Live Events Association og Meeting Professionals Internationals karrieresenter .

Planlegg på forhånd for intervjuer

Vær forberedt på alle intervjuene dine ved å gå gjennom vanlige intervjuspørsmål for arrangementsplanleggere .

Sammenligning av lignende jobber

Personer som er interessert i optometri vurderer også følgende karriereveier, oppført med median årslønn:

Kilde: U.S. Bureau of Labor Statistics , 2018